Chamberlain’s myQ Pet Portal is een geautomatiseerd hondenluik en meer

myq pet portal interior side

Chamberlain, die onze favoriete slimme controller voor garagedeuropener maakt, toont op CES een hightech hondendeur waarmee huisdieren naar believen het huis in en uit kunnen gaan. Met de myQ Pet Portal kunnen eigenaren van gezelschapsdieren ook de activiteit van hun dieren vanaf vrijwel elke locatie volgen. Het systeem bestaat uit een gemotoriseerd paneel, een camera en een microfoon en luidspreker voor tweerichtingscommunicatie.

In tegenstelling tot het typische huisdierluik kan het dierenportaal echter niet aan een bestaand luik worden toegevoegd; in plaats daarvan koop je een hele buitendeur met het Pet Portal ingebouwd. De deur is vervaardigd door de hoogwaardige deurmaker Kolbe Windows and Doors en het is niet goedkoop: de prijzen beginnen bij $ 2.999.

Het dierenportaal heeft een schuifdeur in liftstijl die van buitenaf vrijwel onzichtbaar is – het ziet eruit als een lager paneel in de deur met een klein vierkantje erboven dat de camera, microfoon en luidspreker herbergt. Chamberlain zegt dat het integreren van de Pet Portal in de deur op het moment van fabricage de veiligheids- en weergerelateerde problemen elimineert die vaak voorkomen bij het achteraf monteren van huisdierluiken.

myq huisdierportaal buitenzijde

Eigenaren van gezelschapsdieren kunnen de myQ Pet Portal-app op hun smartphone gebruiken om de deur handmatig te bedienen, of ze kunnen een sensor aan de halsband van de hond bevestigen die de deur opent wanneer ze naderen en deze daarna automatisch sluit en vergrendelt. Dit voorkomt dat ongewenste dieren, bijvoorbeeld een wasbeer, binnenkomen en het voorkomt dat huisdieren die u aan huis gebonden wilt houden, zoals een kat, eruit kunnen. Chamberlain zegt dat zijn Pet Portal geschikt is voor kleine tot middelgrote honden met een gewicht tussen 10 en 90 pond.

“Het is een veilige en gemakkelijke manier om ervoor te zorgen dat uw hond naar buiten kan wanneer dat nodig is, terwijl u ook op elk moment toegang heeft tot uw beste vriend via uw smartphone”, zegt marketingdirecteur Beril Altiner van Chamberlain.

De myQ Pet Portal vereist professionele installatie, die niet bij de aankoopprijs is inbegrepen. Chamberlain verwacht de Pet Portal later dit jaar te gaan verzenden. U kunt aanvullende informatie over dit product krijgen op de website van Chamberlain.

0 Shares:
You May Also Like