CES 2022: Samsung-soundbars beginnen met draadloze Dolby Atmos

samsung soundbars ces 2022

De premium soundbars van Samsung krijgen dit jaar een reeks verbeteringen, waaronder draadloze Dolby Atmos-ondersteuning, een verbeterde versie van de Q Symphony-functie voor het synchroniseren van tv-luidsprekers en SpaceFit-kamerkalibratie waarvoor geen Samsung-tv meer nodig is.

Hoewel Samsung’s 2022 soundbar-opstelling geen “top-dit” -model zoals de Q950A en zijn maar liefst 11.1.4-audiokanalen heeft, voegt het een reeks updates toe aan zijn premium line-up, waaronder een verbeterde subwoofer voor het nieuwe Q990B-vlaggenschip (dat blijft de 11.1.4-configuratie van de Q950A van 2021), plus meer soundbars uit de Q-serie met side- en up-firing drivers en draadloze achterluidsprekers.

De nieuwste soundbars van Samsung voegen ook een drietal Dolby Atmos-functies toe, te beginnen met Dolby Atmos Music voor zijn Atmos-compatibele soundbars, terwijl een nieuwe “Dual Atmos” -functie ervoor zorgt dat Dolby Atmos-audio tegelijkertijd kan worden afgespeeld vanaf een Samsung-tv en soundbar .

Dan is er draadloze Dolby Atmos-ondersteuning, waardoor Samsung’s nieuwe Q700 en betere soundbars Atmos-geluid via wifi kunnen ontvangen van ondersteunde Samsung-tv’s, zonder kabels. Wireless Atmos-ondersteuning komt ook naar de nieuwe S60- en S61B-soundbarmodellen van Samsung.

Samsung zei dat het ook zijn Q Symphony-functie verbetert, die tot 22 audiokanalen mogelijk maakt door de audio van een Q-serie soundbar te synchroniseren met de luidsprekers van een Samsung-tv.

De nieuwe versie van Q Symphony zal nu alle luidsprekers in een Samsung-tv en soundbar gebruiken in plaats van slechts een subset, en het zal zichzelf ook automatisch inschakelen in plaats van handmatig te moeten worden geactiveerd. De verbeterde Q Symphony-functie, die ook automatisch het geluid optimaliseert op basis van de specifieke apparatuur die je gebruikt, zal beschikbaar zijn op 2022 Q600 en betere soundbars.

Ook een upgrade krijgen is de SpaceFit-kamerkalibratiefunctie van Samsung. Terwijl eerdere Samsung-soundbars alleen SpaceFit-kalibratie konden uitvoeren met hulp van een Samsung-tv, wordt de nieuwere versie “ingebed” in Samsung’s nieuwste met microfoon uitgeruste Q-serie-modellen, wat betekent dat hij met elk merk tv kan werken. SpaceFit zal zijn kalibraties ook dagelijks automatisch bijwerken.

Wat individuele modellen betreft, krijgt Samsung’s bijgewerkte 11.1.4-kanaals Q990B-vlaggenschip een nieuwe subwoofer met een “akoestisch lensontwerp” dat is ontworpen om “geluid gelijkmatig te verspreiden” en tegelijkertijd “diepere” lagefrequentieprestaties te leveren.

Ondertussen krijgt Samsung’s Q900-serie, die vorig jaar een 7.1.2-kanaalsconfiguratie had, een stijging tot 9.1.2-kanalen voor 2022 dankzij de nieuwe draadloze achterluidsprekers, terwijl de vorige 3.1.2-kanaals Q800-serie nu zal toevoegen zijwaarts gerichte luidsprekers in de hoofdbehuizing van de soundbar, waardoor de configuratie tot 5.1.2-kanalen kan worden gebracht. Ten slotte krijgt de 3.1.2-kanaals Q700-lijn een up-firing luidsprekerupgrade.

Naast de bijgewerkte Q-soundbars kondigt Samsung een paar nieuwe “lifestyle” -modellen aan, waaronder een “ultraslanke” soundbar en een alles-in-één luidspreker.

De Ultra Slim Soundbar is slechts 1,6 inch diep en is ontworpen voor gebruik met de slanke lifestyle-tv’s van Samsung, zoals The Frame. Ondanks zijn slanke vormfactor, bevat de soundbar nog steeds opzwepende drivers voor Dolby Atmos en wordt hij geleverd met een 6,5-inch kubieke subwoofer met een passieve radiator.

De nieuwe alles-in-één soundbar van Samsung is gebouwd voor kleinere schermen en heeft een “slank”, “minimalistisch” ontwerp met afgeronde randen en een metalen afwerking. Uitgerust met virtuele Dolby Atmos- en DTS Virtual:X-ondersteuning, wordt de soundbar geleverd met ingebouwde passieve radiatoren maar kan hij ook werken met een optionele subwoofer.

0 Shares:
You May Also Like