Canary Pro review: goede beveiligingscamera, halfbakken beveiligingssysteem

canary pro security camera in situ

In een oogopslag

Beoordeling door experts

Pluspunten

Solide videokwaliteit, met goede bewegingsdetectiemogelijkheden Inclusief omgevingsbewaking Hardware is gratis bij een betaald abonnement van twee jaar

nadelen

Sirene moet handmatig worden geactiveerd door de gebruiker Premium-service is prijzig en omvat geen professionele bewakingNoch bewegingsdetectie of nachtzicht-instellingen kunnen worden aangepast

Ons oordeel

Beveiligingsfuncties voelen aan als een klap op deze verder perfect acceptabele binnencamera.

Canary was een van de eerste bedrijven die een beveiligingscamera met een geïntegreerde sirene introduceerde, waarbij de hier besproken Canary Pro het meest actuele aanbod van het bedrijf is. Maar waar andere fabrikanten het concept hebben uitgebreid – de Abode Iota is een van de meest opvallende – is Canarische benadering niet veel geëvolueerd.

Een enkele camera is geen huisbeveiligingssysteem, zelfs niet voor een klein huis, dus Abode heeft zijn Iota ontworpen om samen te werken met andere soorten discrete sensoren: beweging, deuren en ramen, enz. Hiermee kunt u uw beveiligingsecosysteem verbeteren stuk voor stuk. Als de Canary Pro-camera geen gebeurtenis detecteert, kan het net zo goed niet zijn gebeurd. De Canary-app ondersteunt meerdere camera’s, maar stand-alone bewegings- en deur-/raamsensoren zijn veel goedkoper in gebruik dan hele camera’s – en ze zijn bovendien gedetailleerder in termen van inbraakdetectie.

Het goede nieuws is dat de Canary Pro relatief goedkoop is. Het is zelfs gratis als u een premium serviceabonnement afsluit voor $ 13 per maand of $ 129 per jaar, met een verbintenis van 24 maanden. Als u elke maand minder wilt betalen, kunt u vooraf $ 169 betalen voor de hardware. Basisservice is bij deze optie inbegrepen, of u kunt nog eens $ 99 per jaar verdienen voor het premiumserviceplan. Ik zal de details van het plan zo dadelijk schetsen.

canary pro beveiligingscamera

Laten we beginnen met een blik op de hardware. Het is een no-nonsense camera voor binnenshuis, een eenvoudige cilinder van 6 inch lang en 3 inch breed, met een cameralens aan één kant. De camera heeft een gezichtsveld van 147 graden en neemt video op in een resolutie van 1080p. Het vereist fulltime stroom en kan verbinding maken met uw netwerk via 2,4 GHz wifi of ethernet. Dat laatste is een goede zaak: ik heb de Canary Pro nooit verbinding kunnen maken met mijn draadloze netwerk (hij crashte steeds tijdens firmware-updates) en moest vertrouwen op een bekabelde verbinding. Nadat ik mijn router rechtstreeks op mijn router had aangesloten, ging de installatie vlekkeloos verder – althans na een langdurig registratiesysteem dat op de website van Canary moest worden gedaan.

Het alarmgedeelte van het apparaat is gebouwd rond een behoorlijk doordringende sirene van 90 dB met drie operationele modi: Afwezig, Thuis en Nacht. De camera kan schakelen tussen modi op basis van wanneer verschillende gebruikers komen en gaan, of u kunt handmatig in de app schakelen. Nachtmodus kan worden geautomatiseerd met een schema.

kanarie-app 2

Bewegingsdetectie en nachtzicht zijn inbegrepen, maar kunnen niet door de gebruiker worden geconfigureerd. U kunt voor elk van de drie beveiligingsmodi opname en/of meldingen inschakelen voor bepaalde soorten beweging (alle bewegingen of alleen mensendetectie). (De gebruikershandleiding van Canary heeft een pagina over het aanpassen van bewegingsgevoeligheidsniveaus, maar deze optie is volgens het bedrijf uit de app verwijderd, omdat het “is geëvolueerd naar de functie voor het detecteren van slimme personen”.) In de praktijk is er geen echt verschil tussen de verschillende modi, aangezien ze allemaal individueel kunnen worden aangepast.

Het is van cruciaal belang op te merken dat de sirene niet geautomatiseerd is en niet kan worden. Het kan alleen op verzoek worden afgespeeld, terwijl u naar een live feed of een opgenomen video kijkt, hoewel het niet zo logisch is om alarm te slaan terwijl u naar iets kijkt dat langer dan een paar seconden is gebeurd in het verleden.

Met andere woorden, als je niet thuis bent, moet je wachten tot Canary je een pushmelding stuurt dat er iemand in je huis is, dan de video bekijken en ervoor kiezen om alarm te slaan (en optioneel een agent de politie laten sturen , ambulance of brandweer als u een abonnement heeft. Houd er echter rekening mee dat er geen professionele bewakingsoptie is – u moet handelen om eerstehulpverleners op te roepen.) Realistisch gezien voelt dit zo onvoldoende verhit dat de beveiligingsfuncties van het apparaat nauwelijks enige aandacht verdienen.

Een interessante add-on-functie in de Canary Pro is klimaatbeheer. Het HomeHealth-systeem houdt de temperatuur, vochtigheid en luchtkwaliteit in de loop van de tijd bij, en u kunt ervoor kiezen om meldingen over extreme veranderingen in deze variabelen naar u door te sturen. Het verandert niets aan het spel, maar het is een handige functie als je geen ander milieumonitoringsysteem beschikbaar hebt. Google Assistant en Alexa-apparaten worden ook ondersteund. U kunt hen vragen naar deze metingen, of een geregistreerde gebruiker thuis is of niet.

kanarie-app 3

De videokwaliteit van Canary is goed, en voor het grootste deel (hoewel niet altijd), kon hij tijdens mijn tests een persoon van een van onze katten onderscheiden. Het tijdlijnsysteem is gevuld met grote miniaturen die – handig – worden gepauzeerd om het bewegende object op het scherm weer te geven. Te veel concurrerende producten bieden thumbnails die aan het begin van de video zijn onderbroken, voordat er iets is gebeurd, wat betekent dat het langer duurt om interessante clips te vinden. Nachtzicht is de standaard infraroodvariant, maar het bereik is goed en de helderheid is solide.

Als u niet beschikt over het premium-serviceplan, bent u beperkt tot één dag videogeschiedenis die in de cloud is opgenomen en is de lengte van clips beperkt tot 30 seconden. Dit is beter dan wat sommige huisbeveiligingscamera’s bieden (Ring geeft je bijvoorbeeld geen opnames zonder abonnement).

Het premium abonnement verlengt dit tot 30 dagen opname, met clips tot 10 minuten lang. Het premium-abonnement voegt ook enkele andere kleine functies toe, waaronder tweerichtingsgesprekken en onbeperkte downloads van clips naar uw weergaveapparaat. Hoewel het basisserviceplan inderdaad beslist eenvoudig is, is het aantoonbaar genoeg voor sommige gebruikers, vooral als je de camera gebruikt om bijvoorbeeld huisdieren in de gaten te houden terwijl je niet thuis bent.

Uiteindelijk zorgt Canary Pro voor een solide bewakingscamera, hoewel het niet veel biedt van iets dat je niet kunt krijgen in concurrerende producten. Als je al een Canary hebt, kan het zinvol zijn om een ​​Pro toe te voegen, aangezien extra apparaten slechts $ 3 / maand extra kosten van $ 29 / jaar (nogmaals, als je het vergelijkt met Ring, dekt een enkel Ring-abonnement evenveel Ring-camera’s als je eigen). Ik zou er echter niet van dromen om op het apparaat te vertrouwen voor beschermingsbehoeften. Als beveiligingssysteem komt het niet eens in de buurt van effectief.

0 Shares:
You May Also Like