Cambridge Audio breidt zijn aanbod van draadloze platenspelers uit op CES

alva tt v2

De Britse hifi-fabrikant Cambridge Audio heeft de $ 1.999 Alva TT V2-draaitafel aangekondigd (hierboven weergegeven), de opvolger van zijn uitstekende Alva TT-model dat we in 2019 hebben beoordeeld, en de nieuwe $ 999 Alva ST-draaitafel, die de veelgeprezen prestaties van het bedrijf belooft tot een meer betaalbare prijs.

Traditionele vinylliefhebbers zullen blij zijn te horen dat elke draaitafel kan worden aangesloten op een hifi-systeem met draden in een meer traditionele thuisaudio-opstelling. Met Cambridge Audio kan de gebruiker kiezen tussen de ingebouwde phonotrap of een andere die u zou kunnen kiezen.

Het is echter de draadloze (via Bluetooth) streamingoptie die de Alva-draaitafels zo’n interessante vinyloptie maakt. Beide modellen, genoemd ter ere van uitvinder Thomas Alva Edison, ondersteunen de aptX HD-codec, dus met een ontvangstapparaat (hoofdtelefoon, luidsprekers, enz.) dat hetzelfde ondersteunt, geniet je van muziek met een 24-bit/48kHz-resolutie.

Cambridge Audio Alva TT V2

alva tt v2

Net als zijn voorganger heeft de nieuwe Alva TT V2 een direct drive systeem met een zware aluminium bovenplaat en polyoxymethyleen plaat. Er is een vooraf geïnstalleerde Alva MC high-output bewegende spoelcartridge (waarde $ 499). Upgrades omvatten een geheel nieuwe toonarm met een afneembare headshell die gemakkelijke upgrades mogelijk maakt. Op basis van feedback van klanten heeft Cambridge Audio een schakelbare phonotrap toegevoegd die de keuze biedt om de ingebouwde phonotrap van de Alva TT V2 uit te schakelen in plaats van die in hun stereoversterker.

Een andere wijziging stelt gebruikers in staat om de Bluetooth-zender uit te schakelen, waardoor een verkort signaalpad wordt geproduceerd, wat de energie-efficiëntie verbetert en het algehele geluid verbetert.

De Alva TT V2 meet 5,5 x 17,1 x 14,5 inch (HxBxD) en weegt 24 pond.

Cambridge Audio Alva ST

alva st achter detail

De Alva ST is een platenspeler met riemaandrijving. Cambridge Audio heeft het gebouwd met een aluminium bovenplaat van 1 mm en een laag EVA bovenop MDF om trillingen tijdens het zitten te absorberen. Het apparaat wordt geleverd met een vooraf geïnstalleerde Audio Technica AT-VM95e-cartridge met bewegende magneet, die kan worden verwisseld voor een upgrade wanneer de luisteraar dat wenst.

Net als de Alva TT V2 heeft de ST een schakelbare, ingebouwde phonotrap, aptX HD draadloze hi-res streaming en dezelfde opnieuw ontworpen toonarm.

Cambridge zegt dat het riemaandrijfsysteem en de gegoten aluminium plaat zorgen voor minder motorstoring en trillingsbestendig. De Alva ST meet 5,5 x 17,1 x 14,4 inch (HxBxD) en weegt 19,8 lbs.

Cambridge Audio zegt dat de Alva TT2 en de Alva ST beschikbaar zullen zijn in het voorjaar van 2022.

0 Shares:
You May Also Like