Caixun Series S Android TV review: een goede keuze voor budget shoppers

09

In een oogopslag

Beoordeling door experts

Pluspunten

Aantrekkelijk geprijsd voor zijn formaat Goed beeld voor de prijs

nadelen

Matige verwerking, met zwakke bewegingscompensatie Poorten op het achterpaneel zijn moeilijk te bereiken

Ons oordeel

Deze betaalbare Android TV levert een goede beeldkwaliteit voor de prijs, maar is zeker niet de juiste keuze voor videofielen.

De Chinese fabrikant Caixun maakt zijn debuut op de Amerikaanse markt en de Series S 4K UHD Android TV van het bedrijf (met name het 55-inch-klasse model EC55S1UA) is onze eerste blik op zijn aanbod. Deze tv van $ 479 zal je niet wegblazen met zijn beeldkwaliteit, maar we zijn geen echte beeldartefacten tegengekomen. Het draait de Android TV-interface, het wordt geleverd met een degelijke afstandsbediening en is over het algemeen een solide waarde.

Ontwerp en functies

De Caixun EC55S heeft een 60Hz-scherm met een resolutie van 3840 x 2160 en array-achtergrondverlichting, zij het zonder lokaal dimmen. De verversingssnelheid en achtergrondverlichtingsdetails zijn gebaseerd op onze testresultaten en weergave. Caixun vermeldt deze specificaties niet op haar website en het bedrijf had niet gereageerd op onze feitencontrolevragen tegen onze publicatiedeadline.

Met een gewicht van ongeveer 28 pond is de EC55S vrij eenvoudig te manoeuvreren tijdens de installatie. Het zal ook slechts een lichte belasting zijn op het 200 mm x 200 mm VESA-montagepunt. Dat is maar goed ook, want de poorten aan de achterkant van de set zijn zo diep verzonken dat ik moeite had om de kabels aan te sluiten. Je werkt in wezen blind, en het probleem wordt nog verergerd door het ontbreken van labels die de poorten identificeren, zoals u kunt zien in de afbeelding hieronder. Zorg voor kabelaansluitingen voordat je de tv in een krappe situatie plaatst.

rug

Zoals je hierboven kunt zien, zul je niet te kort komen op deze poorten. Er zijn drie HDMI 2.0-poorten, optische (Toslink) digitale audio-uitgang, 3,5 mm analoge audio-uitgang, A/V-audio-ingang, ethernet, coax (kabel/antenne) en twee USB-poorten. Bluetooth is aan boord, hoewel het geen lage latentie heeft of bijzonder geschikt is voor het luisteren naar films.

Interface en afstandsbediening

De Caixun-afstandsbediening is langer dan de meeste en is goed ontworpen om de meeste functionaliteit onder uw duim te houden in plaats van op het scherm. Ik zou pleiten voor het plaatsen van de transportknoppen onder de tuimelknop, maar dat is een nit. Ik praat over het algemeen niet met mijn afstandsbediening, maar deze heeft microfoons zodat je de Google Assistent kunt oproepen.

op afstand

De gebruikersinterface van Android TV bestaat uit een startscherm met rijen grote iconen voor verschillende apps en streamingdiensten. Helemaal bovenaan vind je de instellingen, ingangsselectie, enzovoort. Het ondersteunt de verschillende technologieën van Google, waaronder Chromecast en de eerder genoemde Google Assistent, samen met een breed scala aan apps.

Ik vond de synergie tussen de afstandsbediening en de Android-interface redelijk efficiënt en paste me er snel aan aan.

Prestatie

Hoewel de EC55S meer dan goed te zien was met al het materiaal, was het eerste wat me opviel uit de doos dat de kleur hetzelfde, enigszins scheve palet heeft dat we onlangs hebben gezien van andere budgetten, sets zoals de Konka U5. Ik vond de kleuren van de Caixun ook wat ingetogener.

06

Het is niet het ijskoude, blauw-scheve palet dat de industrie teisterde toen LED-achtergrondverlichting voor het eerst uitkwam, maar rood neigt naar oranje en groen naar licht limoen. Buiten dat, zonder lokaal dimmen en het relatief tamme helderheidsniveau, zijn er maar weinig van de artefacten die je zult vinden met die stop-gap-technologie. Zwarten zijn niet geweldig, maar ze zijn zeker bruikbaar.

De schermconformiteit is redelijk, bewegingsafhandeling acceptabel voor een 60Hz-paneel, en zoals we al zeiden, waren de verwerkingsartefacten minimaal.

Opmerking:

Gevolgtrekking

De EC55S is geen geweldige tv, maar het is ook geen tv. Het is het soort 55-inch tv dat je krijgt als je minder dan $ 500 uitgeeft. Als je echter net de TCL 6-serie van $ 700 hebt gezien, zou je er goed aan doen om nog een paar honderd meer uit te geven.

0 Shares:
You May Also Like