C by GE onthult de eerste hubloze slimme schakelaars waarvoor geen neutrale draden nodig zijn

c by ge hubless switches

Natuurlijk kun je sommige merken slimme schakelaars installeren in een aansluitdoos die geen nuldraad heeft, maar tot nu toe had je ook een hub nodig om de slimme schakelaar te laten werken. Dat gaat veranderen dankzij C by GE, dat zojuist een reeks slimme schakelaars en dimmers zonder hub heeft aangekondigd die geen neutrale bedrading nodig hebben.

De nieuwe C by GE Hubless Three-Wire Smart Switches en Hubless Dimmers, onthuld in de aanloop naar CES 2020, zijn compatibel met oudere huizen die geen neutrale draad in hun lichtschakelaar-aansluitdozen hebben. Er zijn andere slimme schakelaars die werken zonder een neutrale draad (denk aan modellen van Lutron en Insteon), maar ze hebben allemaal hubs of bruggen nodig om verbinding te maken met de router van je huis. We hopen op CES meer te horen over hoe C by GE de no-hub-truc beheert met zijn nieuwste slimme schakelaars.

De nieuwe hubloze C by GE slimme schakelaars en dimmers zijn compatibel met zowel Alexa als Google Assistant en zijn verkrijgbaar in vijf configuraties: een dimmerschakelaar, een dimmerschakelaar met ingebouwde bewegingssensor, een aan-uitknop, een aan-uitknop paddle-schakelaar en een aan-uit-tuimelschakelaar.

Elk van de nieuwe hubless slimme schakelaars en dimmers ondersteunt bediening buitenshuis, samen met planning, lichtgroepering en de mogelijkheid om lichtscènes in te stellen.

Naast de slimme schakelaars zonder hub, heeft C by GE een stand-alone draadloze bewegingssensor aangekondigd die je aan een muur kunt bevestigen of op een ander plat oppervlak kunt plaatsen.

c door ge bewegingssensor

De bewegingssensor kan zowel beweging als omgevingslicht detecteren, heeft een kijkhoek van 110 graden en een bereik van 25 voet. Het is compatibel met C by GE slimme lampen, schakelaars en stekkers. De Bluetooth-compatibele sensor heeft een batterijlevensduur van ongeveer twee jaar en is ook uitgerust met temperatuur- en vochtigheidssensoren voor “toekomstige” apparaatintegraties, zegt GE.

Ook verkrijgbaar bij C by GE zijn een paar nieuwe draadloze afstandsbedieningen, waaronder een dimmer- en kleurcontrolemodel en een afstandsbediening voor alleen dimmers.

c door ge draadloze afstandsbedieningen

Net als de bewegingssensor hebben de nieuwe draadloze afstandsbedieningen een batterijlevensduur van twee jaar, en ze worden ook geleverd met magnetische achterkanten waarmee je ze kunt bevestigen aan (bijvoorbeeld) de metalen voet van een lamp of een metalen tafelpoot.

Last but not least is er een paar draadloze dimmerschakelaars, waarvan er één dimmen en kleurregeling mogelijk maakt, terwijl de tweede een dimmer-only model is. Beide draadloze dimmers worden geleverd met zelfklevende achterkanten voor wandmontage.

De bedrade en draadloze C by GE-dimmers, -schakelaars en -afstandsbedieningen zijn gepland voor “begin” 2020, terwijl de bewegingssensor later dit jaar zou moeten landen. C by GE heeft nog geen prijsinformatie bekendgemaakt.

0 Shares:
You May Also Like