Bulex’s AF-3222 luchtreiniger is te luid voor comfort

Bulex AF-3222 air purifier

In een oogopslag

Beoordeling door experts

Pluspunten

Rustgevend blauw nachtlampje is magisch

nadelen

Ongelooflijk luid, zelfs bij de laagste instellingen Minimale bedieningsopties Geen slimme functies

Ons oordeel

Het formaat en de prijs van de Bulex AF-3222 zijn geschikt voor persoonlijk gebruik, maar deze luchtreiniger maakt zo veel lawaai dat hij vrijwel onbruikbaar is.

Prijs bij beoordeling

$ 129,99

Beste prijzen vandaag

Je denkt misschien dat je de Bulex AF-3222 Tower True HEPA-luchtreiniger al eerder hebt gezien, of in ieder geval een of twee producten die er ontzettend veel op lijken. Deze 14-inch hoge cilindrische luchtreiniger heeft een duidelijk vertrouwd ontwerp en is ontworpen voor persoonlijk gebruik in een kleine kamer, met een gespecificeerde dekkingszone van 220 vierkante voet. De minimale CADR-classificatie (of “Clear Air Delivery Rate”) van 80 kubieke voet per minuut is aan de lage kant, maar niet ongepast voor een kleine ruimte.

Het eenvoudige apparaat (het heeft geen slimme functies) trekt lucht naar binnen door alle kanten van de basis, filtert het door een klein, schijfvormig filter en stoot schone lucht naar boven uit. Met een gewicht van 5,7 pond is de AF-3222 extreem draagbaar en gemakkelijk bijna overal te plaatsen. Het apparaat is verkrijgbaar in zwart of wit, hoewel stockouts van beide kleuren gebruikelijk lijken, afhankelijk van waar u winkelt.

Specificaties en bedieningselementen

Het filter van de luchtreiniger is in de eerste plaats een HEPA H13-systeem, maar Bulex zegt dat het ook een actief koolstoffilter bevat voor het verwijderen van vieze aroma’s en een “ontkiemingsfilter” (waarvan ik het laatste nog niet volledig begrijp). Het filter is toegankelijk door een luik aan de onderkant van de luchtreiniger los te maken, zodat het er snel uit kan worden gehaald. Vervangende filters kosten slechts $ 30. Een filterreset-indicator licht op na 2.000 bedrijfsuren; door het 3 seconden ingedrukt te houden, wordt het gereset.

De bediening is eenvoudig en intuïtief. Afgezien van de aan / uit-knop, krijg je een knop voor het instellen van de snelheid die door vier modi bladert, waaronder een slaapmodus, terwijl je met een timerknop 2, 4 of 8 uur kunt doorlopen voordat het apparaat wordt uitgeschakeld. Er is ook een knop voor een nachtlampje die een bleke “laguneblauwe” gloed activeert (gemaakt door een drietal “kleurexperts”, volgens Bulex) vanuit het apparaat. Merk op dat of het nachtlampje nu aan of uit is, de verlichte knoppen constant blijven branden en niet kunnen worden uitgeschakeld, waardoor de AF-3222 moeilijk geschikt is voor gebruik ‘s nachts.

Bulex AF-3222-knoppen

Bulex

Breng het geluid

Ik hield van alles aan de AF-3222, totdat ik hem aanzette. Toen het werd afgevuurd tot de oorspronkelijke snelheidsinstelling van niveau-1, begon een prachtig gerommel door de kamer te echoën. Het ratelen klonk alsof er een kogellager uit het ventilatorhuis was ontsnapt, of de ventilator sloeg ergens tegenaan, als een speelkaart in de spaken van een fietswiel. Zelfs op de laagste snelheid was het apparaat te luid om zich te concentreren terwijl het in de buurt was.

Ik heb verschillende keren geprobeerd het filter te verwijderen en te vervangen (wat ongeveer alles is wat u kunt doen bij het oplossen van problemen met een luchtreiniger). Uiteindelijk stopte het ratelen, maar werd langzaam vervangen door een ritmisch gezoem dat in de loop van de tijd steeds hardnekkiger werd, alsof de motor uit balans was, waardoor het een soort oscillerend geluid maakte. Na nog een paar minuten werd er steevast een krassend raspend geluid aan de mix toegevoegd.

Al dit geluid stond op de laagste snelheidsinstelling, let wel. Door dingen tot het maximum te draaien, klonk het alsof er een crossmotor-rally in de kamer was. Zelfs in de slaapstand maakte de AF-3222 onhoudbaar veel lawaai, vergelijkbaar met een kleine auto die een kamer boven stationair draait.

Waar het op neerkomt:

Uiteindelijk is de Bulex AF-3222 zo oorverdovend dat het moeilijk is om je een omgeving voor te stellen waar deze geschikt zou kunnen zijn, behalve een autoschadebedrijf. Jammer dat je dat handige nachtlampje niet kunt activeren zonder ook de ventilator aan te zetten.

0 Shares:
You May Also Like