Buggy Roku TV of Ultra-speler? Hier leest u hoe u uw firmware terugdraait

roku os 10.5

Roku probeert nog steeds uit te zoeken wat er mankeert aan sommige oudere Roku TV- en Ultra-spelers nadat Roku OS 10.5 een verscheidenheid aan streaming-glitches en schermbevriezingen veroorzaakte. Gelukkig is er een snelle oplossing: je firmware terugdraaien.

Zoals TechCrunch meldt, klagen Roku-gebruikers dat een aantal populaire streaming-apps, waaronder HBO Max, Disney+, Netflix en Amazon Prime Video, niet meer op hun apparaten werken, terwijl anderen zeggen dat de Roku-interface volledig is vastgelopen.

In een update op zijn ondersteuningsforum maandagavond zei Roku dat het de bugs “doorging met onderzoeken”, die “slechts een kleine subset van gebruikers troffen vanwege specifieke netwerkconfiguraties”. De fabrikant van de streamingspeler bood ook een terugdraaiing van Roku OS 10.5 naar 10.0 aan, maar merkte op dat “alleen getroffen klanten” [should] volg deze stap.”

De streaming-glitches lijken oudere Roku TV-modellen (7XXX), evenals Roku Ultra-modellen 4660, 4661, 4662 en 4670 te achtervolgen. De meest recente Roku Ultra-speler, die vorig jaar werd uitgebracht, is model 4800R en niet lijken te worden beïnvloed door de bugs.

Roku-gebruikers klagen al weken over problemen met hun apparaten na de Roku OS 10.5-update, en rapporteren alles van trage prestaties, slechte connectiviteit, streaming-apps die weigeren te laden en frequent bufferen.

Nadat de 10.5-update handmatig was teruggedraaid, meldden verschillende Roku-gebruikers op Reddit dat hun apparaten weer normaal werkten.

Als je Roku TV of Ultra-speler nog steeds glitchy is, kun je de firmware vrij eenvoudig terugdraaien. Hier zijn Roku’s instructies:

    druk de Huis op de Roku-afstandsbediening. Scroll tot je de ziet Instellingen optie en selecteer deze vervolgens. Selecteer Systeem > Systeemupdate. Selecteer Check nuen u zou dan moeten worden gevraagd om update 10.5 naar versie 10.0 te rollen.

Roku OS 10.5 werd oorspronkelijk in september uitgerold en voegt een aantal nieuwe functies toe, waaronder eenvoudigere toegang tot Roku’s live tv-programmagids, spraakgestuurde “direct to playback”-ondersteuning voor Netflix en Spotify, geïntegreerde zoekresultaten voor muziek en podcasts, en de mogelijkheid voor Roku’s Streambar en Streambar Pro om die soundbars te gebruiken in 3.1- en 5.1-kanaalsconfiguraties.

Hoewel Roku OS 10.5 nu twee maanden beschikbaar is, verschenen er pas recentelijk meldingen van glitches omdat (zoals TechCrunch opmerkt) oudere Roku-hardware de neiging heeft om later firmware-updates te krijgen dan nieuwere modellen.

0 Shares:
You May Also Like