BrillLock Fingerprint Door Lock review: biometrische beveiliging met een beperkt budget

brilllock 1

In een oogopslag

Beoordeling door experts

Pluspunten

Snelle en eenvoudige installatieZeer goedkoopStevige hardware

nadelen

Geen smart-home/draadloze functiesVingerafdruklezer is beslist buggyOnboard programmeerproces kan ingewikkeld zijn voor beginnende gebruikers

Ons oordeel

Dit deurslot dat vingerafdrukken kan scannen is betaalbaar en eenvoudig in te stellen, maar het is te buggy en waarschijnlijk te geheimzinnig voor de meeste gebruikers.

Deursloten die vingerafdrukken lezen staan ​​niet bekend om hun betaalbaarheid, maar startup BrillLock wil daar verandering in brengen met dit nieuwe systeem, dat onlangs een Kickstarter-lancering heeft voltooid met meer dan $ 30.000 aan steun. Hoewel het een door crowdfunding gefinancierd project is (er is nog geen officiële website), werd het slot mij ter beoordeling toegestuurd in zijn naar verluidt voltooide, verzendklare vorm. TechHive dekt verder geen Kickstarter-producten.

Voordat we ingaan op wat het is en hoe het werkt, laten we beginnen met een bespreking van wat BrillLock . Ten eerste is het geen nachtslot zoals de meeste slimme sloten. Het is eerder een hendel in de vorm van een hendel met een standaard vergrendelingsmechanisme. Het sleutelgat is verborgen onder een kleine afdekplaat en de vingerafdruklezer bevindt zich aan de binnenkant van de buitenhandgreep; toevallige waarnemers zullen niet kunnen zien dat het een biometrisch slot is.

griet 2

Ten tweede is BrillLock eigenlijk geen slim slot. Er is geen draadloze verbinding en geen app om hem te bedienen. In plaats daarvan moet alle programmering – die beperkt is tot het toevoegen en verwijderen van vingerafdrukken – worden voltooid door combinaties van het aanraken van de vingerafdruksensor en het ingedrukt houden van een kleine knop aan het uiteinde van het handvat.

BrillLock wordt geleverd met een aantal duidelijke basisinstructies, maar geen van deze dekt de fysieke hardware-installatie. Het goede nieuws is dat het niet moeilijk is om dit uit te zoeken. De grendel wordt via twee standaard houtschroeven aan de deur bevestigd en de twee rozetten worden direct aan elkaar vastgeschroefd. Terwijl voor het typische slimme slot zes of meer componenten moeten worden samengevoegd, gaat BrillLock samen met slechts drie.

Het apparaat wordt aangedreven door een lithium-ionbatterij in het mechanisme, die wordt opgeladen via een micro-USB-poort op het handvat. Het is een stuk handiger dan het vervangen van AA-batterijen, maar het betekent waarschijnlijk dat u een draagbare USB-powerpack moet gebruiken om periodiek op te laden. BrillLock zegt dat de batterijen 3000 keer meegaan tussen oplaadbeurten. Een LED knippert rood wanneer de batterij moet worden opgeladen.

brilllock opladen

Ondanks het ontbreken van een installatiehandleiding, had ik de slothardware in slechts een paar minuten geïnstalleerd en was ik klaar om te beginnen met programmeren. BrillLock bevat een kleine pagina met instructies over hoe u dit moet doen, en het is eenvoudig genoeg als u het eenmaal onder de knie hebt. Houd de knop drie seconden ingedrukt, wacht tot een groen lampje knippert en scan vervolgens uw vinger zes keer achter elkaar. De eerste twee unieke vingerafdrukken die u scant, worden opgeslagen als beheerdersvingerafdrukken, die vervolgens worden gebruikt om extra vingerafdrukken op te slaan (maximaal 10 in totaal). Als u een vingerafdruk verwijdert (door meer knoppen ingedrukt te houden), worden alle 10 verwijderd, dus u moet opnieuw beginnen als iemand verhuist.

Het registreren van afdrukken was wisselvallig in mijn testen. De lezer had geen grote problemen met mijn eerste twee scans, maar extra afdrukken waren lastig om foutloos geregistreerd te worden. Ik had soortgelijke problemen door gewoon de vingerafdrukscanner bij regelmatig gebruik te gebruiken. Soms ging het slot meteen open, soms weigerde het vijf of zes scanpogingen achter elkaar mijn afdruk te herkennen. Het is een soms frustrerend systeem dat waarschijnlijk een groot probleem zal zijn voor degenen die dit soort functies het meest nodig hebben: kleine kinderen en oudere gebruikers die mogelijk geen toegang hebben tot een fysieke sleutel. (Er zitten twee reservesleutels in de doos.) Houd er ook rekening mee dat als u het slot eenmaal hebt ontgrendeld, het automatisch snel weer wordt vergrendeld, binnen ongeveer vijf seconden. Er is geen manier om dit gedrag te veranderen.

De hardware van BrillLock is stevig, het ontwerp is onopvallend en voor $ 75 is de prijs goed (hoewel dat zou kunnen veranderen nadat BrillLock als een gewoon winkelproduct naar voren komt). Als het scansysteem robuuster was, zou het een gemakkelijke aanbeveling zijn voor mensen die biometrische toegang aan hun huis willen toevoegen, zonder de complexiteit van een app-gebaseerd ecosysteem. Zoals het er nu uitziet, is het een beetje te grillig in gebruik om een ​​sterke aanbeveling te verdienen.

0 Shares:
You May Also Like