Briljante Smart Dimmer Switch review

switch lifestyle

In een oogopslag

Beoordeling door experts

Pluspunten

Aantrekkelijk industrieel ontwerpResponsieve dimmer met natuurlijke, aanraakgevoelige bedieningKan een hele smart home-scène activeren

nadelen

Hangt af van ten minste één Brilliant Control in huis Sommige functies moeten worden geconfigureerd via een Brilliant Control-paneel (u kunt het niet alleen met de app doen) Een oplossing voor het hele huis zal erg duur zijn Hangt af van Bluetooth mesh-technologie, die korte node- to-node bereik

Ons oordeel

Deze slimme Bluetooth-schakelaar met mesh is afhankelijk van de aanwezigheid van ten minste één Brilliant Control-paneel in uw huis, dus houd rekening met die extra kosten van $ 299 tot $ 450 als u er nog geen hebt.

Vier jaar na de introductie blijft het Brilliant-platform een ​​ambitieus maar nicheproduct: je kunt lichtschakelaars vervangen door video-aanraakschermen, compleet met een volledige Amazon Alexa-hub, bewegingsdetectie en meer. De prijs van $ 299 tot $ 449 per bedieningspaneel – gebaseerd op het aantal geïntegreerde schakelaars – is sinds de lancering niet veranderd, waardoor het een van de duurste manieren is om je huis uit te rusten met slimme technologie.

Geïnteresseerd in Brilliant maar geen vijf cijfers bij de hand om je hele huis uit te rusten met touchscreens? Goed nieuws: Brilliant verlicht een deel van de stickerschok van zijn platform met een dimmerschakelaar die het touchscreen overslaat en vervangt door een eenvoudige aanraakschuifregelaar die net als de schuifregelaars op zijn multi-switch-eenheden werkt. Het wordt verkocht voor $ 70, wat het een stuk goedkoper maakt dan een volledig bedieningspaneel, maar het is nog steeds een stuk duurder dan slimme dimmers op basis van andere draadloze technologieën (Lutron Caséta, Wi-Fi, Z-Wave, Zigbee, et al. ).

De Brilliant Smart Dimmer Switch heeft een lange lijst met kanttekeningen. Ten eerste werkt het alleen als je al minstens één Brilliant Control-paneel ergens anders in je huis hebt geïnstalleerd. De producten van Brilliant communiceren via een Bluetooth mesh-netwerk, dus u hoeft de dimmerschakelaar niet meer dan twee kamers verwijderd van een bedieningspaneel, een andere Brilliant slimme dimmer of een Brilliant slimme stekker te installeren (het officiële bereik tussen Bluetooth-knooppunten is 50 voet ).

briljante dimmer geïnstalleerd 3

Als u een Brilliant-dimmer op een meerwegcircuit installeert, moeten alle andere schakelaars op dat circuit Brilliant-dimmers of bedieningspanelen zijn. Er is geen voordelige begeleidende schakelaar zoals vaak wordt aangetroffen bij 3- en 4-weg Z-Wave- en Zigbee-schakelaars.

briljante app 2

Bovendien verlies je niet alleen het scherm, je verliest ook de meeste andere functies van het systeem: er is geen Alexa-microfoon, geen videocamera en geen luidspreker. De nieuwe dimmer bevat een bewegingsdetector, zodat je automatisch de lichten kunt inschakelen wanneer je een kamer binnenkomt, en het kan scènes activeren met alle soorten apparaten die een Brilliant-systeem kan bedienen, inclusief Sonos-luidsprekers, Philips Hue slimme verlichting en verschillende merken van slimme sloten. Anders dan dat, is het eigenlijk gewoon een high-end slimme dimmer.

Laten we beginnen met een blik op de hardware. De elektronica van de schakelaar is compact, inclusief pigtails en draadmoeren, die samen connectiviteit eenvoudig maken. De installatie is eenvoudig, hoewel de app van Brilliant je stap voor stap begeleidt, schroef voor schroef en draad voor draad om ervoor te zorgen dat alles goed wordt geconfigureerd. Vreemd genoeg heb ik een uur lang geprobeerd om de dimmer te laten werken op een lichtschakelaar in mijn eetkamer, zonder resultaat, ondanks dat ik hem een ​​half dozijn keer opnieuw heb bedraden.

Op een leeuwerik probeerde ik de schakelaar in een andere kamer en het werkte perfect de eerste keer dat ik het probeerde. Ik heb het probleem nooit kunnen achterhalen; uiteindelijk deed ik al mijn tests op de switch op dat tweede installatiepunt. Houd er rekening mee dat hoewel de schakelaar in vier kleuren verkrijgbaar is, er geen muurplaat/afdekking wordt meegeleverd. Je kunt elke Decora-stijl afdekking gebruiken en je kunt Brilliant’s dimmer in dezelfde elektriciteitskast installeren met andere Decora-stijl schakelaars.

Vanuit een bruikbaarheidsperspectief is er niet veel aan de schakelaar, en als je al weet hoe je de Brilliant Control-schuifregelaar moet gebruiken, weet je hoe deze werkt: tik om in of uit te schakelen, schuif je vinger omhoog of omlaag om helderder of donkerder te maken. Meer complexe configuratie vindt plaats via de Brilliant-app op je telefoon, inclusief het maken van scènes, maar er is veel dat je alleen kunt doen op een Brilliant-configuratiescherm. Instellingen voor bewegingsactivering moeten bijvoorbeeld op deze manier worden geconfigureerd; die functie is om onverklaarbare redenen niet beschikbaar via de app.

briljant met een ander merk

Gelukkig, hoewel dit verwarrend kan zijn, kun je met een beetje geduld uiteindelijk vinden wat je nodig hebt en de dingen configureren zoals jij ze wilt. Mijn grootste klacht over de dimmer is echter het draadloze bereik. Met slechts twee muren tussen de master Brilliant Control en de Brilliant Dimmer Switch, dacht ik dat connectiviteit geen probleem zou zijn; helaas was dat het geval, waarbij de dimmer vaak uitviel en uiteindelijk weer online kwam in zowel de Brilliant-app als op het configuratiescherm.

Dat is problematisch, omdat het impliceert dat er geen echte manier is om Brilliant Dimmers in kamers rond het huis te installeren. In plaats daarvan, om het Bluetooth-gaas stabiel te houden, moet je waarschijnlijk je huis met Bluetooth-dekking afdekken door een Brilliant-knooppunt in bijna elke kamer te installeren, tegen een kostprijs van $ 30 voor elke Brilliant Smart Plug, $ 70 voor elke Brilliant Smart Dimmer, of $ 299 tot $ 449 voor extra Brilliant Control-panelen. Dat kan oplopen tot een aanzienlijke investering voor iets anders dan een kleiner huis of een appartement.

Zelfs zonder rekening te houden met de beperkingen van een Bluetooth mesh-netwerk, plaatst $ 70 deze dimmer bovenaan de prijsklasse voor een slimme dimmer. Als je al in het Brilliant-ecosysteem zit, vervult deze dimmer een belangrijke behoefte. Op zichzelf is het waarschijnlijk niet genoeg om veel mensen te overtuigen om op de briljante bandwagon te springen.

0 Shares:
You May Also Like