Bowers & Wilkins Px7 S2 review: Minder sissen, meer biefstuk

Bowers & Wilkins Px7 S2

In een oogopslag

Beoordeling door experts

Pluspunten

Uitzonderlijke audioprestatiesaptX Adaptief voor hi-res audiostreamingZeer goede actieve ruisonderdrukkingUitstekende bouwkwaliteit

nadelen

Zwart-wit volgt Sony op het gebied van whizbang-functies Geen ondersteuning voor surround sound-indelingen, inclusief Dolby Atmos Iets omvangrijker dan de Sony WH-1000XM5 waarmee ze concurreren

Ons oordeel

De Bowers & Wilkins Px7 S2 zijn voor kopers van ANC-koptelefoons die a) geluidskwaliteit bovenaan hun must-have-lijst plaatsen en b) bereid zijn af te zien van enkele van de flitsende functies die de concurrentie te bieden heeft.

Prijs bij beoordeling

$399.00

Bowers & Wilkins heeft zijn Px7 S2-hoofdtelefoon met ruisonderdrukking geprijsd op $ 399; als zodanig mikt de Britse audiogigant vierkant op de Japanse audiogigant Sony. De Px7 S2 klinkt geweldig en levert zeer effectieve actieve ruisonderdrukking, maar Sony’s WH-1000XM5 biedt een overvloed aan hightech-functies die je niet zult vinden in B&W’s blikjes.

Dat wil niet zeggen dat de Px7 S2 niet geavanceerd zijn. Ze hebben een aantal geweldige technische kenmerken, waar ik later op in zal gaan. Maar laten we ons nu concentreren op de audioprestaties van de hoofdtelefoon en de componenten die daaraan bijdragen. Bowers & Wilkins installeerde 40 mm cellulosedrivers in de Px7 S2. Er is een Bluetooth 5.0-radio aan boord, met ondersteuning voor aptX Adaptive (ter ondersteuning van hi-res streaming) en de AAC- en SBC-codecs. Sony ondersteunt zijn eigen LDAC Bluetooth-codec voor hi-res audio op de WH-1000XM5, maar geen van de aptX-codecs. B&W van zijn kant ondersteunt hier geen LDAC.

Deze recensie maakt deel uit van TechHive’s berichtgeving over de beste ruisonderdrukkende hoofdtelefoons, waar u beoordelingen van het aanbod van de concurrentie vindt, plus een kopersgids voor de functies waarmee u rekening moet houden bij het winkelen voor dit type product.

B&W Music-app screenshot compilatie

Michael Brown/Gieterij

De nieuwste Bowers & Wilkins Music-app

Ik evalueerde de Px7 S2 met een iPhone 12, streaming CD-kwaliteit en hi-res nummers van Qobuz (mis onze diepgaande Qobuz-recensie niet). De B&W Music-app ondersteunt nu hoofdtelefoonaansluitingen, maar alleen voor configuratiedoeleinden. Je kunt geen muziek streamen van de app naar de koptelefoon van B&W, alleen naar de draadloze luidsprekers. B&W zegt dat ondersteuning voor streaming naar koptelefoons via de app later dit jaar zal plaatsvinden.

Dus, wat doe je met de app? U kunt actieve ruisonderdrukking in- of uitschakelen, een pass-through-modus inschakelen die wat omgevingsgeluid doorlaat om uw situationeel bewustzijn te verbeteren, en zeer kleine EQ-aanpassingen maken (zoals bij het versterken of verminderen van bas- en hoge tonen met 6dB in beide richtingen) . U kunt ook de functie van de enkele Quick Action-knop op de linkeroorschelp wijzigen, waarbij u kunt kiezen tussen “omgevingsregeling”, dat wil zeggen de drie niveaus van actieve ruisonderdrukking (aan, pass-through of uit), of de digitale assistent van uw telefoon activeren (Siri of Google Assistant). Er is geen ondersteuning voor digitale assistenten onafhankelijk van je telefoon, dus er is geen ondersteuning aan boord voor Alexa.

Je kunt ook een automatische stand-byfunctie schakelen die de hoofdtelefoon na 15 minuten in een laag stroomverbruik zet, en je kunt een draagsensor activeren die het afspelen van muziek pauzeert wanneer je een van de oorschelpen optilt; het afspelen wordt hervat wanneer u de beker weer over uw oor doet. De laatste functie heeft drie gevoeligheidsniveaus als je merkt dat de koptelefoon onverwacht pauzeert terwijl hij op je hoofd zit.

Klinkt de B&W Px7 S2 als een koptelefoon van $ 400?

Bowers & Wilkins Px7 S2 scharnierpunten

Michael Brown/Gieterij

Bowers & Wilkins komt zijn belofte na om met de Px7 S2 te leveren wat het True Sound noemt. Deze hoofdtelefoon levert de sonische natuurgetrouwheid die audiofielen eisen, zelfs met actieve ruisonderdrukking ingeschakeld. Ik kon geen verschil waarnemen in audioweergave met ANC aan, passthrough-modus ingeschakeld of ANC uit. Om de jazz-koteletten van de koptelefoon te evalueren, luisterde ik naar de samenwerking tussen Bill Evans en Shelly Manne uit 1962, die in 2014 werd geremasterd naar 24-bit, 96kHz. Monty Budwig’s bas met spectaculaire helderheid, maar Manne’s delicate werk met zijn borstels op de snare en ride cimbaal vallen nog meer op.

Vervolgens heb ik Bruce Cockburn’s “Postcards from Cambodia” in de rij gezet. De Px7 S2 presenteerde het nummer van Cockburn’s album uit 2003, gestreamd in cd-kwaliteit op een weelderig breed geluidsbeeld, maar je kunt gemakkelijk elk instrument uitkiezen en je erop concentreren – gitaar, marimba, bas, percussie – zonder het harmonische geheel uit het oog te verliezen. Veel van Cockburn’s zang heeft de vorm van een gesproken woordgedicht, en je zult geen enkele zin missen. En wanneer Emmy Lou Harris hem vergezelt om harmonie in het refrein te zingen, tilt haar engelachtige zang het nummer naar een nieuw niveau.

Het spelen van een paar Tower of Power-nummers, waaronder het rauwe “Don’t Change Horses (in the Middle of the Stream)” van het album van de band uit 1974, demonstreerde het vermogen van de hoofdtelefoon om ingewikkelde hoornarrangementen nauwkeurig te reproduceren. Dit funknummer heeft trompetten, saxen, trombones; het hectische drumwerk van de grote David Garibaldi en Lenny Williams die de leadzang zingt. Het klonk spectaculair op de Px7 S2.

Bowers & Wilkins Px7 S2 USB-C oplaadpoort

Michael Brown/Gieterij

Hoe goed kan de B&W Px7 S2 ruisonderdrukking en telefoongesprekken aan?

Er was een tijd dat ik actieve ruisonderdrukking een gruwel vond. Hoe kan een koptelefoon het gezoem van een airconditioner of het gerommel van een straalmotor annuleren zonder ook muzikale passages die dezelfde frequentiebereiken bezetten, teniet te doen? De knapste koppen in de branche hebben die code gekraakt en u hoeft zich er geen zorgen meer over te maken, althans niet op dit niveau. Bowers & Wilkins is nieuwer in deze game dan Bose of Sony, maar de Px7 S2 levert uitstekende ruisonderdrukking met vrijwel geen impact op de muziekweergave.

Deze hoofdtelefoon maakt gebruik van vier microfoons – twee die de output van elke aandrijfeenheid meten en twee die externe ruis monitoren en erop reageren – voor hybride actieve ruisonderdrukking. Voor telefoongesprekken worden twee extra microfoons gebruikt. Een pass-through-modus brengt wat geluid van de buitenwereld voor een zekere mate van situationeel bewustzijn. Zoals eerder vermeld, kan de pass-through-modus worden geactiveerd vanuit de B&W Music-app, of u kunt de Custom-knop op de linkeroorschelp programmeren om de functie in en uit te schakelen.

Bowers & Wilkins Px7 S2 kabelopslag in reiskoffer

Michael Brown/Gieterij

Ik verhuisde afgelopen herfst naar Portland, OR en werd verrast door een hittegolf terwijl ik de koptelefoon ter beoordeling had. De meeste huizen in Portland – de mijne inbegrepen – hebben geen airconditioning, dus ik heb een persoonlijke verdampingskoeler naast mijn bureau geplaatst en deze op de hoogste stand gezet. Ik heb gemiddeld 50 dB aan geluid gemeten op oorhoogte op een armlengte afstand van de koeler. Ik was natuurlijk niet in staat om decibelniveaus in de koptelefoon te meten, maar met ruisonderdrukking geactiveerd, hoorde ik bijna helemaal niets – alleen een zacht geruis van witte ruis. Ik speelde ook wat gesimuleerd vliegtuigcabinegeluid via een aangedreven boekenplankluidsprekersysteem en de Px7 S2 elimineerde ook bijna al dat geluid.

Ik heb een aantal telefoontjes gepleegd terwijl ik de Px7 S2 droeg, en de mensen aan de andere kant van de lijn klonken altijd natuurlijk en zeiden hetzelfde over mij, zelfs als ik buiten was in winderige omstandigheden.

B&W Px7 S2 bouwkwaliteit en bedieningselementen

Kunststof constructie was ooit een indicator van inferieure bouwkwaliteit, maar dat is hier zeker niet het geval. Bowers & Wilkins selecteerde dat materiaal vanwege het lichte gewicht; de lagere kosten zijn slechts een voordeel. Dat gezegd hebbende, weegt de Px7 S2 twee gram meer dan Sony’s WH-1000XM5.

B&W wikkelde de hoofdband en oorschelpen van de Px7 S2 aan de buitenkant in textielmateriaal, met traagschuimkussens op de oppervlakken die je lichaam raken. De hoofdband houdt de oorschelpen strak tegen je hoofd om een ​​aanzienlijke mate van passieve geluidsisolatie te leveren, maar ik heb de koptelefoon de afgelopen week vele urenlange luistersessies gedragen en heb nooit vermoeidheid ervaren – fysiek of sonisch. En ondanks de kunstleren oorschelpen – en die slopende hittegolf – werden mijn oren nooit zweterig.

Bowers & Wilkins Px7 S2 hoofdband detail

Michael Brown/Gieterij

Waar Sony op zijn beste ANC-koptelefoons aanraakbedieningen heeft gebruikt, koos B&W voor de zekerheid van fysieke knoppen. Het is zeker een minder geavanceerde benadering, en ik heb nooit nagelaten om per ongeluk op een van de knoppen (volume omhoog, afspelen/pauzeren of volume omlaag) op de rechter oorschelp te drukken wanneer ik de koptelefoon oppakte of deze van mijn hoofd. Een vierde knop boven die drie schuift omhoog of omlaag voor stroom en om Bluetooth-koppeling te activeren. De knop op de linker oorschelp is lager gemonteerd, dus ik was niet zo geneigd om er per ongeluk in te knijpen.

B&W heeft ook geen antwoord op Sony’s Speak-to-Chat-functie, die je muziek automatisch pauzeert wanneer je met iemand begint te praten en diens stem in de koptelefoon stuurt, zodat je een gesprek kunt voeren zonder dat je de koptelefoon hoeft af te zetten. De Px7 S2 pauzeert de muziek automatisch wanneer je de oorschelp van een van beide oren haalt en hervat het afspelen wanneer je hem weer laat zakken. Maar als je meer doet dan een korte vraag beantwoorden, wil je waarschijnlijk de koptelefoon afzetten. Dat zal je muziek nog steeds pauzeren, en het is hoe dan ook het meest beleefde om te doen, maar het is niet zo geavanceerd als de benadering van Sony.

Bowers & Wilkins Px7 S2 oorschelp detail

Michael Brown/Gieterij

Batterijduur, oplaadtijden en reizen met de B&W Px7 S2

De Px7 S2 gebruikt een lithium-polymeerbatterij en Bowers & Wilkins zegt dat je 30 uur luisterplezier kunt verwachten tussen volledige oplaadbeurten. Een volledige lading vereist ongeveer twee uur, maar een 15 minuten snelle lading levert een royale zeven uur speeltijd op. Het zal je niet verbazen dat de hoofdtelefoon een USB-C-oplaadpoort heeft, of dat B&W hiervoor een USB-C-naar-USB-C-kabel levert. In de doos vind je ook een USB-C-naar-3,5 mm kabel waarmee je de koptelefoon op analoge muziekbronnen kunt aansluiten. Een item dat het bedrijf levert, is een adapter om de hoofdtelefoon op een armleuning van een vliegtuig aan te sluiten.

Veel mensen kopen een hoofdtelefoon met ruisonderdrukking voor op reis, en de Px7 S2 kan relatief plat worden opgevouwen om in een aantrekkelijke, met stof omwikkelde harde hoes te passen. De case is gevoerd met een microvezelstof en een compartiment met een magnetische sluiting biedt een plek om je kabels op te bergen. Je zou ook een kleine AC-adapter in dat compartiment moeten kunnen passen, hoewel B&W er geen heeft. Ik had geen Sony’s nieuwste ANC-hoofdtelefoon ter vergelijking, maar ik heb wel de WH-1000XM4 van de vorige generatie en ze vouwen in een nog compacter pakket.

De bottom line op B&W Px7 S2

De Px7 S2 van Bowers & Wilkins rechtvaardigt hun vraagprijs van $ 399 met uitstekende muzikale uitvoeringen en goede actieve ruisonderdrukking. De mensen bij B&W hechten duidelijk meer waarde aan het eerste dan aan het laatste, en dat is een idee waar ik met enthousiasme achter kan staan. Maar nogmaals, ik ben geen frequente vliegtuigreiziger. Als je op zoek bent naar de beste actieve ruisonderdrukking en supersnelle functies zoals aanraakbediening, surround sound en een nog geavanceerdere app, moet je de Sony WH-1000XM5 eens bekijken voordat je de trekker overhaalt. Houd er echter rekening mee dat de Sony’s geen van de aptX-codecs ondersteunen (ze ondersteunen wel Sony’s eigen LDAC-technologie).

0 Shares:
You May Also Like