Bowers & Wilkins gaat Signature-versies van zijn 700-serie luidsprekers aanbieden

bowers wilkins 702 and 705 signature

Bowers & Wilkins kondigde vorige week tijdens een online persevenement zijn eerste nieuwe producten van 2020 aan: Signature-versies van zijn model 702 vloerstaande en model 705 stand-mount luidsprekers. B&W zegt dat het componenten en ontwerpideeën heeft ingebouwd die oorspronkelijk zijn ontwikkeld voor zijn hoogwaardige luidsprekers om de akoestische prestaties van de 700-serie te verbeteren, en dat geen twee paar hetzelfde nerfpatroon op hun houtfineerkasten zullen delen.

Volgens B&W combineren de luidsprekers een nieuw crossover-ontwerp met ideeën en technologieën die voor het eerst zijn bedacht en ontwikkeld voor de productlijn van de 800 Diamond-serie, waaronder een solid-body tweeter-on-top-ontwerp, Continuum-middentonendrivers en Aerofoil Profile-basdrivers .

702 signature datuk gloss high angle beauty

De prestaties van de nieuwe Carbon Dome-tweeter belooft te passen tussen de diamanten tweeter die is ingebouwd in de 800 Diamond-serie en de aluminium tweeter die in 2017 bij de originele 700-serie werd geleverd. Het is een 30-micron aluminium dome die is gecoat met koolstof om hem stijver te maken en vervolgens verbonden met een koolstofring van 300 micron. De uitdrukking “solid body” beschrijft de behuizing van de tweeter, die is gefreesd uit een massief blok aluminium en meer dan twee pond weegt. Door de massa van de body van de tweeter kan deze ook als koellichaam voor de dome fungeren.

De Continuum-vezel die wordt gebruikt bij de fabricage van de mid-range drivers, die in het VK worden vervaardigd, vervangt het eerder gebruikte aramide (ook bekend als Kevlar) materiaal. Het bedrijf zegt dat de Continuum-vezel resulteert in een driver met minder ongewenste resonantie en superieure transparantie. De Aerofoil-woofers, die alleen zijn opgenomen in de vloerstaande 702 Signature, zijn vervaardigd uit een binnen- en buitenhuid van papier met daartussen een vezelhuid voor extra stijfheid.

705 signature glanzend zwart op standaard

De Bowers & Wilkins 705 stand-mount luidsprekers hebben een tweerichtingsontwerp, uitgerust met 25 mm carbon dome-tweeters en 165 mm mid/bass-conussen in een geventileerde behuizing. Ze worden geprijsd op $ 4.000 per paar wanneer ze in juli worden verzonden. De B&W 702-vloerstaanders hebben een driewegontwerp met dezelfde tweeters van 25 mm, een middenbereik van 150 mm en drie 165 mm Aerofoil Profile-basdrivers in een geventileerde behuizing. Deze zullen $ 6.500 per paar kosten en zullen ook in juli beschikbaar zijn.

De kasten voor beide Signature-luidsprekers uit de 700-serie zijn omhuld met ebbenhoutfineer dat afkomstig is van Alpi, een Italiaans houtbedrijf dat duurzame oogstpraktijken volgt. B&W brengt negen lagen afwerking aan op de kasten, inclusief primer, een grondlaag en lak. Heldere metalen sierringen omringen de mid/bas (op de 702) en mid-range conussen (op de 705) om een ​​visueel accent te geven, en de tweeters krijgen zilver afgewerkte grills. Aan de achterkant van elke luidspreker is een Signature-identiteitsplaat bevestigd.

702 handtekening datuk glanzend plaquedetail

B&W heeft de afgelopen jaren een beetje een achtbaanrit gemaakt en fuseerde in 2016 met het huisautomatiseringsbedrijf Eva Automation uit Silicon Valley om zijn Formation Wireless Music System in 2019 op de markt te brengen. Eerder dit jaar vertelde het bedrijf de Britse high-end audio publicatie What Hi-Fi? dat het aan het reorganiseren was en een raad van bestuur vormde die onafhankelijk was van Eva Automation. En eerder deze maand kondigde Sound United LLC – dat eigenaar is van Denon, Marantz, Polk Audio en verschillende andere spraakmakende merken voor thuisaudio – het voornemen aan om het bedrijf over te nemen.

Vreemd genoeg bevatte het persbericht van Sound United echter geen citaten van B&W-managers, die tijdens de persconferentie alleen zeiden dat de overnamegesprekken van Sound United zich nog in een vroeg stadium bevonden. We zullen meer details over dat front rapporteren zodra we ze hebben.

0 Shares:
You May Also Like