Bose SoundLink Flex review: een Bluetooth-luidspreker met een opvallend uiterlijk, aangename sonics

Bose Soundlink Flex

In een oogopslag

Beoordeling door experts

Pluspunten

Geweldig geluid voor een monoluidspreker Knappe verschijning Meer dreun dan je zou verwachten Kan worden gekoppeld voor stereo.

nadelen

Mono geluidGeen EQ in app

Ons oordeel

De Bose SoundLink Flex-buitenspeaker met IP67-classificatie is helemaal thuis rond het zwembad of op het strand. Het is ook aantrekkelijk en levert zowel helder monofoon geluid als een flinke hoeveelheid dreun voor zijn formaat.

Prijs bij beoordeling

$ 149,00

Beste prijzen vandaag

Amazone

$ 149,00

Free

Beste koop

$ 149,99

Free

Ik verwacht normaal gesproken een goed geluid van Bose-producten en de weerbestendige SoundLink Flex van $ 149 voldeed gemakkelijk aan mijn verwachting. Ik was zelfs een beetje verrast om te ontdekken dat het een monoluidspreker was, gezien de zachte tonen die uit de behuizing kwamen.

De Flex is een beetje basgericht, maar gezien het jongere publiek is dat zowel begrijpelijk als wenselijk. Om daar mee te kappen. Ik vind het ook leuk.

Ontwerp en functies

De SoundLink Flex meet 3,6 x 7,9 x 21 inch (HxBxD) en weegt 1,3 pond. Het voelt stevig aan, maar niet als een anker in de rugzak. Het is verkrijgbaar in steenblauw, zwart en wit rook. Ik heb de steenblauw getest en eerlijk gezegd is het mijn favoriet van de drie kleuren.

De niet-grillgebieden van de Flex zijn bedekt met een gripvast siliconenmateriaal, zodat het niet uit uw greep rond of in het zwembad glijdt. Het nadeel is dat het materiaal de neiging heeft om vuil te verzamelen. Er is ook een kleine stoffen lus zodat je hem aan één vinger kunt bungelen/dragen of aan iets handigs kunt hangen. Je kunt de lus ook gebruiken om een ​​langer koord aan vast te maken als je dat wilt.

Bose geeft de luidspreker een IP67-classificatie, wat betekent dat hij tot 30 minuten kan worden ondergedompeld in maximaal een meter water, en dat deeltjes (stof, zand en dergelijke) niet in de vitale delen kunnen doordringen; namelijk de elektronica. Het drijft, hoewel het relatief dicht bij een neutraal drijfvermogen is, waardoor het leuk is om in het zwembad te porren. Een uitgebreide uitleg van IP-codes vindt u op de voorgaande link.

Bos SoundLink Flex-bedieningselementen

Jon L. Jacobi/Gieterij

Binnenin de Flex bevindt zich een enkele 60 mm (ongeveer 2,3-inch) full-range driver, evenals ongeveer 3-inch brede afgeronde rechthoekige radiatoren die naar voren en naar achteren schieten door de grote voorkant en kleinere achtergrills. Bose heeft een geanimeerde exploderende illustratie van de SoundLink Flex halverwege de pagina op de voorgaande link. Aan boord is ook een microfoon voor het afhandelen van telefoongesprekken en het oproepen van de spraakassistent van uw smartphone.

Bovenop het apparaat bevinden zich de aan / uit-knop, het Bluetooth-paar, het volume omhoog / omlaag en een multifunctionele knop, evenals de Bluetooth- en stroomstatuslampjes. De luidspreker vertrouwt op een USB-C-poort om de batterij op te laden, maar er zijn geen andere verbindingen, wat ongebruikelijk is.

Bose biedt een app (zie het volgende gedeelte voor schermen) waarmee u de Flex kunt verbinden met uw telefoon of tablet, mocht u niet weten hoe u dit handmatig moet doen. Ik hoopte op een EQ-functie, maar geen dobbelstenen. Er zijn echter een gebruikershandleiding en faciliteiten om te koppelen met andere Bose-luidsprekers in de modus Party (unison/repeater) of Stereo (R/L stereo).

Geluid, Bluetooth en batterij

Ondanks dat het een monoluidspreker is zonder kanaalscheiding, is de SoundLink Flex een zeer goed klinkende luidspreker; in feite is het een van de beter klinkende monoluidsprekers die ik heb getest. Ik had er graag een paar in stereo gehoord, maar Bose stuurde ons alleen die ene.

Ik was vooral onder de indruk van de helderheid van de zang. Ik kom zelfs in de verleiding om te zeggen dat de behuizing misschien met hen in gedachten is afgesteld. Als je graag meezingt met de juiste teksten, zul je nooit woorden missen als je naar de Flex luistert. Er is ook een behoorlijke hoeveelheid onderkant – en het is strak, niet dreunend.

Over boem gesproken, het lijkt erop dat Bose is geoptimaliseerd voor normale bas (boven 60 Hz), niet voor sub-bas, waar alleen naar wordt gesuggereerd. Dit was een beetje verrassend, aangezien de ene normaal gesproken de aanwezigheid van de andere impliceert. Ik ben geen grote fan van sub-bas, maar als je dat bent, bekijk dan de Spark Mini.

De Bose SoundLink Flex maakte snel verbinding via Bluetooth (er is versie 4.2-radio aan boord). Dat is goed, want er is geen aux-ingang. Mijn looptijd met de 3.2aH-batterij was ongeveer 7 uur tijdens luisteren op relatief laag niveau met een resterende levensduur van ongeveer 30 procent (aangekondigd via gesproken prompt). Bose claimt tot 12 uur.

Bose Connect-app

Jon L. Jacobi/Gieterij

Goed spul

Hoewel hij een beetje prijzig is, is de Bose SoundLink Flex stijlvol, klinkt hij goed en levert hij een aardige hoeveelheid dreun. Omdat hij grondig waterdicht is, is het ook een geweldige luidspreker voor rond het zwembad of op het strand. Het is een van – zo niet mijn favoriete – luidsprekers van dit formaat.

0 Shares:
You May Also Like