Bose QuietComfort 45 review: een geweldige hoofdtelefoon met ruisonderdrukking

bose quietcomfort 45 3

Is de nieuwe Bose QuietComfort 45 draadloze hoofdtelefoon met ruisonderdrukking echt een enorme sprong voorwaarts dan de QuietComfort 35 II die hij vervangt? En zit de uitvinder van de ruisonderdrukkende hoofdtelefoon (meer dan 30 jaar geleden gedroomd voor militaire en commerciële luchtvaartpiloten) nog steeds aan het stuur met zijn wereldvernietigende audiotechnologie?

De verbeteringen in de QC 45 (die voor $ 329,99 $ 20 minder kost dan zijn voorganger) zijn stapsgewijs, maar ze kloppen. En hoewel ik niet zou zeggen dat de veranderingen groot genoeg zijn voor eigenaren van de QC 35 om in te ruilen, zou iedereen die op zoek is naar hoogwaardige audioweergave, plus aanzienlijke verlichting van de lawaaierige afleidingen van de wereld, de QC 45 moeten vergelijken met de gebruikelijke verdachten , inclusief de $ 350 Sony WH-1000XM4. We hebben het hier over een gevecht tot de finish.

Sommige dingen mogen niet veranderen

bose qc45 schot 5

Het beste nieuws is dat Bose zich niet gedwongen voelde om iets te veranderen aan de QC 35 II die aan deze nieuwe hoofdtelefoon voorafging. Multipoint-verbinding via Bluetooth 5.1 betekent dat u twee verbonden iOS- of Android-apparaten, bijvoorbeeld een telefoon en een tablet, tegelijkertijd kunt aansluiten. Als er een oproep binnenkomt terwijl je een film aan het kijken bent op de tablet, schakelt de hoofdtelefoon van bron om de oproep aan te nemen en schakelt automatisch terug naar de soundtrack van de film wanneer het gesprek wordt beëindigd. En Bose SimpleSynch werkt via de Bose Music-app om de QC 45 te koppelen met compatibele Bose Soundbars. Eenmaal gekoppeld, wordt de soundbar gedempt en wordt de audiofeed naar de hoofdtelefoon omgeleid.

Dat kenmerkende Bose-geluid, afgestemd op langdurig luistergemak en gebruik, blijft een essentieel onderdeel van het Quiet Comfort-pakket. Er is hier natuurlijk niet veel om je druk over te maken. Automatische equalizercircuits passen de toonbalans aan het gekozen volumeniveau aan. Als je het niet naar je zin hebt, zijn EQ-aanpassingen alleen mogelijk via de geluids- of muziekinstellingen van je smartphone of tablet.

Wat is de beloning als je goed genoeg met rust laat? De QC45 biedt een consistent aangenaam, goed getemperd geluid, met een matig gearticuleerde (nooit overdreven) basrespons, een natuurlijke aanwezigheid in het middenbereik en een schoon, zacht afgeronde bovenkant. Hoewel het zeker minder helder en spetterend klinkt dan Sony’s high-end aanbod (een kenmerk dat veel mensen naar dat merk trekt), stelt de Bose QC 45 me in staat om zeer lange stukken te luisteren en op redelijk luid volume zonder jeukende oren (mijn eerste teken van dreigende oorvermoeidheid).

bose Quietcomfort 45 gemodelleerd

Ik heb deze telefoons goed getest met herhaalde luisterbeurten naar Tedeschi Trucks Band’s, een prachtige nieuwe remake van het concertalbum van Derek and the Dominos’ double-disc. Soms jammen hier wel vier gitaristen (gasten Trey Anastasio en Doyle Bramhall II zijn de andere twee), voortbouwend op de fleurige solo’s en harmoniserende duetten van Eric Clapton en Duane Allman. Hoewel deze bluesy southern rock vaak emotioneel afbladdert en doordringend is, klaagden mijn oren nooit. Dus ik bleef terugkomen voor meer.

Wat is er veranderd met de QC 45?

De ruisonderdrukkende hoofdtelefoon van Bose, de eerste keus voor reizigers die op zoek zijn naar troost, is overtroffen door nieuwkomers die beter zijn afgestemd op andere omgevingen. Met de QC 45 zegt Bose dat het zijn spel heeft verbeterd met een opnieuw gekalibreerd actief ruisonderdrukkingssysteem dat ook “ongewenste geluiden in de middenfrequenties aanpakt die doorgaans worden aangetroffen in forensentreinen, drukke kantoren en cafés.”

bose qc45 versus een bladblazer

De technici van Bose hebben ook het ingebouwde spraakisolatiecircuit opnieuw gekalibreerd, een nieuwe microfoon toegevoegd en de bundelvormende algoritmen aangepast in een poging om de stem van de gebruiker beter vast te leggen en het uitgezonden omgevingsgeluid te verminderen bij het maken of aannemen van een oproep of het blaffen van bevelen naar uw aangesloten virtuele assistent (Alexa, Google Assistant of Siri). Dat is belangrijker geworden in deze post-COVID-omgeving wanneer je een zakelijk gesprek kunt voeren of kunt deelnemen aan een Zoom-chat, overal waar een typisch stil kantoor is.

Tijdens mijn proeven in verschillende omgevingen blokkeerde de QC 45 externe geluiden op zijn minst beter dan de QC 35 II. Wandelend en luisterend naar ruisonderdrukkende muziek in drukke stadsstraten, werd ik niet eens afgeschrikt door een luidruchtige bladblazer; werd alleen uit mijn persoonlijke mijmering opgeschrikt door een echt verveelde motorfiets; en terwijl ik genoot van een laatste zomerdag bij een buitenzwembad, liet de QC 45 me vooral het zware geplons van de kinderen en het onophoudelijke geschreeuw van “Marco!” dempen. “Polo!”

bose qc45-app 7

Ook op virtuele reizen zijn mooie resultaten geboekt. Ik heb omgevingsopnamen gemaakt (afkomstig van Apple Music) van het geluid van een vliegtuigcabine, geratel van coffeeshops en kabaal op Times Square. Over het algemeen doen de nieuwe Bose-telefoons superieur werk door hogere frequenties te elimineren (kletterend bestek en kopjes, uitzinnige showblaffers, gejank van vliegtuigmotoren, enz.), terwijl Sony’s beste ruisonderdrukkende blikken een haar beter bleken in het elimineren van lage- frequentie koffiemolengeluid en gemopper van de straalmotor. Zoals ik al zei, we hebben een echte paardenrace.

Op dezelfde manier als zijn rivalen, voegt de QC 45 een nieuwe “Aware”-modus toe die bedoeld is om de hoofdtelefoondrager verbonden te houden met de wereld. Aware is eenvoudig te activeren met de actieknop op de linkerbeker en werkt door de ruisonderdrukking tijdelijk uit te schakelen en actief externe omgevingsgeluiden te importeren met behulp van de ingebouwde microfoons.

Maar in de huidige staat van ontwikkeling vond ik de Aware-tool nog maar half wakker. Het is effectief in het delen van externe geluiden en stemmen wanneer muziek wordt afgespeeld op een volumeniveau van minder dan 30 procent, maar het kan niet presteren met zwaardere muziekconcurrentie. Dus, kun je alsjeblieft een software-update uitvoeren, Bose, wat versterking toepassen op die ingeplugde geluiden van buitenaf, en/of het afspeelniveau van de muziek tijdelijk verlagen wanneer de actieknop wordt ingedrukt? Ik weet dat je het kan.

De gebruiksduur van de batterij – een belangrijke beslissingsfactor voor kopers van draadloze hoofdtelefoons – is voor deze nieuwe Bose-baby’s verlengd tot 24 uur (van 20 eerder). Zelfs na een aantal lange luistersessies vertelde de aangename stem die in mijn oren fluisterde (en het staafdiagram in de Bose Music-app) me dat ik nog 40 procent opgeladen was. Als het tijd is om op te starten, geen probleem: de oplaadpoort is opnieuw ontworpen om een ​​bijna alomtegenwoordige USB-C-kabel te accepteren (en vrijwel elke telefoonoplader). Een tankbeurt duurt twee uur, terwijl een oplaadbeurt van slechts 15 minuten deze dingen drie uur aan de gang houdt (zij het met een volume van 50 procent).

Andere details

bose Quietcomfort 45 3

Producttooling is ook bekend, maar subtiel gewijzigd in de Bose QC 45: slankere openingen tussen zijdelen en gladgestreken (niet langer gebobbeld) veganistisch leer omhult nu de zeer comfortabele oorschelpen en hoofdband. Kleuropties, beide matte afwerkingen, zijn Triple Black en White Smoke, waarvan mijn vriendin, na ze te hebben geprobeerd, waarschuwde, misschien niet praktisch is voor een vrouw die haar haar kleurt en make-up draagt. De meegeleverde draagtas om deze netjes opvouwbare dingen (en hun accessoirekabels) op te bergen is net zo compact als voorheen en zelfs een paar millimeter dunner. Bose vertelt me ​​dat het op dit moment geen plannen heeft om een ​​versie met custom-gekleurde componenten aan te bieden, zoals mogelijk was met de QC 35 II.

Aan de comfortabele kant van de vergelijking, grijpt de nieuwe headset mijn noggin vast met precies de juiste hoeveelheid spanning, blijft comfortabel gedurende langere draagperioden en knijpt de armen van mijn leesbril nauwelijks in mijn slapen.

En lof, Bose, voor het niet elimineren van de fysieke knoppen op de rechter oorschelp voor stroom, Bluetooth-koppeling, volume, afspelen, pauzeren, nummer overslaan en het beantwoorden van oproepen. Terwijl het modieuzere hoofdtelefoonalternatief van vandaag – een ongemarkeerd, soepel, aanraakgevoelig bedieningspaneel – het uiterlijk van zowel de topmodellen van Sony als Bose (de Sony WH-1000XM4 en de Bose Noise Cancelling Headphones 700) verbetert, vind die onzichtbare bedieningselementen verwarrend en dubieus om te bedienen. Ze maken me eerlijk gezegd gek; nou, gekker dan ik al ben.

Uiteindelijk was het hebben van tactiele bedieningselementen die ik gemakkelijk kon afhandelen de beslissende factor die de QC 45 uiteindelijk weer in de ruisonderdrukkende winnaarscirkel voor mij plaatste; want als ze niet gemakkelijk te gebruiken zijn, is de kans kleiner dat je ze gebruikt.

0 Shares:
You May Also Like