Bose QC 35 II ruisonderdrukkende hoofdtelefoon review

bose qc 35 ii image 2

Met zijn plaats aan de top van de Bose-lijn verdrongen door de slankere Bose Noise Cancelling 700, en steeds concurrerendere rivalen die hem op de hielen zitten, heeft Bose de verkoopprijs van zijn QC 35 II, de brood-en-boter instapper, verlaagd. in de over-het-oor ruisonderdrukkende hoofdtelefoon line-up.

Ik zag een pre-Black Friday-uitverkoop op de Bose-website die de prijs van deze blikjes verlaagt van $ 350 naar $ 200 als je voor zondag 8 november bestelt. Als je nog eens $ 50 laat vallen, kun je verschillende elementen aanpassen, waaronder de buitenkant van de oorschelpen en de binnenkant van de hoofdband – met verschillende afwerkingen. Dit voegt een beetje wachttijd toe aan je bestelling, zoals je zou verwachten, maar ik vond het erg leuk. Daarover later meer. Laat dit lezen? Dezelfde verkoopprijs geldt van 22 november tot 1 december. Bose biedt ook een gamer-georiënteerde variant – de Quiet Comfort 35 II Gaming Headset – die wordt geleverd met een microfoonarm en een pc-desktopcontroller.

Het is koopjesjachtseizoen

Koopjesjacht gaat bij mij vanzelf. Als een grapje herinner ik me dat mijn vader alleen een auto zou kopen aan het einde van het modeljaar, toen de dealer de ‘overgebleven’ inventaris graag wilde opruimen. Als het op geluidsapparatuur aankwam, raadde mijn vader me aan om ofwel te zoeken naar een model van vorig jaar of naar ‘de tweede van boven’ in een reeks ontvangers, draaitafels of luidsprekers, met het argument dat het eerste ‘stap-down’-stuk vrijwel gedeeld werd. allemaal dezelfde functies en prestatieafstemmingscomponenten als de standaarddrager van de lijn – minus alleen een extra ingang, misschien gemonteerd in een kleinere behuizing, of zonder de woorden “Elite Series” op de kast.

bose qc 35 ii afbeelding 3b

Met de QC 35 II kan een zaak worden gemaakt dat deze hoofdtelefoon net zo goed, zo niet beter is dan de NC 700 die ook in mijn testcollectie staat. Ja, die nieuwere, duurdere hoofdtelefoons hebben een schonere styling, ze hebben meer “gevoelige” microfoons om ongewenste ruis te dempen en je stem te verduidelijken wanneer je telefoneert in een openbare omgeving, en de NC 700’s bieden ook meer eindige gradaties van ruisonderdrukking: 10 niveaus tegenover slechts twee (plus “uit”) op de QC 35 II.

De geluidspresentatie is neutraal, natuurlijk en best goed op beide modellen, hoewel hogere frequenties op de NC 700 iets meer worden uitgebreid. Geen van beide Bose-modellen zal je trommelvliezen vernietigen met bombastische bas, maar dat is een goede zaak, voor zover ik’. ben bezorgd. Ik was bijna tot tranen toe opgewonden door de zoete klanken, de evenwichtige balans en de diepte van de presentatie van de QC 35 II op mijn favoriete originele album van Keith Jarrett (+ Eurogroep), stralend in Qobuz “CD-kwaliteit” resolutie (en vervolgens AAC) van een iPhone 12 Pro. Het is zo triest om te horen dat deze geweldige pianist/componist/improvisator twee verlammende beroertes heeft gehad.

Later kreeg ik een verrassend grote impressie van de Netflix-serie, zelfs kijkend op een 11-inch iPad. De Bluetooth-verbonden QC 35 II’s zorgden voor een 3D-achtig geluidsveld in mijn hoofd, gemarkeerd met kristalheldere dialogen, vreemd effectieve directionele audio-aanwijzingen, soms donderende orkestrale scores en pittige throwback-hits uit de jaren zestig (denk aan Kinks, George Fame , Schokkend blauw). Wie wist dat een verhaal over een briljante (en onrustige) jonge vrouwelijke schaakwiz zo’n opwindend en meeslepend plezier kon bieden?

De nieuwe Tom Petty-collectie die dieper in zijn donkere, twang-rock scheidingssessies graaft, hield ook mijn aandacht enkele uren vast zonder vermoeidheid. Met winderige strijkerslijsten en zwoele bossa nova-ritmes sloeg het nieuwe album van de fragiele zangeres Melody Gardot als een golvende wolk in mijn hersenen. C’est Magnifique! En hoewel ik niet de grootste hiphopfan ben, kon ik de helderheid van expressie, muzikale uitvinding en sprankelende basdieptes waarderen op een Tidal-mix van hiphophits van onder meer Jeezy en Yo Gotti () en Anderson .Paak (een sprankeling).

bose qc 35 ii afbeelding 2a

Beide Bose-koptelefoons ondersteunen de standaard SBC en betere AAC Bluetooth-codecs, de laatste de topact op iOS-producten. Geen van beide modellen kan de LDAC-, LDHC-, aptX- of aptX HD mobiele codecs met een hogere resolutie aan, wat Android-gebruikers en mensen die sommige modellen van hoogwaardige digitale audiospelers bezitten, zou kunnen teleurstellen. Dat gezegd hebbende, ontdekte ik verwaarloosbare geluidsverschillen tijdens A/B luistertests met de eerder genoemde Keith Jarrett-set draadloos en vervolgens bedraad met een 3,5 mm-kabel naar een draagbare Sony CD.

De QC 35 II toont hun leeftijd met Bluetooth 4.1-ondersteuning, versus de NC 700-ondersteuning voor Bluetooth 5.0, maar het oudere model slaagde er nog steeds in om een ​​stabiel signaal op te pikken van mijn nieuwe iPhone op een verdieping (en minstens 10 voet) verder. Beide sets Bose-hoofdtelefoons laden snel op in 2,5 uur voor maximaal 20 uur Bluetooth-weergave (40 uur op de QC 35 II als ANC is uitgeschakeld). Met slechts 15 minuten snel opladen kun je de batterij van de QC 35 II oppompen voor 2,5 uur speelplezier (je krijgt een extra uur op de NC 700).

Sommigen zullen klagen over de ouderwetse micro-USB-aansluiting (en kabel) die wordt gebruikt om de QC 35 II op te laden, in vergelijking met USB-C op de NC 700s; de laatste is gemakkelijker aan te sluiten en is de favoriete connector op moderne Android-telefoons. De meegeleverde kabel is in beide gevallen slechts 30 cm lang, wat een beperking kan zijn die wordt opgelegd door de beperkte binnenafmetingen van de meegeleverde draagtassen.

bose qc 35 ii afbeelding 5

Ik geef er eigenlijk de voorkeur aan om met de mechanische volume- en bedieningsknoppen van de QC 35 II om te gaan (op de rechter oorschelp) om track-, volume- en telefoongesprekken te vegen dan met het geleidende aanraakpaneel op de NC 700 (idem voor de aartsrivaal Sony’s WH-1000XM4). Een op de rechter beker gemonteerde schuifschakelaar voor voeding/Bluetooth-verbinding op de QC 35 II is eveneens gemakkelijker te vinden en te gebruiken.

Net als bij sommige draagbare draadloze luidsprekers van Bose, kunnen twee paar Bose’s 35-serie hoofdtelefoons één Bluetooth-stream “delen”, een truc die niet mogelijk is met de NC 700. De QC 35 II kan ook tegelijkertijd verbinding maken met en communiceren met twee slimme apparaten , wat handig is voor het pauzeren van muziek of een video die op de ene wordt afgespeeld om vervolgens een inkomend telefoongesprek op de andere te beantwoorden.

Dan is er nog het hele comfort. Terwijl de stevige, gebeeldhouwde aluminium band op de Bose NC 700 waarschijnlijk beter terugveert als je erop gaat zitten, maken de “stootvaste materialen, met glas gevuld nylon en roestvrij staal” onderdelen in de QC 35 II hem lichter (bijna bijna een ounce), meer bedreven in het draaien en kantelen van bekers, en – zoals ik eerder al zei – wonderbaarlijk aanpasbaar. Ik heb ook gemerkt dat de demping aan de binnenkant van de QC 35-hoofdband breder en zachter is en dat de met “synthetisch eiwitleer” omwikkelde oorschelpen een tikkeltje charmanter en zachter zijn dan de hardere klemming (en beter grijpen, als je bent actief) kopjes op de NC 700.

bose qc 35 ii afbeelding 6

Kortom, deze set telefoons voldoet nog steeds aan de “Quiet Comfort” -facturering. Niet alleen helpt de ruisonderdrukking (actief en passief) bij het creëren van een privécocon van rust – zelfs het onderdrukken van een aantal grote straatverstoringen voor mijn deur – het doet dit met een fysiek en geluidscontourend comfortniveau dat aanhoudt. De meeste koptelefoons beginnen uiteindelijk de armen van mijn leesbril in mijn slapen te knijpen. Deze niet. De meeste koptelefoons laten mijn oren zweten. Dat gebeurt alleen op echt warme dagen met deze.

Het meest verontrustend is de manier waarop andere hoofdtelefoons met overdreven bas- en treble-respons uiteindelijk mijn innerlijke oren maken. Deze doen het niet Waar het op neerkomt, is dat Bose een hoofdtelefoon heeft ontwikkeld die geschikt is om te dragen en te luisteren (of alleen achtergrondgeluidsblokkering) voor grote delen van je dag – minstens vier of vijf uur achter elkaar. Dat is een bijzonder cadeau.

Maak ze je eigen

Er zit enige waarheid in het zogenaamde “Ikea-effect”, het idee dat je iets meer waarde zult hechten als je een hand hebt in de totstandkoming ervan. Ik voel een extra schok van plezier elke keer dat ik mijn op maat gemaakte QC 35 II aantrek, want deze dingen zijn van mij, van mij.

Ga naar de website van Bose en je kunt de individuele kleur kiezen die je wilt voor elk van deze onderdelen: oorschelpen, buitenste hoofdband, binnenste hoofdband en afstandhouders. Terwijl u uw selecties maakt, verschuift een beeld op het scherm van de gemonteerde hoofdtelefoon om te laten zien hoe deze in elkaar steekt. De opties omvatten een reeks felle kleuren (koningsblauw, klaproosrood, felgeel, feloranje, lichtgroen, roze popgloss, paars en pruim), een aantal neutrale kleuren (gitzwart, stergrijze glans, rookwit, aquatisch blauwgroen, nachtblauw, lentesalie en donkergroen), en verschillende matte metallic kleuren (asteroïde, zwart, zilver, goud, roségoud en koper). Bose berekent dat je deze in meer dan vijf miljoen combinaties kunt combineren.

bose qc 35 ii afbeelding 1

Ik ging voor een combinatie van koperen doppen (de eindstukken), lente-salie-cups (de omringende sierstukken), een stergrijze buitenste hoofdband, lente-salie binnenste hoofdband, met asteroïde metaalgrijze afstandhouders. ‘Het was een vrolijke, pop-art kleurencombinatie die deed denken aan een lang vervlogen Sharp-boombox die ik ooit koesterde, en gedurfde modificaties van Euro-merk-tv’s die ik gebruikte om te lonken op de IFA-elektronicabeurs in Berlijn. Deze op maat gemaakte muziekmakers, die nu mijn noggin versieren, zijn een statement dat nog steeds uit de menigte springt en nooit zal worden aangezien voor de saaie zwarte koptelefoon van iemand anders. Klinkt de muziek daardoor beter? Zeker weten!

Een waarschuwing: wees niet verbaasd als de kleuren op het eigenlijke product een tikkeltje heter blijken te zijn dan op uw computerscherm, vooral onder halogeenlampen en direct zonlicht. Ik was vergeten dat ik de helderheid van mijn iMac-scherm had verlaagd. Onder enige verlichting zouden mijn koperkleurige doppen kunnen doorgaan voor roségoud. Ik vind ze echter nog steeds leuk.

Als je erover nadenkt om een ​​op maat gemaakt paar te bestellen voor een kerstcadeau, wacht dan niet langer. Eind augustus kreeg ik mijn bestelling verwerkt, geassembleerd (in Mexico) en in slechts negen dagen naar de oostkust verzonden – dat is verdomd snel. Op het moment van schrijven is de levertijd vijf tot zeven weken.

Er zijn andere opties als je de Bose QC 35 of QC 25 die je al hebt, wilt opfleuren. Bekijk decal cover-ups die verkrijgbaar zijn bij SlickWraps en Skin Sticker, waarvan de laatste op het moment van schrijven voor een koopje van $ 9,14 verkochten. Ik vond ook een bedrijf genaamd ColorWare dat op maat gemaakte QC 35 II-paren verkoopt voor $ 429, met een beloofde levering van twee weken. Ze getuigen allemaal van de populariteit van Bose’s standaard ruisonderdrukkende hoofdtelefoons.

0 Shares:
You May Also Like