Bose onthult QuietComfort 45 hoofdtelefoon

Bose QuietComfort 45 ANC headphone in white smoke

Bose heeft de wikkels van zijn QuietComfort 45-hoofdtelefoon met ruisonderdrukking verwijderd. Hoewel het lijkt op de QC35 II die het vervangt, zegt Bose dat het bijgewerkte model tal van updates bevat, waaronder verbeterde ruisonderdrukking, een nieuwe omgevings-/transparantiemodus, betere spraakisolatie voor telefoongesprekken en een verbeterde batterijduur van 24 uur. De nieuwe blikjes zullen naar verwachting op 23 september beschikbaar zijn voor $ 329,95.

Hoewel oorspronkelijk ontworpen en altijd goed beoordeeld voor het onderdrukken van ruis tijdens vlieg- en treinreizen, hebben de ruisonderdrukkende hoofdtelefoons van Bose niet altijd zo goed gepresteerd als rivalen zoals Sony’s WH-1000XM4 of Apple’s AirPods Max als het gaat om het “sussen” van extern geluid op locaties zoals cafés en kantoorruimtes.

Een firmware-update van eind 2020 (1.8.2), die van toepassing is op de topklasse Bose Headphone 700, loste deze zorgen op met een betere annulering van sub-bas en lage middenfrequenties. Soortgelijke tweaks in de QC45 kunnen dit nieuwe, minder dure model terug naar de voorkant van de klas brengen.

Om de bediening eenvoudig te houden, kan de gebruiker met een enkele harde knop op een oorschelp schakelen tussen de verbeterde ruisonderdrukking (“Quiet”) en een transparantiemodus (“Aware”) die de microfoons die op de oorschelpen zijn gemonteerd volledig opent.

Bose zegt dat een bijgewerkt ruisonderdrukkingssysteem en een elektronicapakket je stem beter zullen isoleren wanneer je de QC45 als smartphone-headset gebruikt. Microfoons binnen en buiten de oorschelpen en een gepatenteerde processor werken als een bundelvormende array om je stem te isoleren, terwijl een afwijzingsarray de anders hoorbare afleiding om je heen dempt en blokkeert.

bose Quietcomfort 45 triple zwart

De QC45 verhoogt de batterijduur van zijn voorganger tot 24 uur – een verbetering van vier uur – met zowel actieve ruisonderdrukking Bluetooth 5.1 draadloze connectiviteit ingeschakeld. Opladen wordt ook gemakkelijker, omdat de nieuweling daarvoor een USB-C-connector heeft. (De QC35 II, die nu wordt afgesloten voor $ 299 of minder, gebruikt een ouderwetse micro-USB-poort.)

De nieuwe blikjes ondersteunen de AAC- en SBC-codecs, maar niet aptX of aptX HD. Er is ook ondersteuning voor multipoint Bluetooth-verbindingen, zodat je op de ene bron naar muziek kunt luisteren en audiomeldingen van een andere, zoals je smartphone, kunt ontvangen. Bovendien ondersteunt de QC45 Bose’s SimpleSynch-technologie, zodat je ze gemakkelijker kunt koppelen met compatibele Bose-soundbars en slimme luidsprekers voor privé-luistersessies.

Bose-aholics zullen enkele subtiele verschillen opmerken in het ontwerp van de QC45: plooien en plooien zijn uit de oorschelpen verwijderd en openingen tussen componenten zijn vervangen door wat Bose beschrijft als “soepele overgangen”. En terwijl de QC 35 II later werd aangeboden in aangepaste kleurencombinaties, zal de QC45 worden gelanceerd in alleen de essentiële matte kleuren: “triple black” en “white smoke”.

0 Shares:
You May Also Like