Booming audio, met een kant van draadloos opladen

anker soundcore wakey with phone

In een oogopslag

Beoordeling door experts

Pluspunten

Draadloze oplader (plus twee USB-poorten) dekt al uw stroombehoeften aan het bed Zeer krachtige audio-uitgang, veel verder dan de typische klokradio Doordachte bedieningsfuncties voor de LED’s

nadelen

Enorme AM/PM op het display voelt gek Geen AM-radio Geen echte slimme functies

Ons oordeel

Deze verbeterde Bluetooth-luidspreker verdubbelt drievoudig gebruik als een solide wekker en een draadloze telefoonoplader.

De Soundcore Wakey is misschien gewoon een wekker, maar het is een van de coolste wekkers die je waarschijnlijk zult tegenkomen. Soundcore, een submerk van Anker, richt zich op de basis met een minimalistisch ontwerp, maar zijn toewijding aan solide audio en enkele slimme bonusfuncties maken de Wakey het kopen waard.

Het kleine apparaat, met een voetafdruk van ongeveer 8x4x3-inch (BxDxH), zou geen problemen moeten hebben om gemakkelijk op elk nachtkastje te passen. De hele voorkant van de klok is bedekt met een luidsprekerrooster en LED’s achter het gaas geven de tijd weer in verrassend enorm wit licht. Dat gezegd hebbende, de presentatie is een beetje vreemd: ik weet niet waarom AM of PM een derde van het scherm in beslag moet nemen, en de knipperende dubbele punt tussen uren en minuten leidt af.

anker soundcore wakey oplaadtelefoon

Het goede nieuws is dat als je het type persoon bent dat absolute duisternis nodig heeft om te slapen, de Wakey je gedekt heeft. De helderheid kan zo worden ingesteld dat deze automatisch wordt aangepast aan de tijd van de dag, of u kunt de LED’s handmatig aanpassen of helemaal uitschakelen, altijd of alleen ‘s nachts. Als de luidspreker donker is, kun je op een van de knoppen tikken om de tijd een paar seconden weer te geven.

Deze knoppen zijn te vinden in een slanke rand langs de onderkant van het voorpaneel, onder de luidspreker. U vindt hier ook toegang tot verschillende bedieningselementen waarmee u het volume of de audiobron kunt wijzigen of kunt bevestigen wanneer uw volgende alarm is ingesteld. Elk van de bedieningselementen kan ook als snooze-knop worden gebruikt.

Anker Wakey-app

U kunt de bedieningselementen echter niet gebruiken om alarmen of muziekbronnen in te stellen; dat alles gebeurt via de mobiele app van Soundcore. Eenmaal gedownload en via Bluetooth aan het apparaat gekoppeld, vindt u een eenvoudige interface waarmee u de belangrijkste functies van de klok kunt beheren zonder met hardwareknoppen te hoeven knoeien. U kunt meerdere alarmen instellen, die kunnen worden ingesteld op zowel de tijd van de dag als de dag van de week, waarbij elk een van de 10 alarmtonen of een radiostation naar keuze speelt.

U kunt zelfs het aantal snoozes dat voor elk alarm is toegestaan ​​en de duur van de snooze individueel instellen. Voor het slapengaan biedt de Wakey een witte ruismodus, met 11 omgevingsgeluiden, variërend van zachte regen tot (volledig ontspannend) goederentreinlawaai.

De muziekfuncties van de Wakey zijn tweeledig. Ten eerste is het een Bluetooth-speaker, dus je kunt hem gebruiken om muziek af te spelen die op je telefoon is opgeslagen of die vanaf elke locatie wordt gestreamd. (Er is ook een aux-ingang beschikbaar.) Het systeem kan zelfs als telefoonluidspreker werken en met wat geduld kun je het beantwoorden van oproepen beheersen en zelfs schakelen tussen twee oproepen via de ingebouwde bedieningselementen. Het apparaat bevat ook een FM-radio (hoewel geen AM-radio). Het handmatig afstemmen en instellen van favorieten gebeurt allemaal via de app, maar als je eenmaal je favorieten hebt ingesteld, kun je er later tussen schakelen via de hardwarebediening.

Een van de grootste verkoopargumenten van de Wakey is de mogelijkheid om kleine apparaten, zoals je smartphone, op te laden en niet alleen via de dubbele 5 watt/2 ampère USB-poorten aan de achterkant. De bovenkant van het apparaat heeft ook een Qi-compatibele oplaadpuck die 10 kabelvrije watt kan pompen naar een Samsung S10, S10+, S9, S9+, S8, S8+, Note 9 of Note 7; of 7,5 watt naar een Apple iPhone 11, XR, XS Max, XS, X of 8 Plus (en hoewel het niet specifiek wordt vermeld op de ondersteuningspagina van Anker, hebben we ontdekt dat het ook een standaard iPhone 8 kan opladen). Als u het type persoon bent dat met uw telefoon naast u slaapt, ook al weet u dat dit slecht is voor uw gezondheid, is dit een erg handige functie. (Je hebt sowieso je telefoon nodig om de meeste functies van de radio te gebruiken.)

En dan is er nog de geluidskwaliteit. Het apparaat heeft twee 1.75-inch drivers met volledig bereik met een totaal vermogen van 10 watt en een geclaimde frequentierespons van 170 Hz tot 20.000 Hz. Dat klinkt niet als geweldige basprestaties, en bij regelmatig gebruik vond ik de Wakey zeker een beetje zwak aan de lage kant. Als je dreunende drum en tuba nodig hebt om je wakker te maken, zal de Wakey de klus misschien niet klaren, maar alle anderen zullen er dol op zijn.

De algehele kwaliteit rinkelt door de wekkerradio van mijn drogisterij, en de weergave van de hogere frequenties biedt verbazingwekkende helderheid, met piano en zang beide showstoppers. Het wordt ook ongelooflijk luid. Iedereen die door een alarm op de Wakey slaapt, is waarschijnlijk dood.

De enige belangrijke misser met de Soundcore Wakey van $ 90 is het gebrek aan echte slimme functies, waaronder wifi-connectiviteit. Geïntegreerde Alexa zou een geweldige functie op dit systeem zijn, vooral gezien de audiokwaliteit van het apparaat, die de iHome iAVS16B weet te bieden voor slechts $ 10 meer (momenteel). Maar misschien is dat iets voor Wakey 2 om te onderzoeken.

0 Shares:
You May Also Like