“Bob” de vaatwasser kan een kleine lading vaat aan in 20 minuten

daan mini dishwasher

De moderne vaatwasser is al sinds de jaren zestig een keukeninrichting, dus veel mensen beschouwen het apparaat als vanzelfsprekend. Maar velen van ons die in appartementen of kleine huizen met kleine keukens wonen, hebben zich neergelegd bij het met de hand doen van het karwei, ofwel omdat er geen plaats is om er een te plaatsen of omdat we niet willen dat iets de keukenkraan monopoliseert. Het Franse bedrijf Daan Tech heeft misschien de oplossing: een aanrechtapparaat dat het “Bob” noemt.

Daan Tech werd in 2021 in Europa gelanceerd en verkocht ongeveer 35.000 eenheden. De wasmachine van de tweede generatie van het bedrijf wordt in de zomer verzonden en zal beschikbaar zijn in twee versies: de $ 299 “Bob minimalist”, die wordt geleverd in zwart of wit, en de $ 399 “Bob custom” waarmee je zwart of wit kunt kiezen voor de carrosserie en 24 kleuren voor de deur. Het duurdere model bevat ook tal van extra’s, waaronder Wi-Fi-connectiviteit, een kleurendisplay, verlichte knoppen en UV-C-desinfectie.

Aanrechtvaatwassers zijn niets nieuws, maar ze worden meestal met een slang op uw keukenkraan aangesloten. Ik heb er zelfs net een gekocht – de Farberware-aanrechtvaatwasser – en ik ontdekte de omvang ervan pas via een TikTok-video. Maar een volledige cyclus met de machine van Farberware duurt ongeveer twee uur als je het drogen meerekent. Het is ook vrij groot: 45 pond en ongeveer anderhalve vierkante meter.

bob vaatwasser

Daan Tech zegt dat de Bob ‘s werelds kleinste aanrecht-vaatwasser is, met afmetingen van 19,3 x 13,4 x 19,3 inch (HxBxD) en een gewicht van slechts 22 pond. Hoewel hij groter is dan veel aanrechtmodellen, zegt Daan Tech dat hij onder de meeste kasten zou moeten passen, en door zijn extra hoogte kan hij borden met een diameter tot 11,4 inch wassen.

Een was- en droogcyclus duurt ongeveer 20 minuten op de “express”-instelling en gebruikt een gallon water om twee volledige couverts of maximaal 16 glazen of kopjes te wassen. Bob gebruikt een gepatenteerde wasmiddelcassette die goed is voor maximaal 30 wasbeurten; u kunt echter desgewenst standaard vaatwasmiddel gebruiken. De touch-to-open deur van de vaatwasser gaat automatisch open tijdens de droogcyclus om de vaat sneller te laten drogen. U kunt de UV-C-functie in het aangepaste model ook zelf gebruiken om kleine voorwerpen te desinfecteren.

De Bob Custom is momenteel niet compatibel met Alex of Google Assistant, maar heeft wel Wi-Fi-connectiviteit om updates en aangepaste wascycli te downloaden. Het bedrijf zei dat het van plan is om in toekomstige updates extra functionaliteit toe te voegen, waaronder ondersteuning voor virtuele assistenten. We hopen binnenkort de kans te krijgen om Bob te beoordelen en zijn zeer geïnteresseerd om te zien hoe goed het presteert.

0 Shares:
You May Also Like