B&O Beoplay EX review: Stijlvolle, zoet klinkende echte draadloze hoofdtelefoon

Beoplay EX outside of case

In een oogopslag

Beoordeling door experts

Pluspunten

Prachtig ontwerp Uitstekend comfortabele en veilige pasvorm Uitstekende weersbestendigheid: IP57 betekent dat ze kunnen worden ondergedompeld Uitstekende sonische signatuur met zeer goede basprestaties

nadelen

Matige ruisonderdrukking en transparantiemodusPrijzig

Ons oordeel

Mooi om naar te kijken, mooi om naar te luisteren, Bang & Olufsen’s Beoplay EX compromis alleen in termen van actieve ruisonderdrukking. Als audioprestaties belangrijker voor je zijn dan ruisonderdrukking, en de prijs je niet afschrikt, leveren ze een luisterbeurt.

Prijs bij beoordeling

Bang & Olufsen Beoplay EX: $399.00

Vandaag de beste prijzen – Bang & Olufsen Beoplay EX

De Beoplay EX echt draadloze, ruisonderdrukkende oordopjes van Bang en Olufsen hebben een prachtig ontwerp, een stevige pasvorm, sterke draadloze prestaties, geweldig geluid en een behoorlijke levensduur van de batterij. Ze zijn ook volledig waterdicht – tot het punt dat ze het overleven als ze 30 minuten in maximaal één meter water worden ondergedompeld. Als hun vraagprijs van $ 399 u niet in uw portemonnee dwingt, lees dan verder en ontdek waarom dit de beste in-ear-koptelefoon van B&O zou kunnen zijn.

Beoplay EX-designelementen

Bij audioapparatuur bij B&O gaat het evenzeer om vorm als om functie, en de Beoplay EX maakt zeker een statement. Als je eenmaal voorbij bent aan het feit dat hun steelvorm je doet denken aan Apple’s Airpod, zul je je vergapen aan de schoonheid van de Beoplay EX. Ze zijn ontworpen door Thomas Bentzen uit Kopenhagen, wiens industriële ontwerpen bekend staan ​​om hun ‘eenvoud, rationaliteit en functionaliteit’.

De Beoplay EX is net zo goed een modeaccessoire als oordopjes. Ik kan niet helemaal uitleggen waarom, maar zelfs na weken van gebruik bleef het ontwerp van de Beoplay EX mijn aandacht trekken elke keer dat ik de behuizing opende of ze in mijn handen hield.

Beoplay EX in goudkleurige afwerking

Bang & Olufsen

Ze zijn verkrijgbaar in drie afwerkingen: Anthracite Oxygen, een matzwarte afwerking met blauwe accenten; Gouden toon; en Zwart Antraciet. Mijn recensiepaar kwam in Antraciet Oxygen. Het kenmerkende ontwerpelement van de Beoplay EX is een getint, gespiegeld aanraakoppervlak met het B&O-logo en geaccentueerd met een aluminium ring.
B&O zegt dat het doel van de aluminium ring is om zowel bescherming als een esthetische bloei te bieden. De aluminium ring is met een haartje boven de glazen schijf geheven en beschermt deze tegen slijtage en krassen. Zelfs na wekenlang gebruik bleef het glas gaaf.

Het enige nadeel is dat het gespiegelde glas gevoelig was voor het verzamelen van vingerafdrukken. Ik merkte dat ik het glas nogal vaak poetste. Misschien kan een toekomstige iteratie wat oleofobe bescherming toevoegen.

Kenmerken van de Beoplay EX

De Beoplay EX heeft 9,2 mm-drivers, de grootste die B&O ooit heeft gebruikt voor een echte draadloze hoofdtelefoon. De fabrikant zegt dat dit resulteert in een “aanzienlijke upgrade van de kracht van elk audiomoment”. Ik hou meestal niet van marketinghyperbool, maar de EX klinkt echt geweldig met solide dynamiek.

Deze hoofdtelefoon is uitgerust met Bluetooth 5.2-radio’s en ondersteunt de SBC-, AAC- en aptX Adaptive-codecs. Draadloze connectiviteit was uitstekend gedurende mijn weken van gebruik. Met mijn iPhone 12 Pro kon ik meer dan 90 voet zichtlijn lopen zonder een slag te verliezen. Een verdieping op- of aflopen onderbrak het signaal ook niet. Misschien nog indrukwekkender, ik was in staat om een ​​betere ontvangst te krijgen door muren en deuren en om hoeken dan met sommige andere echte draadloze oordopjes die ik heb gehad voor een recente beoordeling.

De batterijduur van de Beoplay EX is respectabel, maar niet toonaangevend, en belooft tot 6 uur te leveren met ANC en tot 8 uur zonder ANC. De oplaadcassette voegt ongeveer 10 tot 12 uur meer toe voor maximaal 20 uur. Een oplaadtijd van 20 minuten zou je ongeveer 1,75 uur afspeeltijd moeten geven.

Beoplay EX-koffer

Bang & Olufsen

De stelen van de Beoplay EX bevatten zes microfoons. Bang en Olufsen zegt dat straalvormende technologie onderscheid kan maken tussen je stem en de geluiden van de wereld om je heen.

De verweringswerken van Bang & Olufsen verdienen speciale aandacht. Veel eersteklas oordopjes zijn IPX4, wat betekent dat ze bestand zijn tegen zweet of een motregen, maar ze zullen waarschijnlijk niet overleven als ze in een zwembad worden ondergedompeld. De X-aanduiding betekent dat de fabrikant geen aanspraak maakt op bescherming tegen het binnendringen van deeltjes, bijvoorbeeld stof of zand. Een IP57-classificatie betekent dat de Beoplay EX voldoende fijnstof zal voorkomen om storingen te voorkomen, en ze kunnen overleven als ze gedurende 30 minuten worden ondergedompeld in maximaal 1 meter water. De Beoplay EX is niet alleen mooi, ze zijn ook opmerkelijk sterk.

De Beoplay EX instellen

Het Beoplay EX-pakket bestaat uit de oordopjes en oplaadcassette, een USB-A naar USB-C oplaadkabel en oordopjes. In afwijking van de normale kleine, middelgrote en grote siliconendopjes, wordt de Beoplay EX geleverd met vijf sets oordopjes: grote, middelgrote, kleine en extra kleine siliconendopjes, plus een set middelgrote Comply TrueGrip TWR-200-B tips.

De oordopjes op basis van Comply-geheugenschuim beloven u een uitstekende afdichting en worden geleverd met de “TechDefender”-bescherming van het bedrijf. Dit is een dunne stof die de buis van de oordopjes beschermt tegen oorsmeer, zweet en vuil. De Comply-tips zijn uw beste metgezel als u de ruisonderdrukkingsprestaties wilt maximaliseren. Egoïstisch zou ik willen dat de meegeleverde Comply-tip groot was. Ik vond de medium maat iets te klein voor mijn oren.

Als je kleinere oren hebt en gefrustreerd bent door de grootte en pasvorm van echte draadloze oordopjes, is de Beoplay EX misschien de perfecte pasvorm voor jou.

De grote siliconen tips passen het beste in mijn oren. Toen ik de Beoplay EX eenmaal in mijn oren had, moest ik moeilijk een situatie vinden waardoor ze eruit zouden vallen. Een shirt aantrekken was geen probleem. De oordopjes bleven goed zitten. Hardlopen was geen uitdaging. De oordopjes gaven geen krimp. Door mijn hoofd te schudden, kwamen de oordopjes niet los. Hun ontwerp is uitstekend. Ik zou deze koptelefoon urenlang kunnen dragen zonder moe te worden.

Model met Beoplay EX

Bang & Olufsen

De mobiele app van Bang & Olufsen gebruiken

De bijbehorende mobiele app van B&O levert functionaliteit waar dat het belangrijkst is. Ik hoefde niet door ingewikkelde menu’s of opties te rommelen om snel precies te krijgen wat ik wilde.

Alle essentiële bedieningselementen zijn in één oogopslag: Afspelen; ruisonderdrukking, transparantie en adaptieve ruisonderdrukking; luistermodi (ook bekend als EQ-instellingen); bel instellingen; en stand-by (waardoor de Beoplay EX wordt uitgeschakeld na 90 minuten inactiviteit).

De app toont de batterijlading van elk oordopje en de oplaadcassette. Ik merkte dat als de oplaadcassette niet open was, deze niet in de app zou verschijnen. Ik moest het deksel van de zaak sluiten en opnieuw openen om de zaak te laten verschijnen.

U kunt direct ruisonderdrukking of transparantie-intensiteit inschakelen van 1-3 (vraag me niet waarom het niet is gelabeld als laag, gemiddeld of hoog). Door adaptieve ruisonderdrukking in te schakelen, hebben de sensoren van de Beoplay EX de controle. De sensoren bepaalden automatisch hoeveel ruisonderdrukking nodig was.

De EQ-instellingen worden ingesteld langs een X- en Y-as, gevisualiseerd als een cirkel. Je verplaatst de centrale stip binnen de cirkel om de koptelefoon helderder, warmer, meer “ontspannen” of “energieker” te maken. Het wiel verandert van kleur om een ​​intensiteit aan te geven en geeft gelukkig aan of je lage en hoge tonen verhoogt of verlaagt. Dit is prima voor de beginner, maar meer ervaren gebruikers zullen geen idee hebben op welke frequenties je werkt.

Beoply EX in open koffer

Bang & Olufsen

De Beoplay EX biedt slechts gemiddelde ruisonderdrukking

Als je op zoek bent naar het beste paar ruisonderdrukkende oordopjes die momenteel op de markt zijn, dan zijn de Beoplay EX niet de oordopjes die je zoekt – en dat is prima met B&O. Tijdens verschillende gesprekken met B&O-vertegenwoordigers gedurende meerdere jaren en productlijnen, was het sterke standpunt van het bedrijf om ruisonderdrukkingstechnologie te leveren die de muzikale prestaties van hun hoofdtelefoons niet verstoort. Vanuit dat perspectief volgt de Beoplay EX een lange traditie.

Ik heb de Beoplay EX gebruikt tijdens een recente cross-country vlucht van NY naar LA. De Beoplay EX met de siliconen oordopjes heeft gemiddeld het geluid van de vliegtuigmotor verminderd. Het haalde de rand eraf, maar niet meer. Als de meegeleverde Comply-oordopjes me beter zouden passen, had ik kunnen meten hoeveel beter de Comply-tips de ANC-prestaties ondersteunen ten opzichte van de siliconen tegenhangers.

De transparantiemodus is bedoeld om de buitenwereld binnen te laten om u aankondigingen te laten horen of u bewust te maken van uw omgeving. De transparantiemodus van B&O is ook niet magisch zoals de implementatie in Apple’s Airpods. Het verschil met ingeschakelde transparantie was subtiel op de Beoplay EX. Wind is het kryptoniet van de Beoplay EX. Ik vond het het beste om ruisonderdrukking en transparantie uit te schakelen in winderige omgevingen.

Ik zou daarom zeggen dat de Beoplay EX is ontworpen voor mensen die van de andere functies van de EX genieten en geen geavanceerde ruisonderdrukking of transparantiefuncties nodig hebben.

Bellen met de Beoplay EX

Telefoongesprekken met de Beoplay EX waren solide en betrouwbaar. Individuen aan de andere kant konden me duidelijk horen. Ik wil B&O complimenteren voor de controle over hoe de Beoplay EX zich tijdens telefoongesprekken gedroeg. Ik heb de laatste tijd een aantal fabrikanten berispt omdat ze de consumenten geen controle gaven over hoe de koptelefoon zich gedraagt ​​​​wanneer je belt. Sommige bedrijven houden je in de transparantiemodus of zetten je standaard in voor adaptieve ruisonderdrukking, waarbij je mist wat iemand zegt terwijl de oordopjes de audio vervagen om van modus te wisselen. Dat is hier geen probleem. Met de mobiele app van B&O kun je zelf bepalen of je ruisonderdrukking, transparantie of geen van de bovengenoemde functies actief wilt hebben terwijl je aan het bellen bent. Dit zijn de details die er toe doen als je een premium gebruikerservaring wilt leveren.

Goudkleurige Beoplay EX buiten koffer

Bang & Olufsen

De muzikale uitvoering van de Beoplay EX

Ik heb de Beoplay EX getest met een iPhone 12 Pro met behulp van Tidal, Apple Music en de Roon-app die is verbonden met mijn Roon Nucleus-server. De sonische signatuur van de Beoplay EX is zoet en muzikaal. Het genoot van delicate tot dynamische muzikale nummers.

Ik was totaal verrast door de basprestaties van de Beoplay EX. Ik had niet het niveau van controle, dynamiek en detail verwacht dat ze eruit pompten. De pulserende bas van de opening van Bonnie McKee’s “Trouble” stuurt subsonische gerommel door mijn huis wanneer het wordt afgespeeld op mijn referentieluidsprekersysteem. De Beoplay EX leverde op de een of andere manier de bas van dat nummer op een manier die ik somatisch ervoer – niet alleen beperkt tot mijn hoofd, zoals zoveel echte draadloze oordopjes. Baslijnen uit Lorde’s “Royals”, Billie Eilish’ “Bad Guy”, Imagine Dragons’, “Believer” en Dido’s “Northern Skies” landden met de precisie van een hamer die op een aambeeld sloeg. En het maakte niet uit welk genre ik naar ze gooide.

Koorstukken klonken verrassend groots en dimensionaal. Het gevoel van ruimte was duidelijk op Capella Romana’s “Ode 4 of the Canon of the Precious Cross” van Lost Voices of Hagia Sophia. De Beoplay EX gaf gezaghebbende orgelnoten weer van “Quit Fecit”, het derde nummer op Nidarosdomens Jentekor’s Magnificat, uitgevoerd door de Trondheim-solisten. De basdrums op Aaron Copeland’s “Fanfare for the Common Man”, uitgevoerd door Fiji Our en het Minnesota Orchestra, explodeerden. En als ik nog niet overtuigd was, bezegelde het detail en de textuur van basnoten op Sade’s “Soldier of Love” de deal.

Beoply EX in open koffer

Bang & Olufsen

De Beoplay EX had geen probleem met het weergeven van microdynamica of complexe muzikale lagen. De EX had stevige controle over elk instrument en elke muzikale laag op Michael Jackson’s ‘Smooth Criminal’, ‘Billie Jean’ en ‘Beat It’. Mijn ogen sluiten en me concentreren op elk muzikaal element was een makkie.

De zang was dimensionaal en timbraal nauwkeurig. Adele, Bono, Natalie Merchant, Alicia Keys, Robert Plant, Rebecca Pidgeon, P!nk, Katie Melua en Holly Cole, om er maar een paar te noemen, klonken fantastisch.

Samenvattend, de Beoplay EX leverde een zeer bevredigend zoet geluid dat het soort controle, dynamiek en dimensionaliteit vertoonde dat ik normaal gesproken niet associeer met echte draadloze oordopjes.

Onze uiteindelijke mening over de B&O Beoplay EX

De Beoplay EX echt draadloze oordopjes van Bang en Olufsen laten ondubbelzinnig zien wat er gebeurt als vorm en functie samensmelten tot een verbluffend product. De Beoplay EX echte draadloze oordopjes van Bang en Olufsen zijn naar mijn mening de beste oordopjes die het bedrijf ooit heeft gemaakt.

Hun ontwerp is geen eyecandy, het is high fashion. Hun pasvorm is de beste van alle echte draadloze oordopjes van B&O die ik ooit heb gebruikt. De begeleidende app van B&O is functioneel, niet frivool. Hun geluidssignatuur is uitzonderlijk sterk. De enige functies die ik in het midden vond, waren de actieve en adaptieve ruisonderdrukking van de Beoplay EX. Als je die functies kunt inruilen voor audioprestaties, zul je deze koptelefoon geweldig vinden.

0 Shares:
You May Also Like