Blurams Smart Doorbell review: gezichtsherkenning en een lage prijs

blurams smart doorbell primary 2

In een oogopslag

Beoordeling door experts

Pluspunten

Heldere, scherpe high-definition (1080p) videoGezichtsherkenningGratis video-opslag in de cloud

nadelen

Beperkte gevoeligheidsaanpassing Moet worden gedemonteerd om de batterij op te laden Dikke vormfactor

Ons oordeel

De Blurams videodeurbel levert geweldige video, enkele geavanceerde functies en gratis video-opslag voor een gebruiksvriendelijke prijs.

De Blurams Smart Doorbell is het nieuwste huisbeveiligingsproduct in de line-up van het bedrijf om indruk op ons te maken met goede kwaliteit tegen een redelijke prijs. De videodeurbel zet deze trend voort met geweldige video, verschillende geavanceerde functies en een royale driedaagse bibliotheek met video-opslag in de cloud zonder extra kosten.

Kopers moeten zich er echter van bewust zijn dat het prijskaartje van $ 79 aan deze videodeurbel is gekoppeld aan een crowdfundingcampagne – het uiteindelijke product wordt naar verwachting pas in december verzonden. Onze regel voor crowdfundingcampagnes is dat we ze alleen behandelen als het product bijna op verzending is. De fabrikant kan een voorbeeld leveren dat wordt beoordeeld als een retailproduct voor verzending. Wanneer dit apparaat wordt verzonden, verwacht Bluram dat het $ 149 zal opleveren.

Ontwerp

De deurbel van Blurams is iets dikker dan sommige concurrerende modellen, maar er is goed gebruik gemaakt van het formaat. Het meet ongeveer 5,3 x 2,4 x 1,6 inch (HxBxD) en heeft een groot zwart hoofdpaneel met de camera en sensor, omgeven door een oplichtende ring. De ring gloeit ‘s nachts rood op wanneer hij beweging detecteert, wat zowel een waarschuwing als een grote hulp is voor iedereen die aan je deur komt en op zoek is naar de bel. Een grote belknop neemt het onderste deel van de deurbel in beslag.

De deurbel heeft een microfoon en luidspreker en maakt tweerichtingsgesprekken mogelijk met iedereen die aan de deur komt.

Blurams slimme deurbel

De Blurams slimme deurbel installeren

Het was eenvoudig om de Blurams-deurbel omhoog te krijgen. De camera wordt geleverd met een kunststof montageplaat die met schroeven of een 3M plakstrip aan de muur wordt bevestigd. De camera kan met een schroef stevig op de montageplaat worden bevestigd.

Je hebt de mogelijkheid om de camera te laten werken via de interne lithium 18650 oplaadbare batterij of via een bedrade voeding. Het is compatibel met de standaard Amerikaanse laagspannings-deurbelbedrading van 16-24 volt DC. Ik heb de bedrade voeding gebruikt tijdens mijn evaluatie.

blurams slimme deurbel blootgesteld

Als de batterij wordt gebruikt, moet het apparaat van de plaat worden verwijderd om op te laden. Je moet hem mee naar binnen nemen en opladen met een USB-kabel. De ingebouwde Wi-Fi-adapter maakt alleen verbinding met 2,4 GHz-netwerken.

De deurbel wordt ook geleverd met een draadloze bel-eenheid die bedoeld is om in huis te worden gebruikt om bewoners te waarschuwen wanneer iemand op de deurbel drukt. Die wordt gewoon in een stopcontact gestoken en er zijn 32 beltonen om uit te kiezen.

De Blurams slimme deurbel gebruiken

Het beeld van de camera is geweldig. Het is scherp, heeft een goed contrast en de kleuren worden goed weergegeven. Er zijn genoeg details om te zien wat er voor de deur gebeurt, en het past zich goed aan gedurende de dag als de omgevingslichtomstandigheden veranderen.

Blurams slimme deurbel stream

De Blurams heeft een privacyzonefunctie. Dit komt steeds vaker voor bij videodeurbellen, omdat je hiermee een deel van het videobeeld kunt blokkeren waar privacy een probleem kan zijn. Als het huis of de tuin van uw buren zich binnen het gezichtsveld van 160 graden van de camera bevindt, wordt de video binnen de gedefinieerde privacyzone tijdens het afspelen vervormd.

Beeldopname wordt geactiveerd door een passieve infraroodsensor die beweging binnen het gezichtsveld of een druk op de knop op de deurbel vastlegt. Ik vond een vertraging van 1 tot 2 seconden tussen beweging en het begin van de opname, wat waarschijnlijk het gevolg is van het feit dat de meeste camera’s normaal gesproken worden uitgeschakeld om energie te besparen.

Mijn grootste probleem met de deurbel was dat hij te gevoelig was. Ik wilde dat hij mensen, auto’s en fietsen op mijn oprit zou oprapen – het af en toe een schot van een voorbijlopend hert zou leuk zijn – maar ik had niet elke keer een update nodig als een eekhoorn besloot over het asfalt te rennen.

blurams slimme deurbel app-weergaven

De app heeft een detectie-afstandsinstelling, vermoedelijk tussen 1 en 3 meter, maar als hij in het midden werd ingesteld, detecteerde hij beweging veel verder weg. Helaas lijkt er geen manier te zijn om de gevoeligheid buiten de basisafstandsinstelling aan te passen. Dit kan een probleem zijn, vooral als uw deur uitkijkt op een drukke straat.

De app bevat gezichtsherkenning die naar mijn mening redelijk goed werkte, zowel overdag als ‘s nachts. Wanneer iemand wordt herkend, vertelt de app je zelfs in waarschuwingen wie hij heeft gezien.

In combinatie met de gezichtsherkenning kan de deurbel worden geprogrammeerd om een ​​bepaald bericht af te spelen, hoewel die functie geen onderdeel uitmaakt van de Blurams-app. U moet een IFTTT-applet (If This Then That) maken om dat te laten werken (IFTTT heeft onlangs zijn beleid gewijzigd en beperkt u tot twee applets, tenzij u zich aanmeldt voor een betaald abonnement).

De Blurams-app houdt een bibliotheek met opgenomen clips bij en deze kunnen eenvoudig worden gedownload. Een opnameknop die werkt op live en opgenomen clips is een andere goede functie. Hiermee kunnen gebruikers bijvoorbeeld een paar seconden van een veel langere clip opnemen.

De Blurams deurbel is compatibel met Amazon Alexa, Google Assistant en Apple’s Siri.

blurams slimme deurbel nachtzicht

Gebruikers krijgen gratis video-opslag van clips van de voorgaande 72 uur voor de levensduur van het product, wat genoeg is dat de meeste mensen waarschijnlijk geen doorlopend maandelijks abonnement nodig hebben. Dat is een groot pluspunt.

Tot slot nog iets over privacy en gegevensbescherming. Toen ik de Blurams-app laadde, kreeg ik een privacybeleid te zien waarin stond dat al mijn gegevens in China zouden worden opgeslagen, waarbij de toegang wordt geregeld door de internetbeveiligingswet van het land. Het privacybeleid op de website van het bedrijf maakt hier geen melding van, dus ik vroeg Blurams. Het bedrijf zei dat het privacybeleid dat in de app wordt gepresenteerd onjuist is en alleen van toepassing is op klanten binnen China. Internationale gegevensopslag vindt plaats in de Amazon-cloud en het privacybeleid van de app zal worden gecorrigeerd.

Waar het op neerkomt:

De Blurams-videodeurbel kan vooraf worden besteld via Indiegogo. Hoewel we meestal geen crowdfundingsproducten aanbevelen, is dit er een die zo geavanceerd is in ontwikkeling en productie dat er weinig gevaar is dat het werk nooit wordt voltooid of dat het eindproduct anders is dan beloofd. De deurbel is verkrijgbaar met verschillende vroegboekkortingen (de hoeveelheid cloudopslag en het aantal gekochte deurbellen zijn de variabelen), beginnend bij $ 79. Dat is een goede prijs als u niet op zoek bent naar een product dat deel uitmaakt van een veel breder smart home-ecosysteem a la Ring, Nest, Arlo en dergelijke.

0 Shares:
You May Also Like