Bluetooth werkt niet na update van Windows 11? 6 oplossingen om toe te passen

Microsoft heeft Windows 11 uitgebracht met veel veranderingen en functies, en het bedrijf heeft het gratis geüpgraded voor in aanmerking komende apparaten. Er zijn echter maar weinig gebruikers die melden dat Bluetooth niet werkt of Bluetooth niet beschikbaar is op dit apparaat na de Windows 11-update. Dus wat veroorzaakt het probleem, waarom is? Bluetooth werkt niet op Windows 11? Het is meestal gerelateerd aan een stuurprogrammaprobleem, willekeurige en tijdelijke bugs, Bluetooth is niet correct aangesloten of is uitgeschakeld. Nogmaals, Bluetooth-stuurprogramma’s zijn niet bijgewerkt of compatibel met de nieuwste Windows 11 en kunnen er ook voor zorgen dat Bluetooth steeds de verbinding verbreekt. Wat de reden ook is, hier in dit artikel leiden we u door alle werkende oplossingen en zorgen we ervoor dat uw Bluetooth-apparaat weer werkt.

Windows 11 Bluetooth werkt niet

Voordat u verder gaat, controleert u of uw apparaat Bluetooth ondersteunt en dat Bluetooth op uw apparaat is ingeschakeld.

Om te controleren of uw systeem Bluetooth ondersteunt, opent u Apparaatbeheer, vouwt u het gedeelte Bluetooth uit. Als u de hier vermelde apparaten vindt, ondersteunt uw computer hoogstwaarschijnlijk Bluetooth.

U kunt Bluetooth in Windows 11 controleren en in- of uitschakelen door de onderstaande stappen te volgen.

Druk op Windows-toets + I om Instellingen te openen Ga naar Bluetooth & apparaten en controleer of Bluetooth de Aan-knop toont. Als dit niet het geval is, schakelt u het gewoon in.

Zorg ervoor dat de vliegtuigmodus is uitgeschakeld : Selecteer het netwerkpictogram aan de rechterkant van de taakbalk en zorg ervoor dat de snelle instelling van de vliegtuigmodus is uitgeschakeld.

Zorg er ook voor dat het Bluetooth-apparaat dat u wilt koppelen zich binnen het bereik van uw Windows-pc bevindt.

Start Bluetooth-ondersteuningsservice opnieuw

Als de Bluetooth-ondersteuningsservice om welke reden dan ook niet is gestart of vastloopt, kunt u een probleem met Bluetooth niet-werken tegenkomen in Windows 11. Laten we de Bluetooth-ondersteuningsservice controleren en starten als dat het geval is voor uw pc door de onderstaande stappen te volgen.

Druk op Windows-toets + R, typ services.msc en klik op ok, hierdoor wordt de Windows-serviceconsole geopend, scrol omlaag en zoek de Bluetooth-ondersteuningsservice, klik er met de rechtermuisknop op en selecteer opnieuw opstarten. Dubbelklik bovendien op Bluetooth-ondersteuningsservice om de eigenschappen ervan te openen. Wijzig in het pop-upvenster de opstarttype automatisch Klik vervolgens op Toepassen > OK. Controleer nu of u uw apparaat kunt koppelen en normaal kunt gebruiken.

Bluetooth-probleemoplosser uitvoeren

Windows 11 heeft een ingebouwde Bluetooth-probleemoplosser en het uitvoeren van de probleemoplosser detecteert automatisch problemen die Bluetooth werkt niet of Bluetooth blijft de verbinding verbreken en probeer ze te repareren. Laten we de probleemoplosser uitvoeren en Windows 11 het probleem zelf laten oplossen.

De Bluetooth-probleemoplosser uitvoeren op Windows 11:

Druk tegelijkertijd op Windows-toets + I om instellingen te openen, klik op het systeem in het linkerdeelvenster en los vervolgens problemen op Klik op andere probleemoplossers, zoek de Bluetooth-optie en klik vervolgens op uitvoeren

Volg de instructies op het scherm om het diagnoseproces te voltooien. Als u klaar bent, start u uw pc opnieuw op. Controleer nu of de Bluetooth correct werkt of dat er geen probleem meer is.

Update uw Bluetooth-stuurprogramma

Verouderde of defecte Bluetooth-driver is een van de meest voorkomende redenen waarom Bluetooth niet beschikbaar is op dit apparaat of Bluetooth blijft loskoppelen in Windows 11. Laten we de Bluetooth-driver updaten met de nieuwste versie die het probleem waarschijnlijk voor u oplost.

Druk op Windows-toets + R, typ devmgmt.msc en klik op ok om apparaatbeheer te openen, Bluetooth-sectie uit te breiden, klik met de rechtermuisknop op het geïnstalleerde Bluetooth-stuurprogramma selecteer update-stuurprogramma, selecteer Automatisch zoeken naar stuurprogramma’s en volg de instructies op het scherm om Windows-update toe te staan ​​te downloaden en de nieuwste Bluetooth-driver voor u te installeren.

Installeer Bluetooth-stuurprogramma’s opnieuw in Windows 11

Nogmaals Als u Bluetooth kunt inschakelen en het koppelingsapparaat is binnen bereik maar heeft nog steeds problemen, probeer dan de Bluetooth-adapter te verwijderen en een automatische herinstallatie te activeren.

Druk op Windows-toets + S, typ apparaatbeheer en selecteer het eerste zoekresultaat, zoek en vouw het Bluetooth-gedeelte uit, klik met de rechtermuisknop op de naam van de Bluetooth-adapter en selecteer Apparaat verwijderen. Klik nogmaals op Verwijderen als om bevestiging wordt gevraagd en start uw pc opnieuw op

Als u opnieuw opstart en Windows het stuurprogramma niet automatisch opnieuw installeert, opent u Apparaatbeheer en selecteert u Actie > Scannen op hardwarewijzigingen.

Toch vindt uw systeem geen nieuwe driver:

bezoek de website van de fabrikant van uw apparaat en zoek vervolgens naar uw apparaatmodel.
download de nieuwste driver die compatibel is met uw besturingssysteem.

Na het downloaden opent u het installatieprogramma en volgt u de instructies op het scherm om door te gaan.

Herstel uw systeembestanden

Er zijn kansen, het probleem met Bluetooth werkt niet wordt veroorzaakt door een Windows-systeemfout en corrupte, beschadigde of ontbrekende systeembestanden die het probleem veroorzaken. Om te controleren of dit de exacte oorzaak is, voert u het ingebouwde sfc-scanhulpprogramma uit dat automatisch scant op ontbrekende of beschadigde systeembestanden en probeert deze te vervangen door de juiste.

Druk op de Windows-toets + S en typ cmd, klik met de rechtermuisknop op de opdrachtprompt en selecteer uitvoeren als beheerder, typ nu in het zwarte opdrachtpromptvenster opdracht sfc /scannow en druk op de enter-toets, Windows scant uw systeem op beschadigde bestanden en probeert eventuele gevonden bestanden te herstellen. Laat het scanproces 100% voltooien, start uw pc opnieuw op en controleer of dit helpt.

Bluetooth-apparaat opnieuw koppelen

We hebben nog steeds hulp nodig. Laten we het Bluetooth-apparaat verwijderen en opnieuw koppelen volgens de onderstaande stappen.

Open instellingen en vervolgens Bluetooth en apparaten. Selecteer het apparaat dat u wilt verwijderen en klik op de knop Apparaat verwijderen. Klik op ja als u om bevestiging wordt gevraagd.

Bluetooth-apparaat koppelen op Windows 11:

Druk op Windows-toets + I om instellingen te openen, klik op Bluetooth en apparaten, klik in het rechterpaneel op Apparaat toevoegenVolgende, selecteer Bluetooth en zorg ervoor dat uw Bluetooth-apparaat is ingeschakeld en vindbaar is.

wacht tot het apparaat in de lijst verschijnt, klik op het apparaat dat je wilt koppelen en wacht even. Het zou moeten verschijnen als Verbonden of Gekoppeld.

0 Shares:
You May Also Like