Bluetooth ontbreekt in Apparaatbeheer in Windows 10? Laten we het repareren

Met Bluetooth-technologie kunt u uw Bluetooth-apparaten (zoals smartphones, luidsprekers, hoofdtelefoons, printers) draadloos met elkaar verbinden om bestanden te verzenden en ontvangen. We gebruiken het ook dagelijks voor het aansluiten van oortelefoons, muizen, toetsenborden en meer. U kunt de Bluetooth-optie eenvoudig inschakelen vanuit de instellingen van Windows 10, of vanuit het actiecentrum of met Apparaatbeheer. Maar soms kom je in een situatie dat Bluetooth is uitgeschakeld en er geen schakelaar is om Bluetooth in of uit te schakelen Bluetooth ontbreekt in apparaatbeheer. Als u de Bluetooth-optie niet kunt vinden in het menu van het Actiecentrum of in Apparaatbeheer hier, hoe u het probleem kunt oplossen.

Bluetooth inschakelen op Windows 10

Laten we eerst begrijpen hoe u Bluetooth kunt inschakelen op Windows 10.

Windows 10-instellingen gebruiken

Druk op Windows + X selecteer instellingen, klik op apparaten dan Bluetooth en andere apparaten. Schakel hier Bluetooth in (zie afbeelding hieronder)

Het actiecentrum gebruiken

U kunt Bluetooth ook inschakelen door op het Action Center-pictogram aan de rechterkant van de taakbalk te klikken.

Klik op het actiecentrum aan de rechterkant van de taakbalk. Klik erop om Bluetooth op uw apparaat in of uit te schakelen. (zie afbeelding hieronder)

Apparaatbeheer gebruiken

Nogmaals, u kunt Apparaatbeheer gebruiken om de Bluetooth-functie op uw apparaat ook in of uit te schakelen.

Klik met de rechtermuisknop op het startmenu van Windows 10, selecteer Apparaatbeheer, Breid Bluetooth uit, selecteer uw Bluetooth-verbinding, klik er met de rechtermuisknop op en klik op Inschakelen of Uitschakelen.

Bluetooth ontbreekt in apparaatbeheer

Maar als u de Bluetooth-optie niet kunt vinden in het menu van het Actiecentrum, ontbreekt Toggle om Bluetooth in of uit te schakelen of Bluetooth ontbreekt in apparaatbeheer pas in Windows 10 de onderstaande oplossingen toe.

Windows 10 pc bijwerken

Het installeren van de nieuwste Windows-updates brengt niet alleen beveiligingsverbeteringen en de nieuwste bugfixes met zich mee, maar download ook de nieuwste stuurprogramma-updates, inclusief Bluetooth-stuurprogramma op uw apparaat.

Druk op Windows-toets + I om instellingen te openen, klik op Bijwerken en beveiliging dan Windows-update, druk op de knop Controleren op updates om het downloaden en installeren van de nieuwste Windows-updates van de Microsoft-server toe te staan. (indien beschikbaar) Als u klaar bent, start u uw pc opnieuw op om ze toe te passen (zelfs als er geen update beschikbaar is) en controleert u of het probleem met ontbrekende Bluetooth is opgelost.

Verborgen apparaten weergeven

Misschien is de Bluetooth-optie om de een of andere reden verborgen, laten we de verborgen apparaten weergeven en zoeken naar hardwarewijzigingen.

Open apparaatbeheer met devmgmt.mscKlik op weergave en toon vervolgens verborgen apparaten. Klik nogmaals op de actie en scan vervolgens op hardwarewijzigingen.

Update het Bluetooth-stuurprogramma

Pas dit toe als het Bluetooth-stuurprogramma is gestart, weergegeven na het vinkje bij verborgen apparaten weergeven. Als nog steeds Bluetooth ontbreekt in apparaatbeheer installeer het Bluetooth-stuurprogramma handmatig volgens de volgende stap.

Update Bluetooth-stuurprogramma in apparaatbeheer

Om het huidige Bluetooth-stuurprogramma bij te werken, opent u apparaatbeheer, zoekt u naar de optie “Bluetooth” en vouwt u deze uit. Klik hier met de rechtermuisknop op de “Algemene Bluetooth-radio”* en klik vervolgens op “Stuurprogramma bijwerken”. “Toen de apparaatbeheerder vroeg ‘Hoe wilt u naar stuurprogramma’s zoeken?’, klikt u op ‘Automatisch zoeken naar stuurprogramma’s’ om Windows Update de nieuwste Bluetooth-driver van de Microsoft-server voor uw pc te laten downloaden.

Generiek Bluetooth-stuurprogramma installeren

Open opnieuw Apparaatbeheer en vouw Bluetooth uit, klik met de rechtermuisknop op de “Generieke Bluetooth-radio”* en klik vervolgens op “Stuurprogramma bijwerken”. “Als de apparaatbeheerder vraagt ​​’Hoe wilt u naar stuurprogramma’s zoeken?’, klikt u op ‘Blader op mijn computer naar stuurprogramma’s. “Klik vervolgens op” Laat me kiezen uit een lijst met beschikbare stuurprogramma’s op mijn computer. “Kies het Bluetooth-stuurprogramma op uw computer en klik op “Volgende” om het generieke Bluetooth-stuurprogramma op uw pc te installeren.

Installeer het Bluetooth-stuurprogramma vanaf de website van de fabrikant

Een aantal Windows 10-gebruikers losten het ontbrekende Bluetooth-probleem op door simpelweg de nieuwste versie van Bluetooth-stuurprogramma’s te downloaden en te installeren van de website van de fabrikant.

Bezoek de site van de fabrikant van het apparaat, bijvoorbeeld een Dell-laptop en bezoek de Dell-ondersteuning hier. Download het nieuwste Bluetooth-stuurprogramma voor uw apparaatmodel en installeer het. Als u klaar bent, start u uw pc opnieuw op en controleert u of het probleem is opgelost.

Bluetooth-services controleren

Druk op Windows-toets + R, typ services.msc en klik op ok. Dit opent de Windows-serviceconsole, zoek de volgende services, klik met de rechtermuisknop en selecteer eigenschappen, controleer of het Opstarttype is ingesteld op Automatisch:

Bluetooth Handsfree Service.Bluetooth Audio Gateway Service.Bluetooth Support Service.Bluetooth User Support Service.

Als de bovenstaande services niet actief zijn, klikt u met de rechtermuisknop op de service en klikt u op Start.

Voer de Bluetooth-probleemoplosser uit

Voer ook de ingebouwde Bluetooth-probleemoplosser uit die helpt bij het automatisch detecteren en oplossen van problemen met Bluetooth-apparaten.

Zoek in het startmenu naar instellingen voor het oplossen van problemen en selecteer het eerste resultaat. Klik op de link voor extra probleemoplosser (zie afbeelding hieronder)

Zoek en selecteer vervolgens Bluetooth en klik vervolgens op De probleemoplosser uitvoeren. Hiermee worden automatisch problemen gedetecteerd, wordt voorkomen dat Bluetooth correct werkt en controleert u ook verouderde Bluetooth-stuurprogramma’s als een beschadigd stuurprogramma het probleem veroorzaakt. Nadat het diagnoseproces is voltooid, start u uw pc opnieuw op en controleer of het probleem is opgelost.

Snel opstarten uitschakelen

In sommige gevallen helpt het uitschakelen van snel opstarten om dit probleem met succes op te lossen. Schakel snel opstarten op Windows 10 uit door de onderstaande stappen te volgen.

Open het Configuratiescherm, ga naar Hardware en geluiden en vervolgens naar Energiebeheer. Klik op Kies wat de aan/uit-knoppen doen in het linkerdeelvenster. Klik op Instellingen wijzigen die momenteel niet beschikbaar zijn om de instellingen te bewerken. Schakel de optie Snel opstarten inschakelen uit en klik op Wijzigingen opslaan.

Voer daarnaast het hulpprogramma voor systeembestandscontrole uit dat helpt bij het detecteren en herstellen als de bestanden die zijn verbonden met Bluetooth beschadigd zijn of ontbreken.

Lees ook:

0 Shares:
You May Also Like