Bluesound’s nieuwe Hub verwelkomt draaitafels, andere legacy audiobronnen

The new Bluesound Hub network accessory.

Bluesound, in een of andere Node-streamer, brengt al tien jaar muziek naar conventionele audiosystemen en thuisnetwerken. Nu, met de nieuwe Bluesound Hub, nodigt het bedrijf de rest van uw huis uit in de Bluesound-wereld met een netwerkaccessoire dat kan worden aangesloten op elke bedrade analoge of digitale audiobron.

De nieuwe Hub, die medio juni beschikbaar is voor $ 319, breidt onmiddellijk uw multiroom-streamingmogelijkheden uit die worden bestuurd door de BluOS-app. Oudere bedrade technologie mag niet wegkwijnen in uw draadloze huis: de Hub heeft zelfs een phonotrap met bewegende magneet die een draaitafel verandert in een andere bron van BluOS-streaming in het hele huis.

De Hub heeft analoge stereo-ingangen, coaxiale en digitale optische ingangen en een HDMI-poort met eARC (enhanced Audio Return Channel) als je een tv wilt aansluiten. Indien nodig ondersteunt de Hub muziek met een hoge resolutie (tot 24 bits, 192 kHz). Het accessoire draait op een ARM Cortex-A53-processor, wat misschien bekend voorkomt bij eigenaren van de Raspberry Pi-computer met één bord die favoriet is bij doe-het-zelf-streamers.

Elke hub kan tegelijkertijd één analoge en één digitale bron beheren en signalen verzenden naar een Bluesound-speler in uw huis. (De nieuwste versie, de Bluesound Node, kost $ 599.) Je thuisnetwerk biedt plaats aan maximaal vier Hubs.

Node-eigenaren kunnen een Hub en nieuwe geluidsbronnen toevoegen aan hun BluOS-netwerk via de installatiewizard in de BluOS-app.

Bluesound, dat deel uitmaakt van de Lenbrook Group (makers van NAD-elektronica en PSB-luidsprekers) in Pickering, Ontario, heeft ook de 5,6 x 6 x 1,8-inch Hub (BxDxH) uitgerust met viervoudige sleutelgatsleuven voor wandmontage.

0 Shares:
You May Also Like