Blue Snowball werkt niet Windows 10 (5 werkende oplossingen)

Blue Snowball-microfoons zijn een van de meest populaire microfoons op de markt en ideaal voor streamers op instapniveau, YouTubers en makers van inhoud. Een aantal gebruikers meldt echter problemen die optreden tijdens het gebruik van de Blue Snowball-microfoon op hun Windows-computer, Blue Snowball-microfoon werkt niet na Windows-update. Als u ook last heeft van Blue Snowball werkt niet op Windows 10, bent u op de juiste plaats. Hier in dit bericht hebben we enkele van de meest werkende oplossingen om microfoonproblemen op Windows 10 op te lossen.

Waarom werkt mijn Blauwe Sneeuwbal niet?

Er zijn verschillende redenen waarom de microfoon niet goed werkt in Windows 10. Onjuiste configuratie-instellingen, beschadigde microfoonstuurprogramma’s komen het meest voor. Overschakelen naar verschillende USB-poorten, privacy-instellingen wijzigen en uw audiostuurprogramma opnieuw installeren, zijn enkele veelvoorkomende oplossingen die helpen bij het oplossen van Blue Snowball die niet werkt op Windows 10.

Overschakelen naar een andere USB-poort

Het eerste dat we aanbevelen, is om uw pc en het blauwe sneeuwbalapparaat opnieuw op te starten.

Zorg ervoor dat het blauwe sneeuwbalapparaat is ingeschakeld en dat de USB-kabel correct is aangesloten tussen de computer en het blauwe sneeuwbalapparaat.

Verschillende gebruikers melden dat het aansluiten van de Blue Snowball-microfoon op een andere USB-poort hen helpt het probleem op te lossen. Bovendien krijg je geweldige resultaten als je het apparaat aansluit op de USB 3.0-poort van je laptop of computer.

Windows-privacyinstellingen voor microfoon wijzigen

Als het probleem begon na een recente update of upgrade van Windows 10 20H2, bestaat de kans dat de Privacy-instellingen automatisch zijn gewijzigd en dat sommige apps de microfoon niet mochten gebruiken. Wijzig die instellingen door de onderstaande stappen te volgen om het probleem op te lossen.

Druk op Windows-toets + I om de instellingen-app te openen, ga naar privacy-instellingen en klik vervolgens op microfoon, onder toegang tot de microfoon op dit apparaat toestaan, klik op wijzigen en zorg ervoor dat deze optie is ingeschakeld, zorg er ook voor dat de apps die u gebruik hebben de machtigingen ook ingeschakeld,

“Als je een app voor de microfoon wilt gebruiken, zorg er dan voor dat je deze inschakelt door de schakelaar in te schakelen.”

Controleer nu of het probleem is opgelost of niet.

Blauwe sneeuwbalmicrofoon uitschakelen en opnieuw aansluiten

Probeer ook de audioapparaten handmatig uit te schakelen en sluit Blue Snowball Mic opnieuw aan volgens de onderstaande stappen.

Koppel eerst de Blue Snowball Mic los van alle USB-poorten op uw computer. Druk op Windows-toets + R, typ devmgmt.msc en klik op ok om apparaatbeheer te openen. Hiermee wordt alle lijst met geïnstalleerde apparaatstuurprogramma’s weergegeven, zoek en vouw het gedeelte Geluid, video en games uit. Klik nu met de rechtermuisknop op de aangesloten microfoon in de lijst en klik op Apparaat uitschakelen. Zodra het apparaat is uitgeschakeld , start uw computer opnieuw op en sluit de Blue Snowball Mic opnieuw aan op een USB-poort. Controleer nu of het probleem is opgelost of niet.

Voer de probleemoplosser uit

Voer de ingebouwde probleemoplosser voor microfoons uit die automatisch problemen diagnosticeert en oplost die verhinderen dat de Blue Snowball-microfoon correct werkt.

Druk op de Windows-toets + S, typ probleemoplossing en selecteer vervolgens de probleemoplosser, scroll naar beneden om spraak te zoeken en te selecteren, klik op Probleemoplosser uitvoeren en volg de instructies op het scherm die u helpen uw Blue Snowball-microfoon gereed te maken en problemen op te lossen die Windows kunnen verhinderen jou horen.

Installeer het stuurprogramma voor het audioapparaat opnieuw

Zoals besproken, is een beschadigd of onjuist apparaatstuurprogramma ook verantwoordelijk voor het niet werken van Blue Snowball op Windows 10. Het opnieuw installeren van de stuurprogrammasoftware voor blue Snowball helpt het probleem op te lossen. Om dit te doen

Druk op de Windows-toets + X selecteer apparaatbeheer, hierdoor wordt alle lijst met geïnstalleerde apparaatstuurprogramma’s weergegeven, vouw het gedeelte Audio-ingangen en -uitgangen uit, klik met de rechtermuisknop op de blauwe sneeuwbalmicrofoon en selecteer Apparaat verwijderen. Volg daarna de aanwijzingen op het scherm om het proces te voltooien. Zoek en vouw nu het gedeelte Geluid, video en games uit en verwijder de Blue Snowball-stuurprogramma’s vanaf hier.

Koppel het Blue Snowball-apparaat los van uw computer en start Windows 10 opnieuw op. Nu kunt u de Blue Snowball-microfoon opnieuw op uw computer aansluiten en kijken of deze kan worden herkend.

Bovendien kunt u hier de nieuwste driver voor het Blue Snowball-apparaat downloaden van de officiële site en deze installeren.

Stel de geluidsinstellingen in op standaard

Naast het resetten van de geluidsinstellingen helpt het ook om het probleem op te lossen als onjuiste geluidsinstellingen ervoor zorgen dat de blauwe sneeuwbal niet wordt weergegeven of werkt op Windows 10.

Klik met de rechtermuisknop op het pictogram Geluid rechtsonder in de taakbalk en selecteer Geluid. Navigeer in het pop-upvenster naar het tabblad Opnemen en u zult de Blue Snowball-microfoon samen met andere recorders vinden. Stap 4. Schakel alle andere apparaten uit behalve de Blue Snowball Mic door er met de rechtermuisknop op te klikken en Uitschakelen te selecteren. Stap 5. Selecteer de Blue Snowball Mic en klik op de knop Standaard instellen. Nu kunt u controleren of het probleem met de Blue Snowball niet wordt herkend of niet werkt, is opgelost of niet.

Lees ook:

0 Shares:
You May Also Like