Blue by ADT review: ADT neemt nog een kans op doe-het-zelf-huisbeveiliging

blue by adt product suite

In een oogopslag

Beoordeling door experts

Pluspunten

Het optionele professionele monitoringplan geeft u dezelfde service als standaard ADT-gebruikers App integreert camera’s en sensoren in één interface Talloze meldingsopties

nadelen

Aanzienlijke haperingen en foutproblemen tijdens configuratieSommige sensorfouten zijn opgetredenTraag in te stellen vanwege een absurde mate van oververpakking

Ons oordeel

ADT’s tweede poging tot doe-het-zelf-huisbeveiliging is een gekwalificeerd succes, hoewel installatie-eigenaardigheden en wat sensorproblemen een verder solide product bederven.

Begin vorig jaar kocht beveiligingsgigant ADT LifeShield, een huisbeveiligingsmerk dat tijdens zijn 16-jarige bestaan ​​een paar keer van eigenaar wisselde voordat het in de zak van de huidige eigenaar belandde. LifeShield was geen doorslaand succes bij deze recensent – ik gaf het eind 2018 2,5 sterren – en ADT lijkt enige overeenstemming te hebben met die beoordeling. Het merk werd stilletjes vermoord toen ADT zijn opvolger aankondigde op CES in januari 2020, en eindelijk is de vervanger van LifeShield, Blue by ADT, er.

Twee jaar is veel tijd om te leren van de fouten uit het verleden, en om zeker te zijn, heeft ADT veel ontdekt van wat LifeShield zo’n problematisch aanbod maakte. Om te beginnen is het hele bedrijfsmodel veranderd. De hardware van LifeShield was in wezen gratis. In plaats daarvan betaalde u ervoor als onderdeel van een monitoringplan van $ 30 tot $ 40 per maand, waar u drie jaar aan vastzat.

Blue by ADT neemt de volledig tegenovergestelde benadering. U koopt de hardware vooraf (en u bezit deze in plaats van deze te leasen), en professionele monitoring is volledig optioneel. Als u ervoor kiest om te upgraden naar professionele monitoring (dezelfde service die u krijgt bij een traditioneel ADT-systeem), kost het $ 20 per maand, zonder dat er een langdurig contract nodig is.

blauw door adt starter plus systeem

Blue van ADT is verkrijgbaar in verschillende bundels. Het Starter Plus-systeem van $ 300, dat het bedrijf me stuurde, omvat het basisstation (met een numeriek toetsenbord en sirene), vier deur-/raamsensoren en twee bewegingssensoren. Ik kreeg ook twee overstromingssensoren (elk $ 35 extra), een deurbelcamera, een binnencamera en een buitencamera. Die drie apparaten kosten elk $ 200 als add-ons. Dus de totale kosten voor het systeem zoals beoordeeld zouden $ 970 zijn. Dat is niet de goedkoopste prijs voor een doe-het-zelf beveiligingssysteem, maar het is niet schandalig; plus, u kunt beginnen met alleen de basis en de extra componenten in de loop van de tijd toevoegen als uw budget dit toelaat.

Het kostte wat moeite om met Blue by ADT aan de slag te gaan, te beginnen met het unboxen. Net als LifeShield is Blue dramatisch oververpakt met elk onderdeel schijnbaar opgesloten in zijn eigen doos en een zak in die doos, tot in het oneindige. Ik moest zes verschillende dozen of inzetstukken openen of verwijderen om bij de voedingsadapter voor de hub te komen – en dat is nog maar het eerste onderdeel. Ik ben helemaal voor het veilig houden van producten tijdens het transport, maar dit is gewoon te veel.

blauw door adt hub

Toen ik eindelijk alles uit de doos had, kwam ik meteen mijn grootste probleem met het systeem tegen. Na registratie zorgde een firmware-upgrade die naar de hub werd gepusht ervoor dat deze vastliep, tot het punt waarop ik er helemaal geen interactie mee kon hebben. ADT laat u wijselijk uw systeem beheren via de webbrowser en de mobiele app, dus nadat de app niet meer reageerde, probeerde ik via mijn pc met het apparaat te werken. Helaas ging het vanaf hier verder naar het zuiden.

Het toevoegen van sensoren werd grillig en het systeem begon ze te dupliceren, tot het punt waarop ik al snel vier klonen van dezelfde overstromingssensor in het systeem zag verschijnen. Ik nam de zaak ter hand met technische ondersteuning en zelfs zij konden de hub niet terugzetten naar de fabrieksinstellingen. Uiteindelijk kreeg ik een geheel nieuwe verzameling van dezelfde componenten toegestuurd, waarmee ik opnieuw begon in mijn testen.

blauw door adt app 3

Nadat ik alles opnieuw had uitgepakt, werd ik nerveus toen een firmware-update op de vervangende hub ervoor zorgde dat de Blue by ADT-app vastliep, hoewel ik 45 minuten wachtte tot de update was voltooid. Uiteindelijk stopte ik de app, startte hem opnieuw en probeerde het opnieuw, en bij mijn tweede poging was de update eindelijk succesvol en kon ik met het apparaat communiceren zoals bedoeld.

Toen ik met Blue by ADT werkte, ontdekte ik al snel dat het een van de beste eigenschappen van LifeShield behoudt: sensoren zijn vooraf gekoppeld, dus alles wat je hoeft te doen is het plastic lipje verwijderen dat de batterij blokkeert en ze verschijnen snel in de app met slechts een paar tikken. Er zijn enkele misleidende instructies – de app vertelt je dat je een batterij in één sensor moet plaatsen, ook al is deze al geïnstalleerd – maar het is verder vrij eenvoudig. Pro-tip: de sensoren werken hun firmware ook automatisch bij nadat ze zijn ingeschakeld, dus geef ze 15 tot 30 minuten om tot rust te komen voordat je geavanceerde instellingen en configuraties doorloopt.

Voor het grootste deel vond ik de beveiligingsproducten van Blue by ADT effectief en capabel. De hub en camera’s gebruiken beide 2,4 GHz wifi om verbinding te maken met uw router, terwijl de sensoren allemaal het Z-Wave-protocol gebruiken om met de hub te communiceren. (Net als bij andere Z-Wave-systemen, zoals Vivint en Abode, kun je met een beetje prutsen extra Z-Wave-apparaten op de hub aansluiten.)

Het enige grote probleem dat ik tegenkwam in het dagelijkse gebruik, was een hik met een deursensor, die registreerde wanneer deze werd geopend, maar niet wanneer deze werd gesloten. Dit leidde uiteindelijk tot een aanhoudende melding in de app dat de deur open was gelaten, terwijl dat niet zo was. Een aantal gedwongen stopzettingen (en het forceren van het openen / sluiten van de deur) zou dingen rechtzetten, maar het probleem bleef tijdens mijn testen terugkeren. Ik had later een soortgelijk probleem met de binnencamera die abrupt offline ging, waardoor een stroomcyclus werd gedwongen om hem terug te brengen. Mijn andere belangrijkste probleem met de app is dat deze over het algemeen onstabiel kan zijn, op willekeurige momenten volledig bevriest en geforceerd moet stoppen om te herstellen. Geen van deze zijn grote problemen, maar bij het zoeken naar een beveiligingssysteem willen de meeste gebruikers absolute betrouwbaarheid, of zo dicht mogelijk bij.

Afgezien van die problemen had de hub normaal gesproken geen problemen met het oppikken van activiteit van zowel de bewegingssensor als de camera’s, en de overstromingssensor waarschuwde me snel wanneer er water aanwezig was. Alarmeren is een van de dingen waar Blue by ADT het beste in is. Wanneer bijvoorbeeld de overstromingssensor wordt geactiveerd, begint de sensor zelf te piepen, begint de hub te piepen, wordt er een pushmelding naar uw telefoon verzonden, wordt er een e-mail verzonden, allemaal standaard. Tekstberichten zijn ook een optie, en professionele monitoring zou hier nog een extra beveiligingslaag aan toevoegen. De meeste van deze meldingen kunnen worden uitgeschakeld als het te veel wordt, maar je moet wat rondsnuffelen in de app om alle verschillende opties te vinden.

1 parelgrijze binnen- en deurbelcamera's

Blue’s camera’s zijn allemaal capabele, zij het ietwat prijzige 1080p-eenheden met een gezichtsveld van 130 graden die worden geleverd met één dag gratis cloudopslag, die kan worden uitgebreid tot 60 dagen als je $ 3 per maand per camera of $ 13 per maand betaalt voor onbeperkte camera’s. TechHive-bijdrager Martyn Williams heeft eerder de binnen-, buiten- en deurbelcamera’s beoordeeld en er lijkt niets te zijn veranderd sinds zijn beschrijvingen. Een eigenaardigheid bij het gebruik van de camera’s met de Blue by ADT Hub is dat ze tijdens de installatie een beetje afgezonderd zijn van de rest van het systeem. Zelfs nadat je bijvoorbeeld de wifi van de Hub hebt ingesteld, moet je dezelfde instellingen opnieuw invoeren om een ​​camera te configureren. Daarna heb je wel toegang tot sensoren en camerafeeds in één interface, wat altijd handig is.

Blue by ADT bevat ook een elementaire, maar functionele regel-engine om verschillende gedragingen te automatiseren, maar het meeste dat ik hieruit haalde, was het opzetten van een regel om het alarm elke ochtend bij zonsopgang automatisch uit te schakelen. U zult waarschijnlijk meer gebruik maken van automatiseringen – bijvoorbeeld het koppelen van sensoren aan (niet-Z-Wave) lichten – van Blue by ADT’s ondersteuning voor IFTTT, Alexa of Google Assistant.

Blue by ADT is niet de goedkoopste optie voor huisbeveiliging op de markt, maar het bedrijf hoopt duidelijk dat u bereid bent een beetje extra te betalen om verbonden te zijn met het merk ADT. Dit is gemakkelijk het meest logisch als u van plan bent om te upgraden naar professionele monitoring, waarbij ADT de meeste waarde toevoegt aan deze vergelijking. Anders, als u van plan bent om het alleen te doen, kunt u veel geld besparen door naar goedkopere opties te kijken, vooral als u camera’s nodig heeft, zonder echt in te boeten aan functies of beveiliging.

0 Shares:
You May Also Like