Blink Video Doorbell review: een budgetvriendelijke veranda-kijker

Finger pressing button on Blink Video Doorbell

In een oogopslag

Beoordeling door experts

Pluspunten

Verschillende beeld- en detectie-aanpassingsoptiesGeen doorlopend abonnement vereistStrakke integratie met Amazon Alexa

nadelen

Geen liveweergave op aanvraag zonder de optionele Blink Video Module Geen ondersteuning voor Google Home of Apple HomeKit

Ons oordeel

De Blink Video Doorbell is een geweldig apparaat voor de prijs en wordt des te beter gemaakt door de optionele, maar goedkope Sync Module 2.

Prijs bij beoordeling

$ 49,99 (getest met optionele Blink Sync Module 2, $ 34,99. Totale kosten zoals beoordeeld: $ 84,98.)

Beste prijzen vandaag

Amazone

$ 49,99

Free

Blink is Amazon’s huisbeveiligingsmerk, een goedkoper en goedkoper alternatief voor Amazon’s bekendere Ring-productlijn. De Blink Video Doorbell die hier wordt besproken, komt niet met alle toeters en bellen van duurdere portiekwachters, maar hij is erg goed voor zijn vraagprijs van $ 50. De kwaliteit en betrouwbaarheid is een stap boven veel van de andere budgetvriendelijke videodeurbellen die we hebben getest.

Net als andere videodeurbellen wordt het toestel gedomineerd door een camera en deurbelknop. Het is in staat tot 1080p high-definition video, die in onze tests overdag goed en scherp was. Er is een nachtzichtfunctie, al hoef je ‘s nachts niet ver buiten je deur te kijken. Dit is een videodeurbel, geen beveiligingscamera.

Blink Video Doorbell daglichtprestatiesBlink Video Deurbel nachtzicht

Tijdens onze test hebben we de deurbel gebruikt met de optionele ($ 35) Sync Module 2, een klein, vierkant apparaat voor binnen dat een verbinding met de camera houdt en extra functies mogelijk maakt, zoals on-demand live video en lokale video-opslag. De Sync Module 2 kan maximaal 10 Blink-beveiligingscamera’s ondersteunen, hoewel deze niet compatibel is met de Blink XT2, Blink XT en de eerste generatie Blink Indoor-camera’s.

De Blink Video Doorbell kan worden gevoed door twee AA-lithiumbatterijen of een standaard 16-24 volt AC-deurbel. Welke route je ook kiest, het installeren van de deurbel was eenvoudig. Ik heb alle koppelingen met de app en mijn wifi-netwerk binnenshuis gedaan en toen ik zeker wist dat alles werkte, ging ik naar buiten om het bij mijn deur te installeren. Houd er rekening mee dat de camera alleen verbinding kan maken met 2,4 GHz Wi-Fi-netwerken.

Net als zijn concurrenten wordt de deurbel geleverd met een beugel die aan uw huis of ergens in de buurt van de voordeur wordt bevestigd. Als je het in een hoek installeert of het 135 graden horizontale, 80 graden verticale gezichtsveld moet kantelen, moet je de juiste wigbevestiging kopen ($ 7,99 per stuk).

Het was moeilijk om de deurbel op de beugel te krijgen. In eerste instantie zou het niet vastklikken, dus uiteindelijk heb ik de beugel verwijderd en bestudeerd hoe het op zijn plaats moet worden bevestigd. Daarna, en met een behoorlijke hoeveelheid kracht, slaagde ik erin om het in de beugel te klikken. Het is een solide verbinding, die het stelen moeilijk zou moeten maken.

Blink Video Doorbell met blootgelegd batterijcompartiment

Martyn Williams / IDG

De deurbel geeft overdag een mooi scherp beeld en reageert in mijn tests snel op beweging. Binnen 2 tot 3 seconden nadat ik langs de camera was gelopen en binnen een seconde nadat ik op de deurbelknop had gedrukt, verscheen er een waarschuwing op mijn telefoon.

Verbinding maken met de deurbel en de liveweergave zien zodra je een melding krijgt, duurt iets langer. Het duurde 5 tot 10 seconden om de verbinding tot stand te brengen, wat betekent dat je misschien mist wat de waarschuwing veroorzaakte. De video wordt opgenomen als je een abonnement of opslag hebt op het optionele Sync 2-apparaat, maar als je alleen de videodeurbel hebt, is dit iets om te overwegen.

Het was niet elke keer perfect. Af en toe zou het me te laat waarschuwen of iets missen. Omgekeerd alarmeerde het me soms en moest ik een paar seconden besteden om erachter te komen welke beweging het had opgemerkt. Toen dit gebeurde, was het meestal met nachtelijke beelden.

De app bevat verschillende instellingen die de werking van de camera kunnen verfijnen.

De instelling voor de activiteitszone splitst de afbeeldingen op in een 5×5-raster en elke zone kan worden ingesteld op actief of inactief. Dit laatste is handig als beweging in het beeldkader de camera constant triggert. Er is ook een privacyfunctie waarmee twee zones kunnen worden ingesteld waarin geen detectie plaatsvindt en geen video wordt opgenomen. De eerste instelling kan handig zijn om te voorkomen dat de beweging van een boom of struik de camera activeert, de laatste kan een buurman een zekere mate van privacy bieden.

Schermafbeeldingen van de gebruikersinterface van de Blink Video Doorbell-app

Martyn Williams / IDG

De cameragevoeligheid, de vertraging bij het opnieuw inschakelen van de camera na beweging en de lengte van de clip kunnen ook door de gebruiker worden bepaald. Ik vond een gevoeligheidsinstelling van 7/10 de goede plek voor mij.

Ik vond het nachtzicht in het begin vrij slecht, dus uiteindelijk heb ik de intensiteit van de infrarood-LED op maximaal gezet. Dit zal de levensduur van de batterij verkorten, maar het resulteerde in meer bruikbare nachtelijke beelden.

Een interessante functie is de mogelijkheid voor de deurbel om één keer per uur een stilstaand beeld te maken en dit op te slaan als een reeks afbeeldingen in de clipdatabase. Ik zette hem aan, maar vond hem onbetrouwbaar: in de afgelopen 24 uur zijn er 9 afbeeldingen opgeslagen.

Als je de Sync Module (eerste of tweede generatie) niet hebt, vertrouwt de Blink Video Doorbell op cloudopslag om videobestanden van de camera te bewaren. Op het moment van schrijven kost een jaarabonnement voor een enkele camera $30. Als je meerdere Blink-apparaten hebt, kun je een jaarabonnement krijgen voor $ 100. De respectievelijke maandelijkse prijzen zijn $ 3 en $ 10.

Je kunt de deurbel gebruiken zonder abonnement of de Sync Module, maar dan krijg je alleen alerts en liveweergave als de deurbel actie detecteert of iemand op de knop drukt. Dus als er overdag iemand aan je deur komt en je ziet het alarm, dan kun je diegene zien en met hem praten via de deurbel. Maar als het ‘s nachts beweging opvangt en je ziet het pas de volgende ochtend, dan heb je gemist wat er is gebeurd en is het geen opgeslagen video.

Knippersynchronisatiemodule 2

Amazone

Zoals gezegd heb ik de videodeurbel gebruikt met de optionele Blink Sync Module 2 ($ 35). Dit apparaat is een kleine, via USB gevoede binnenunit die een verbinding houdt tussen de Blink Video Doorbell en je wifi.

Zonder de Sync Module 2 maakt de deurbel direct verbinding met je wifi-netwerk en is er direct een live-weergave mogelijk nadat deze is geactiveerd door beweging of een druk op de knop. Met de synchronisatiemodule kunt u vanuit de app een verbinding tot stand brengen en op elk moment live video bekijken. Dit kan erg handig zijn.

De Sync-module maakt ook lokale opslag van video mogelijk als u er een USB-stick op aansluit, zodat u video kunt opslaan zonder een cloudabonnement. Al met al is de Sync Module 2 geen slechte deal voor $ 35.

Mijn tests van de module kenden een wankele start met het onvermogen om toegang te krijgen tot een live-weergave vanaf de deurbel, maar dat werd opgelost met een beetje experimenteren met de plaatsing ervan bij een raam. Toen de verbinding eenmaal solide was, werkte alles goed.

Conclusie

De Blink Video Doorbell is een geweldige performer voor het geld. Maar al te vaak met goedkopere apparaten, is de software onhandig, is de detectie grof en/of biedt het product te weinig manieren om de detectie aan te passen of te verfijnen; dat is bij dit toestel niet het geval. Als je overweegt hem te kopen, kijk dan ook eens naar de optionele Sync Module 2. De on-demand liveweergave met tweerichtingsaudio is een geweldige functie en u kunt abonnementskosten vermijden.

Martyn Williams produceert technologienieuws en productrecensies in tekst en video voor PC World, Macworld en TechHive vanuit zijn huis buiten Washington DC. Hij werkte eerder voor IDG News Service als correspondent in San Francisco en Tokio en deed verslag van technologienieuws uit Azië en Europa.

0 Shares:
You May Also Like