‘Black Widow’ en ‘Cruella’ streamen op Disney+ op dezelfde dag dat ze in de bioscoop verschijnen

disney black widow

Zelfs nu we ons een post-pandemische wereld beginnen voor te stellen, herinnerde Disney ons er net aan dat we er nog niet zijn: de studio achter de Marvel-films kondigde aan dat twee van zijn grootste tentpolen — en — gelijktijdig zullen debuteren op Disney+ en in de bioscoop .

Zoals gemeld door Deadline, zal Emma Stone op 28 mei beginnen te streamen op Disney+ en in de bioscoop te spelen, terwijl de Scarlett Johansson-superheldenfilm zijn “dag en datum” Disney+-debuut zal maken op 9 juli.

Beide films zullen het “Premier Access” -model van Mulan volgen, wat betekent dat je een extra vergoeding moet betalen ($ 30 in het geval van Mulan) om een ​​van beide te bekijken, en dat komt bovenop de gebruikelijke $ 7 Disney+ maandelijkse vergoeding.

Het nieuws komt slechts enkele uren nadat Warner Bros., dat zijn volledige filmreeks voor 2021 op HBO Max uitbrengt op dezelfde dag dat ze in de bioscoop verschijnen, aankondigde dat het in 2022 terugkeert naar een meer traditioneel (zij het korter) theatraal releasevenster.

De actie van Warner Bros. weerspiegelt het groeiende licht aan het einde van de Covid-19-bubbel, nu vaccins op grotere schaal worden uitgerold, het aantal besmettingen blijft dalen en steeds meer theaters in LA en New York weer online komen nadat ze een tijd lang donker waren geweest. meer dan een jaar. Met andere woorden, bioscopen zijn niet dood, of in ieder geval nog niet.

Dat gezegd hebbende, verwacht niemand dat filmliefhebbers zich in de nabije toekomst terug haasten naar de bioscoop. Het aantal besmettingen daalt misschien, maar ze zijn nog steeds te hoog (vooral in New York, waar ik woon), en bioscoopbezoekers (waaronder ikzelf) zijn begrijpelijkerwijs huiverig om binnen te komen om een ​​film te kijken. Dus hoewel we later dit of volgend jaar misschien een terugkeer naar een soort van normaliteit zullen zien, zal de zomer van 2021 nog steeds een moeilijke tijd zijn om naar de film te gaan.

Aangezien een kaskraker zijn geld niet terug kan verdienen met een theaterpubliek dat beperkt is tot een fractie van hun normale niveau (zoals afgelopen zomer is bewezen), is het niet zo verwonderlijk dat Disney zijn weddenschappen afdekt door de lang uitgestelde films rechtstreeks naar Disney+ te sturen.

Toch ziet de staat van de films (en de wereld trouwens) er niet zo nijpend uit als rond de feestdagen vorig jaar, toen Warner Bros. ons versteld deed staan ​​met zijn dag-en-datumplan voor zijn titels voor 2021 .

Natuurlijk zullen we de komende maanden waarschijnlijk naar grote Hollywood-kikkervisjes kijken op onze 4K HDR-tv’s thuis in plaats van op het witte doek. Maar zelfs met en rechtstreeks naar Disney+, begint het erop te lijken dat naar de film gaan niet tot het verleden zal behoren. Het zal anders zijn, maar niet weg.

Cruella

0 Shares:
You May Also Like