Black Friday-deals voor streaming-apparaten: een upgradegids voor 2020

rokufiretv

Nu we de beste deals voor streaming en het snijden van kabels op Black Friday hebben afgerond, is het tijd voor een beetje tegenprogrammering.

Hoewel er deze week veel Roku-spelers, Fire TV Sticks en andere streaming-apparaten met grote korting zijn, zou je je niet onder druk moeten voelen om er een te kopen. De kans is groot dat het streamingapparaat of de smart-tv die je al hebt misschien goed genoeg is, zeker als je hem de afgelopen jaren hebt gekocht. En zelfs als je klaar bent om te upgraden, wil je de meer dubieuze deals voor streamingapparaten van Black Friday vermijden, waarvan er genoeg zijn.

Dit is wat u moet weten over al uw opties voordat u gaat winkelen:

Welke Black Friday-streamingstick je moet kiezen

Van alle budget-streamingapparaten die deze week te koop zijn, zijn de Roku’s Streaming Stick+ en Amazon’s Fire TV Stick 4K de meeste aandacht waard. Beide hebben een normale prijs van $ 50, en beide zijn te koop voor $ 30 tijdens Black Friday.

Dus wat is het verschil? Op het hardwarefront niet veel. Beide apparaten hebben vergelijkbare prestaties en ondersteunen 4K HDR-video, hoewel Amazon een kleine voorsprong krijgt vanwege zijn Dolby Vision-ondersteuning, die verbeterde HDR biedt op compatibele tv’s.

rokuultra2019thuis

De belangrijkste verschillen bevinden zich aan de softwarekant. Roku’s Streaming Stick + is over het algemeen eenvoudiger te gebruiken, met een eenvoudig app-opstartprogramma en gemakkelijke toegang tot gratis inhoud, en de hernieuwde Apple AirPlay-ondersteuning is een geweldige functie als je een iPhone of iPad hebt. Bovendien kun je Roku’s mobiele app gebruiken om privé naar de tv te luisteren via een koptelefoon.

Toch heeft de Fire TV Stick 4K zijn eigen deugden, waaronder een kanaalgids die verschillende live tv-bronnen integreert, de mogelijkheid om het apparaat handsfree te bedienen met Amazon Echo-luidsprekers en handige smart home-bediening via de Alexa-spraakknop op de afstandsbediening . Je hebt ook een Fire TV-apparaat nodig om Amazon’s Fire TV Recast te gebruiken, een gelikte draadloze DVR-oplossing die deze week ook te koop is.

ftvui1

Ik zou de Roku Streaming Stick + in het algemeen een klein voordeel geven, maar de Fire TV is de betere keuze als je stevig in het ecosysteem van Amazon zit. (Amazon’s normale Fire TV Stick is ook een goede optie voor niet-4K-tv’s, maar het is slechts een paar dollar goedkoper dan de 4K-versie op Black Friday en is niet zo toekomstbestendig als je later upgradet naar een 4K-set.)

Welke streamingboxen zijn het beste

Voor degenen met grotere budgetten voor streamingapparaten, zijn er ook verschillende duurdere streamingboxen te koop.

Het meest intrigerend? Nvidia’s Shield TV-buis, die is gedaald tot $ 130 bij Best Buy en $ 129 bij B&H, minder dan de gebruikelijke $ 150. Het is geen Roku- of Fire TV-apparaat – in plaats daarvan draait het Google’s Android TV-besturingssysteem – maar het ondersteunt bijna alle dezelfde apps en is supersnel. Het heeft ook een AI-opschalingsfunctie waardoor HD-video er scherper uitziet op 4K-televisies, en de afstandsbediening bevat een programmeerbare knop die je kunt toewijzen aan allerlei verschillende functies. (Helaas blijft de krachtigere Shield TV Pro met USB-poorten en kan verdubbelen als een Plex-server volledig geprijsd op $ 200.)

nvidiashieldheld

Ook in het hogere segment is de nieuwe Roku Ultra te koop voor $ 70 (reg. $ 100) en Amazon’s Fire TV Cube wordt verkocht voor $ 80 (reg. $ 120). Beide ondersteunen 4K HDR-video met Dolby Vision en ze zijn allebei sneller dan hun goedkopere broertjes en zusjes ter grootte van een stick.

Nogmaals, je zou vooral de een boven de ander verkiezen voor hun software, hoewel de hardwareverschillen ook meer uitgesproken zijn in vergelijking met budgetmodellen. De Roku Ultra-afstandsbediening heeft twee programmeerbare knoppen die je kunt gebruiken om elke app te starten, samen met een koptelefoonaansluiting voor privé luisteren. De Fire TV Cube biedt geen van beide functies, maar er zijn wel microfoons voor Alexa ingebouwd in de doos, zodat je je tv handsfree kunt bedienen zonder een aparte Echo-luidspreker.

roku streambar gebruikersinterface

Een andere joker om te overwegen: Roku’s nieuwe Streambar is ook te koop voor $ 100, een daling van de normale $ 130. Hoewel het de Dolby Vision-ondersteuning van de Ultra mist, doet het ook dienst als soundbar, waardoor het geluid van je tv enorm wordt verbeterd als je nog geen extern geluidssysteem hebt.

Aanbiedingen voor streamingapparaten om te vermijden

Voor alle goede deals die er zijn op Black Friday, zijn er net zo veel die je geld niet waard zijn. Hier is een korte lijst:

Zoals altijd raad ik streaming-apparaten af ​​die geen tv-volume of aan / uit-knoppen op hun afstandsbediening hebben. Dat sluit de Roku Express, Roku Premiere en Fire TV Stick Lite uit, ondanks dat ze allemaal te koop zijn tijdens Black Friday. Het is echt het extra geld waard om niet met een aparte afstandsbediening te hoeven jongleren voor die functies. Pas op voor retailers die verouderde producten aanbieden, zoals deze stopgezette Roku Streaming Stick die voor $ 35 bij Best Buy wordt verkocht. Dat is $5 meer dan de Streaming Stick+, die 4K-video en Apple AirPlay ondersteunt. Walmart heeft de Roku Ultra LT te koop voor $ 59, maar in tegenstelling tot de standaard Ultra, mist het Dolby Vision-ondersteuning, Bluetooth voor het afspelen van muziek vanaf je telefoon, programmeerbare afstandsbedieningsknoppen en USB-media-ondersteuning. Besteed in plaats daarvan de extra $ 11 aan de juiste Ultra. Koop geen Chromecast van de derde generatie van Google, tenzij u een specifiek gebruiksscenario in gedachten heeft, zoals het gebruik als onderdeel van een audio-opstelling voor meerdere kamers met andere Chromecasts of Nest-luidsprekers. (Het was te koop voor $ 19, maar is nu teruggesprongen naar $ 30.) De nieuwere Chromecast van Google met Google TV is een veel capabeler apparaat, met een goede afstandsbediening en een groot scherminterface, en je kunt het bundelen met zes maanden Netflix voor $90.

Moet je upgraden?

Hier zijn een handvol specifieke redenen waarom je nu naar een nieuwe streamer zou kunnen springen:

Je hebt een tv met 4K HDR of Dolby Vision, maar je huidige streamingspeler ondersteunt die formaten niet. Je bent moe van het omgaan met lange laadtijden en schokkerige animaties. Je huidige Roku-speler ondersteunt AirPlay niet en je zou er graag een willen hebben die dat wel doet. Uw huidige apparaat is zo oud dat het bepaalde apps niet ondersteunt. (Apple TV+ werkt bijvoorbeeld niet op sommige oudere Fire TV- en Roku-spelers, en Disney+ werkt niet op sommige oudere Roku-apparaten.)

Als uw streamingapparaat echter snel genoeg voor u aanvoelt, het volume en de stroomregeling van de tv heeft en de nieuwste streaming-apps ondersteunt, zou u in het algemeen geen druk moeten voelen om nu te upgraden. We hebben de meeste van deze deals eerder gezien en we zullen ze zeker nog een keer zien in de toekomst.

Evenzo, als uw televisie al smart TV-software heeft ingebouwd en alle streaming-apps ondersteunt die u wilt gebruiken, hoeft u geen aparte streaming-speler te kopen. U kunt onderweg altijd een streamingapparaat op uw tv aansluiten als uw smart-tv-ervaring uiteindelijk tekortschiet.

0 Shares:
You May Also Like