Bionaire True HEPA 360 luchtreiniger review: handig en draagbaar, maar beperkt in functies

Bionaire True HEPA 360 Air Purifier

In een oogopslag

Pluspunten

Uitstekende prijs (als de Amazon-coupon beschikbaar blijft)Draagbaar en gemakkelijk mee te nemenIntuïtieve bediening, inclusief UV-lichtoptie

nadelen

Geen slimme functies Geen meetsysteem voor luchtkwaliteit aan boord Vreemd industrieel ontwerp

Ons oordeel

Dit apparaat van minder dan 6 pond heeft een tekort aan extra’s, maar het is een aantrekkelijke waarde voor incidenteel gebruik als je het in de uitverkoop kunt vinden.

Prijs bij beoordeling

$ 89,99

Beste prijzen vandaag: Bionaire True HEPA 360 luchtreiniger

Amazone

$ 139,99

Free

Doelwit

$ 179,99

Walmart

$ 179,99

Dat is geen melkkan, dat is een luchtreiniger, hoewel het eigenzinnige ontwerp – compleet met handvat – de toevallige toeschouwers zou kunnen verwarren.

De kleine Bionaire True HEPA 360 (volledig modelnummer BAP0041UVWH) is ontworpen voor vrij kleine ruimtes – 175 vierkante voet is gespecificeerd – met een enkele CADR (clean air delivery rate) van 113 kubieke voet per minuut. De minder dan 6 pond, 15-inch hoge, 9-inch brede eenheid trekt lucht van 360 graden naar de basis van het apparaat – vandaar de productnaam. Het duwt vervolgens lucht door een klein, cilindrisch HEPA-filter en blaast schone lucht door de bovenkant van het apparaat. Merk op dat het apparaat geen slimme functies bevat; alle bediening is lokaal via het aan de bovenkant gemonteerde aanraakgevoelige paneel.

Talrijke aanpassingsopties zijn beschikbaar op het bedieningspaneel. Het apparaat heeft drie ventilatorsnelheden – hoewel geen automatische modus – en een timer waarmee u de luchtreiniger na 4, 8 of 12 uur kunt uitschakelen. Een nachtmodus schakelt alle lichten op het apparaat uit, of u kunt kiezen voor een nachtlichtfunctie, die een zachte gloed van binnenuit het systeem activeert. De Bionaire bevat een UV-lichtoptie die kan worden geschakeld voor extra kiemdodende kracht, evenals een optionele ionisator; beide modi kunnen gelijktijdig werken. De ventilator is redelijk stil, hoewel enigszins ratelend, op de laagste snelheid, maar niveaus 2 en 3 zijn beide onaangenaam luid in een kleine kamer.

Een weergave van de aanraakbedieningen op de Bionaire True HEPA 360-luchtreiniger

Christopher Null/Gieterij

Met name afwezig is hier elk systeem dat de luchtkwaliteit meet. Zelfs low-end luchtreinigers zijn gewoonlijk uitgerust met een eenvoudige deeltjessensor die numeriek of via een kleurgecodeerd systeem kan aangeven hoe de huidige luchtcondities zijn. (Hierdoor kunnen units automatisch hun ventilatorsnelheid variëren om te compenseren.) Zonder sensor is het aan de gebruiker om de luchtkwaliteit te raden (of andere middelen te gebruiken) en om te bepalen of de luchtreiniger zelfs aan moet staan. Bionaire schat dat het filter 8 tot 12 maanden meegaat, afhankelijk van het gebruik. Vervangende filters kosten $ 30.

Hoewel de Bionaire True HEPA 360 een eenvoudige, eenvoudige luchtreiniger is – afgezien van het schattige handvat – is hij zeker goed geprijsd. Bij het ter perse gaan bood Amazon een coupon van $ 90 (geen typfout) voor het apparaat aan, waardoor de catalogusprijs van $ 180 volledig werd gehalveerd. Het is geen luchtreiniger die geschikt is voor missiekritiek gebruik, maar voor minder dan $ 100 is de Bionaire een solide “voor het geval” luchtreiniger die je kunt gebruiken in badkamers of wasruimtes of andere kleine ruimtes die af en toe moeten worden gereinigd.

0 Shares:
You May Also Like