BIC’s prototype slimme Bluetooth-scheermes verzamelt gegevens over hoe je scheert

bic prototype ai razor demo

Nee, BIC heeft nog geen plannen om een ​​slim scheerapparaat te verkopen, maar de scheergigant geeft een nieuw prototype met Bluetooth weg om meer te weten te komen over hoe mensen zich scheren.

Als onderdeel van een samenwerking met de Franse ontwikkelaar van slimme apparaten Invoxia, is het nieuwe AI-geactiveerde scheermes van BIC ontworpen om gegevens te verzamelen over hoe u zich scheert, waarbij alles wordt geanalyseerd, van het aantal slagen dat u aan weerszijden van uw gezicht gebruikt tot de temperatuur en vochtigheid in uw badkamer.

Het Bluetooth-scheermes (dat speciaal is ontworpen voor het scheren van het gezicht) dat hier op CES te zien is, kan ook scheerfactoren volgen zoals de snelheid van je slagen, de verschillende richtingen waarin je scheert, de dichtheid van je gezichtshaar, dofheid van het mes , en zelfs (afhankelijk van hoe vaak je het scheermes onder de kraan afspoelt) hoeveel water je gebruikt.

Het scheerapparaat stuurt de verzamelde gegevens via Bluetooth naar een mobiele app, die een dashboard heeft dat (onder andere) aangeeft hoeveel “gebeurtenissen” bij het strijken en spoelen zich hebben voorgedaan tijdens een bepaalde scheerbeurt.

bic prototype ai scheermes

De gegevens worden ook naar de R&D-laboratoria van BIC gestuurd om te helpen bij de ontwikkeling van nieuwe scheerapparaten die bijvoorbeeld tegemoet kunnen komen aan de behoeften van gebruikers met specifieke gezichtsvormen en haardichtheid.

De eerste versie van de mobiele BIC-app biedt gebruikers geen inzichten of suggesties op basis van hun scheergewoonten, wat handig zou kunnen zijn voor degenen onder ons die onze huid irriteren, omdat we bijvoorbeeld veel te veel op onze huid scheren. nek of onder onze kin.

bic prototype ai scheermes dashboard

Een vertegenwoordiger van Invoxia zei dat deze functies in toekomstige updates zouden kunnen verschijnen, maar stopte met het doen van beloftes.

Hoewel BIC geen plannen heeft om zijn nieuwe AI-scheermes te verkopen, zal het ze weggeven aan gebruikers die zich aanmelden op de NextBICThing.com-website. BIC zou in de komende drie of vier maanden moeten beginnen met het verzenden van de gratis scheerapparaten naar geregistreerde gebruikers.

0 Shares:
You May Also Like