Bewegingsregistratie houdt indringers in het vizier van deze camera

c6cn hi res 4

In een oogopslag

Beoordeling door experts

Pluspunten

Volgt bewegende objecten Zeer aanpasbare bewegingsdetectie Meerdere opslagopties voor videoclips

nadelen

Bewegingsregistratie kan van mijn weinig licht of meerdere bewegende objecten worden weggegooid Geen audiodetectie

Ons oordeel

De EZVIZ C6CN Internet PT-camera is een solide optie als bewegingsregistratie en budget prioriteit hebben; maar er zijn capabele concurrerende modellen die u ook moet bekijken.

De EZVIZ C6CN PT-internetcamera is een pan-en-tilt-beveiligingscamera voor binnenshuis die een indringer kan vergrendelen en hun bewegingen kan volgen, waardoor mogelijk completere beelden van een misdrijf worden vastgelegd. De 1080p-camera levert fantastische videokwaliteit met uitgebreide dekking van de kamer tegen een aantrekkelijke prijs, maar de meest opvallende functie voelt een beetje te wankel om volledig te vertrouwen in het geval van een daadwerkelijke inbraak. De overvloed aan beveiligingsfuncties is echter ijzersterk.

Ontwerp

Het lichaam van de C6CN is iets groter dan een honkbal en draait 340 graden op zijn basis. De camera zelf kantelt binnen deze behuizing 120 graden. U kunt de pan-en-tilt-functie bedienen vanuit de app of instellen dat beweging automatisch wordt gevolgd. Dat, in combinatie met de kijkhoek van 94 graden van de camera, zou in vrijwel elke kamer volledige dekking moeten bieden zonder blinde vlekken.

De camera biedt essentiële beveiligingsfuncties, waaronder bewegingsdetectiewaarschuwingen en nachtzicht. Hoewel het geen audio-evenementen doet, kun je naar de omgeving luisteren en tweerichtingsgesprekken voeren met behulp van een ingebouwde microfoon aan de voorkant van het apparaat en een luidspreker aan de achterkant. Als je thuis bent, kun je een privacyluik activeren om de lens te bedekken.

ezviz c6cn voorzijde

De EZVIZ C6CN biedt meerdere opslagopties voor vastgelegde video: u kunt clips lokaal opslaan op een microSD-kaart (tot 256 GB, maar u moet de kaart verstrekken), of op de EZVIZ NVR (netwerkvideorecorder, apart verkrijgbaar voor $ 230) ). Versleutelde cloudopslag is ook beschikbaar: een zevendaags opslagplan kost $ 6 per maand of $ 60 per jaar, terwijl 30 dagen opslag $ 11 per maand of $ 110 per jaar kost. Er zijn andere abonnementen beschikbaar als u meer dan één EZVIZ-camera (maximaal vier) wilt ondersteunen.

Installatie en gebruik

Dankzij de basis van de camera kan hij vrij op elk vlak oppervlak worden geplaatst, maar hardware en een montagesjabloon zijn ook inbegrepen als u hem aan een muur of plafond wilt bevestigen. Nadat je de camera hebt gepositioneerd en aangesloten, vindt het grootste deel van de installatie plaats in de EZVIZ-app. Na het scannen van een QR-code op de camera, laat de app je inloggen op je wifi-netwerk en een stemassistent bevestigt elke stap van het verbindingsproces. (De camera heeft ook een ethernetpoort als je hem liever op je router aansluit.)

De camera maakte zonder haperingen verbinding met mijn wifi en binnen enkele ogenblikken verscheen er een screenshot van mijn woonkamer op de apparaatpagina van de app. Door op de afbeelding te tikken, werd de livestream van de C6CN geopend. De lay-out hier weerspiegelt die voor andere EZVIZ-camera’s, met basiscamerabedieningen, een tijdlijn voor videogeschiedenis en diepere instellingen die allemaal gemakkelijk toegankelijk zijn.

ezviz c6cn pan en tilt

De eerste keer dat ik op de pan-en-tilt-knop tikte, werd er een 360-graden foto van de kamer gemaakt. Het bewoog een paar graden tegelijk, voegde een opeenvolging van foto’s aan elkaar en bood me een panoramische foto waar ik doorheen kon scrollen voor een volledig beeld.

Afgezien van het onthullen hoe rommelig de kamer destijds was, bood het ook een snelle manier om de hele scène in context te zien, wat ongelooflijk handig kan zijn als je bewijs van een misdaad probeert vast te leggen. U kunt de 360-gradenfoto op aanvraag opnieuw maken door op het betreffende tabblad onder aan het scherm te klikken.

Je bedient de pan-en-tilt-functie met behulp van een in-app richtingspad. De camera beweegt soepel en redelijk stil, hoewel er enige vertraging is tussen het moment waarop je stopt met het indrukken van de pad en het moment waarop de camera stopt met bewegen. De latentie is echter vrij minimaal en de camera stopte in de algemene positie waar ik hem probeerde te krijgen.

Bewegingsregistratie, die u moet inschakelen, vergrendelt op een bewegend object en volgt het. De forensische voordelen zijn vrij duidelijk: een indringer kan niet voorkomen dat hij wordt opgenomen door simpelweg uit beeld te gaan. Hoewel de bewegingen van de camera in deze modus veel meer haperend zijn, schaduwde de C6CN me behoorlijk getrouw. Er waren echter een paar variabelen die het zouden kunnen doen struikelen.

Een daarvan was de hoeveelheid licht in de kamer. Zolang er voldoende verlichting was, ook al kwam die alleen van het uitstekende nachtzicht van de camera, was het volgen van bewegingen foutloos. Maar als het licht veranderde, zoals op een ochtend toen mijn woonkamer goed verlicht was door zonlicht, maar de aangrenzende keuken in zware schaduw was, zou de camera me uit het oog verliezen zodra ik in het donkere gebied stapte. Het zou me dan pas weer oppikken als ik terugkeerde naar de lichtere kamer. Ik heb andere camera’s voor het volgen van bewegingen gebruikt, waaronder de eigen CTQ6C pan-en-tilt-camera van EZVIZ, in vergelijkbare lichtscenario’s en ben dit probleem niet tegengekomen.

Minder verrassend was dat het andere scenario waarin bewegingsregistratie problemen had, meerdere bewegende lichamen was. Als een van mijn huisdieren en ik allebei in de kamer waren, zou de camera zich vergrendelen op degene die het dichtst bij was en de andere negeren. Dat zorgde voor een schokkerige video terwijl we ons allebei door de kamer bewogen, dus het is gemakkelijk voor te stellen welke ravage het zou veroorzaken als je ongelukkig genoeg zou zijn om door twee indringers tegelijkertijd te worden bezocht.

ezviz c6cn waarschuwing

Of ik nu bewegingsregistratie gebruikte of niet, de bewegingsdetectiewaarschuwingen van de camera waren altijd nauwkeurig en werden geleverd met een momentopname van de triggerende persoon of het huisdier. De app biedt verschillende manieren om de frequentie van meldingen aan te passen, waaronder planning – u kunt maximaal vier tijdsblokken per dag instellen wanneer bewegingsdetectie en -opname actief zijn – detectiegevoeligheidsaanpassing en aanpasbare bewegingsdetectiegebieden.

Deze laatste functie, waarmee je de gebieden kunt maskeren die je wilt bewaken op beweging, kan niet worden gebruikt met bewegingsregistratie omdat er een vaste camerahoek voor nodig is om te werken.

De C6CN is uitgewerkt met een paar smart-home-mogelijkheden. Als je een Amazon Alexa- of Google Assistant-smartdisplay hebt, kun je spraakopdrachten gebruiken om de livefeed van de camera op dat apparaat weer te geven. Je kunt ook een paar IFTTT-applets activeren, beschikbaar in de app, die automatiseringen mogelijk maken, zoals het in de privacymodus zetten van de camera wanneer je thuiskomt en het inschakelen van je WeMo-schakelaar wanneer de camera beweging detecteert.

Bewegingsregistratie is een redelijk premium beveiligingsfunctie, dus het feit dat je het voor zo’n betaalbare prijs kunt krijgen, maakt de EZIVZ C6CN het overwegen waard. Het is echter niet de enige budgetvriendelijke optie die er is. De Blurams Dome Pro is een pan-en-tilt-camera die ook bewegingsregistratie biedt, plus menselijke detectie en gezichtsherkenning, voor een vergelijkbare prijs.

En hoewel de oudere EZVIZ CTQ6C van de website van het bedrijf is verwijderd, was die camera op het moment van schrijven nog steeds beschikbaar op Amazon voor ongeveer dezelfde prijs. Hij biedt vrijwel dezelfde reeks functies, maar ik vond dat de bewegingsregistratie beter voor mij werkte. Het is de moeite waard om ze alle drie te onderzoeken voordat u een definitieve beslissing neemt.

0 Shares:
You May Also Like