Betrouwbare oplossing voor soepele Android-bestandsoverdracht

Transfer files from Android

Als u de eigenaar bent van een Android-telefoon en een Windows-pc, is het gemakkelijk om bestanden tussen beide over te zetten. Het wordt echter een beetje ingewikkelder als je een Mac hebt. Om bestanden over te zetten tussen Android en Mac heb je een app van derden nodig.

In dit artikel bespreken we enkele van de meest populaire apps en oplossingen voor Android-bestandsoverdracht naar Mac, waaronder: free en betaalde opties, plus de voor- en nadelen van elke methode en hoe ze te gebruiken. Als alternatief kunt u enkele manieren bekijken om foto’s van Android naar Mac over te zetten.

Android Bestandsoverdracht Mac

Omdat macOS en Android niet standaard compatibel zijn, moet je een app van derden zoeken voor bestandsoverdracht tussen je Mac-computer en je Android-apparaat, of omgekeerd. Er zijn met name andere manieren als u specifiek Samsung-bestandsoverdracht voor Mac wilt. Hier bekijken we drie van de beste beschikbare apps, hun functies, voor- en nadelen en hoeveel ze kosten, om u te helpen beslissen welke de beste app is voor uw behoeften.

MacDroid

MacDroid is een app voor bestandsoverdracht die is ontworpen om een ​​Android-bestandsoverdracht Mac een fluitje van een cent te maken. Er zijn twee bedieningsmodi: MTP-modus, ideaal voor beginners, en ADB-modus, voor meer gevorderde gebruikers, waarmee u beide uw Android-apparaat als schijf op Mac kunt koppelen om bestanden te doorzoeken, over te zetten en te bewerken. MacDroid werkt via USB en is gemakkelijk te gebruiken.

MacDroid

Voordelen:

Free Proefperiode van 7 dagen USB-connectiviteit Werkt met bijna alle bestandstypen Keuze uit twee verbindingsmodi Ondersteunt alle Android- en MTP-apparaten Mogelijkheid om bestanden te bewerken zonder ze naar uw computer te kopiëren

nadelen:

Nee free versie na proefperiode

Ondersteund besturingssysteem: macOS

Prijs: 7 dag free PRO-proefversie, daarna abonnementskosten voor slechts $ 1,67/maand

Vraagt ​​u zich af hoe u een Android-bestandsoverdracht voor Mac uitvoert met MacDroid? Volg gewoon deze stappen:

Stap 1: Download en installeer MacDroid op uw Mac.

Stap 2: Start MacDroid en ga naar het menu Apparaten.

Stap 3: Schakel uw Android-apparaat in en verbind het met uw Mac via een USB-kabel.

Stap 4: Kies tussen MTP-modus (aanbevolen voor beginners) of ADB-modus.

Stap 5: Volg de instructies op het scherm om uw Android-apparaat met Mac te verbinden.

Stap 6: Eenmaal verbonden, zou je je apparaat in het menu Apparaten moeten zien en je kunt het openen om bestanden te bekijken en ze over te zetten naar Mac.

Conclusie: MacDroid is gebruiksvriendelijk, ontworpen voor Mac en betaalbaar. Er is ook een 7-daagse free proefversie met toegang tot alle PRO-functies, zodat u kunt beslissen of de software geschikt voor u is om een ​​Mac-naar-Android-bestandsoverdracht uit te voeren voordat u zich aanmeldt. Het is een geweldige app voor beginners omdat het alles voor je regelt.

Android-bestandsoverdracht

Android File Transfer is een free Android-app voor bestandsoverdracht voor Mac die het snel en gemakkelijk maakt. Het werkt via een bekabelde (USB) verbinding. Nadat u Android File Transfer hebt gedownload en de software hebt geïnstalleerd, hoeft u alleen uw Android op uw Mac aan te sluiten en de software te starten, waarna u bestanden van uw Android-apparaat naar uw Mac kunt bekijken en overbrengen. Android File Transfer werkt met alle Android-apparaten, inclusief telefoons en tablets.

Android-bestandsoverdracht

Voordelen:

Free

Gebruiksvriendelijk Werkt via USB Werkt met bijna alle bestandstypen Bekijk, bewerk en breng bestanden over van je Android op je Mac

nadelen:

Soms kan het onbetrouwbaar zijn Het kan moeilijk zijn om ondersteuning te krijgen als er iets misgaat

Ondersteund besturingssysteem: macOS X 10.7 en hoger

Prijs: Free

Conclusie: Als u een Mac en een Android-apparaat bezit en een Android-bestandsoverdracht naar Mac wilt uitvoeren, is een Android File Transfer-download een geweldige oplossing free optie. Er is echter weinig ondersteuning beschikbaar als je vastloopt, en deze app is een beetje eenvoudiger dan SyncMate of MacDroid, omdat er geen PRO-versie is.

SyncMate

SyncMate is synchronisatiesoftware voor Mac die werkt met alle iOS- en Android-apparaten. Je kunt het gebruiken om al je apparaten gesynchroniseerd te houden of om individuele bestanden van Android naar Mac over te zetten. U kunt zelfs cloudopslag, Microsoft-services of andere gekoppelde apparaten synchroniseren met SyncMate, en uw contacten en agenda’s synchroniseren voor free.

Met SyncMate heeft u op elk moment toegang tot uw bestanden.

Voordelen:

Free om contacten en agenda’s te synchroniseren Betaalbare licentiekosten Automatische of geplande synchronisatie instellen Werkt met alle Android- en iOS-apparaten Synchroniseer bestanden vanuit de cloud

nadelen:

Meer functies in de betaalde versie

Ondersteund besturingssysteem: macOS X 10.10 en hoger

Prijs: Free om contacten en agenda’s te synchroniseren, vanaf $ 39,95 voor een licentie

Conclusie: SyncMate is een uitstekende keuze voor iedereen die al zijn apparaten gesynchroniseerd wil houden en individuele of bulkbestanden op Mac wil overbrengen vanaf Android. Het is ontworpen om met Mac te werken, is betaalbaar en gebruiksvriendelijk.

Android Bestandsoverdracht Windows Zonder Apps

Wat moet u doen als u bestanden van een Android-apparaat naar Windows moet overzetten en geen app wilt gebruiken? Er zijn tal van manieren om dit te doen, maar de meeste van deze oplossingen zijn geschikt voor die keren dat u geen extreem grote bestanden of een groot aantal bestanden hoeft over te zetten.

Bluetooth

U kunt uw Android-apparaat eenvoudig via Bluetooth verbinden met uw Windows-pc. Om een ​​Android-bestandsoverdracht naar Windows uit te voeren, moet u ervoor zorgen dat Bluetooth is ingeschakeld op zowel uw computer als uw telefoon of tablet. Zodra beide apparaten elkaar hebben gevonden, stelt u de verbinding in en kunt u bestanden tussen apparaten slepen en neerzetten.

Bluetooth

Data-/oplaadkabel

Een bekabelde verbinding is een geweldige manier om bestanden van Android naar pc over te zetten zonder een app te gebruiken. Sluit gewoon uw Android-telefoon of -tablet aan op uw pc met een USB-kabel en zorg ervoor dat uw apparaat is ingeschakeld en ontgrendeld. Selecteer Dit apparaat opladen via USB en tik vervolgens op Bestandsoverdracht onder USB gebruiken voor. Dit opent een venster voor bestandsoverdracht op uw Windows-pc, van waaruit u eenvoudig bestanden tussen apparaten kunt slepen en neerzetten.

Data/oplaadkabel

microSD

Als u veel grote bestanden overzet naar uw Android-pc voor bestandsoverdracht, is een microSD-kaart een betrouwbare manier om dit te doen, ervan uitgaande dat uw Android-telefoon of -tablet een microSD-kaartsleuf heeft, zoals niet alle nieuwere apparaten. Sla uw bestanden op uw apparaat op de microSD-kaart op, verwijder de kaart uit uw telefoon of tablet en plaats deze vervolgens in de microSD-kaartsleuf op uw Windows-computer. Dan kunt u eenvoudig bestanden bekijken en overzetten.

microSD

Delen naar e-mail

Voor kleinere bestanden kunt u deze naar uzelf e-mailen, vervolgens inloggen op uw e-mail op uw pc en de bijlagen downloaden naar uw harde schijf.

E-mail

Delen met Chat

In plaats van een Android-app voor bestandsoverdracht te gebruiken, kun je bestanden delen met een chat-app zoals Facebook Messenger of WhatsApp op je telefoon. Open vervolgens eenvoudig de chatgeschiedenis op uw pc en download de bestanden.

Chatten

Google account

U kunt zelfs uw Google-account gebruiken voor Android-bestandsoverdracht naar Windows. U kunt bestanden uploaden naar uw Google Drive op uw telefoon, vervolgens Google Drive openen op uw pc om bestanden te downloaden, of bestanden naar uzelf e-mailen via Gmail op uw Android-apparaat, vervolgens uw e-mail openen vanaf uw computer en de bijlagen downloaden.

Google Drive

Android Bestandsoverdracht Windows met oplossingen van derden

Wat als u regelmatig bestanden tussen Android en uw Windows-pc overdraagt, of als u vaak merkt dat u bestanden in bulk verzendt? In deze gevallen is het vaak handiger om een ​​applicatie van derden te installeren. Hieronder introduceren we twee van de meest populaire apps voor Android-bestandsoverdracht Windows, met de voor- en nadelen van elk.

Resilio-synchronisatie

Resilio Sync is platformonafhankelijke synchronisatiesoftware waarmee u bijna elk bestand tussen uw apparaten kunt synchroniseren. Krijg onderweg toegang tot uw bestanden, profiteer van selectieve synchronisatie voor bestandsoverdrachten, beheer het bandbreedtegebruik en geniet van veilige codering om uw bestanden te beschermen tijdens het overdrachtsproces. Resilio Sync is snel, betrouwbaar en gebruiksvriendelijk en een geweldig alternatief voor Android-bestandsoverdracht voor diegenen die bestanden van Android-apparaten naar pc moeten overbrengen.

Resilio-synchronisatie

Voordelen:

Eenvoudig te gebruiken, snel, veilig en heeft free versie Betaalbare eenmalige licentievergoeding Keuze uit abonnementen Selectieve synchronisatie Onderweg toegang tot bestanden Beheer bandbreedtegebruik

nadelen:

Geen cloudgebaseerde synchronisatie, gebruikt peer-to-peer-modus Zakelijke gebruikers zullen meer moeten betalen om te upgraden naar de zakelijke versie

Ondersteund besturingssysteem: macOS X, Windows, Linux, iOS, Android

Prijs: FreePRO-versie vanaf $ 59,90 eenmalige vergoeding

Conclusie: Resilio Sync is een geweldige optie voor iedereen die op zoek is naar betrouwbare synchronisatiesoftware voor Windows die niet duur is en gemakkelijk te gebruiken is.

AirDroid

AirDroid is een beheersuite voor mobiele apparaten die op alle grote platforms werkt. U kunt genieten van snelle bestandsoverdracht, afstandsbediening van uw Android- of iOS-telefoon of -tablet vanaf uw computer, schermspiegeling en beheer van meldingen en sms vanaf uw pc.

Met een free account, bent u beperkt tot 30 MB per bestand voor overdrachten buiten uw lokale netwerk, en kunt u verbinding maken met maximaal twee Android-apparaten. Upgrade naar de Premium-versie om alle limieten te verwijderen en gebruik de software op onbeperkte Android-apparaten.

AirDroid

Voordelen:

Snelle bestandsoverdracht en schermspiegeling Intuïtief in gebruik Platformoverschrijdende app en desktopclient SMS beheren vanaf uw pc Bedien uw mobiele apparaat op afstand Keuze uit free of Premium-versies

nadelen:

Moet upgraden naar Premium om limieten voor gegevens/bestandsgrootte te verwijderen Was in het verleden onbetrouwbaar

Ondersteund besturingssysteem: Windows, Mac, Android, iOS

Prijs: Free versie, Premium vanaf $2,50/maand

Conclusie: Als u extra functies wilt die bij uw software voor bestandsoverdracht worden geleverd, is AirDroid een uitstekende keuze, aangezien u schermspiegeling, sms- en meldingsbeheer en afstandsbediening van uw apparaat krijgt – en er is een keuze uit free of Premium-versies.

Conclusie

We hopen dat dit artikel je heeft geholpen om kennis te maken met enkele van de beste apps en methoden voor Android-bestandsoverdracht voor Mac en Android-bestandsoverdracht-pc. Denk eraan dat u bij het kiezen van de juiste app voor uw behoeften niet vergeet te overwegen hoeveel het kost en online beoordelingen te bekijken om te zien wat de ervaringen van andere gebruikers met de app waren voordat u besloot te kopen.

FAQ

De eenvoudigste manier om Mac Android-bestandsoverdracht uit te voeren, is door apps van derden te gebruiken. U vindt enkele suggesties in het gedeelte Android File Transfer Mac van dit artikel.

Als je bestanden tussen Android-telefoons wilt overzetten, raden we software zoals SyncMate aan. Met synchronisatiesoftware kunt u bestanden uitwisselen tussen al uw apparaten, zodat ze altijd up-to-date zijn met de meest recente versies van bestanden. Als alternatief kunt u bestanden tussen apparaten overbrengen via Bluetooth of ze zelfs naar uzelf e-mailen.

De beste manier om bestanden van Android naar pc of Mac-computer over te zetten, is door een van de methoden te gebruiken die in ons artikel hierboven worden vermeld. We raden aan om apps van derden te gebruiken, maar als u ze niet wilt gebruiken, zijn er tal van andere manieren, waaronder Bluetooth, microSD-kaart en meer.

Android File Transfer is software die is ontworpen voor Mac, en wanneer u Android File Transfer voor uw Mac downloadt, gaat u ervan uit dat het zal werken. Als uw telefoon echter niet in de modus Bestandsoverdracht staat, kan dit soms problemen met de software veroorzaken.

Andere oorzaken voor problemen met het niet werken van Android File Transfer kunnen defecte USB-poorten of kabels zijn of storende software van derden. U kunt ook controleren of uw computer de nieuwste software gebruikt.

0 Shares:
You May Also Like