Betaalde abonnementen komen nog, maar gratis gebruikers krijgen ‘beperkte functionaliteit’

knipoogabonnementinformatie

Ja, er komen nog steeds betaalde abonnementen naar Wink, maar het bedrijf heeft een reddingslijn geboden aan gratis gebruikers die liever niet migreren naar een nieuw smart home-platform – of in ieder geval nog niet.

In een aankondiging op zijn officiële blog zei Wink dat het zijn controversiële, betaalde abonnement van $ 4,95 op 27 juli eindelijk zou uitrollen.

Toen Wink in mei voor het eerst het abonnementsplan aankondigde, zei Wink dat gebruikers die de maandelijkse abonnementskosten niet hebben betaald, hun Wink-hubs niet langer kunnen bedienen of toegang krijgen tot hun Wink-apparaten vanuit de app van het bedrijf.

Nu belooft Wink echter dat gratis gebruikers nog steeds de Wink Hub, Wink Hub 2 en Wink Relay Touchscreen Controller met “beperkte functionaliteit” kunnen gebruiken en lokale controle kunnen behouden over “geselecteerde” apparaten, inclusief verlichtingsproducten (van merken als GE, Connected Cree, Sylvania, Hampton Bay, Halo, Leviton, Lutron en Sengled) en Z-Wave slimme sloten (inclusief producten van Kwikset, Schlage en Yale).

knipoogabonnementinformatie

Dat gezegd hebbende, zullen degenen die zich niet aanmelden voor het abonnementsplan van $ 4,95 een groot aantal belangrijke functies verliezen, waaronder API-toegang en cloudbesturing, spraakbesturing, app-besturing op afstand, integraties, groepen en snelkoppelingen van derden, samen met de mogelijkheid om nieuwe apparaten toe te voegen. Gratis gebruikers zullen ook geen Wink-firmware-updates meer ontvangen.

De “beperkte functionaliteit” die Wink gratis gebruikers biedt, is niet meer dan een noodmaatregel totdat ze kunnen migreren naar een nieuw smart home-platform, zoals Samsung SmartThings of Hubitat.

Toch is het beter dan niets, wat Wink-gebruikers die zich niet wilden aanmelden voor een abonnement oorspronkelijk zouden krijgen.

Naast de “beperkte” Wink-hubcontrole, hebben Wink-gebruikers ook iets meer tijd om te beslissen of ze een abonnement willen nemen.

Toen Wink in mei voor het eerst aankondigde dat het zijn gratis smart home-platform zou overschakelen naar een betaald abonnement, gaf het gebruikers slechts een week om een ​​beslissing te nemen. Na een reactie van begrijpelijkerwijs verontwaardigde gebruikers, duwde Wink de deadline een week terug voordat hij toegaf en zijn abonnement in de wacht zette.

Wink werd vijf jaar geleden voor het eerst gelanceerd en het slimme thuisplatform kreeg veel bijval, ook van ons. Dat gezegd hebbende, zou het bedrijf, dat later werd overgenomen door i.am+, eigendom van Will.i.am, naar verluidt nog maar afgelopen herfst geld hebben laten wegvloeien.

0 Shares:
You May Also Like