Beste Windows-hulpprogramma’s voor het uitvoeren van schoolopdrachten

Windows Tools for Doing College Assignments

Technologie heeft een aanzienlijke impact gehad op de manier waarop we in de wereld van vandaag leven. De onderwijssector is een van de gebieden die dankzij technologie een opmerkelijke groei en ontwikkeling hebben doorgemaakt. Student zijn brengt veel uitdagende opdrachten en een voortdurend gebrek aan tijd met zich mee. Gelukkig heb je nu toegang tot verschillende tools die je kunnen helpen bij je academische inspanningen. Deze tools doen misschien niet het werk voor u, maar ze maken het leven toch een stuk eenvoudiger.

Met de verschuiving naar leren op afstand of hybride onderwijs, breng je, als je op dit moment studeert, waarschijnlijk meer tijd door dan ooit achter de computer, dus dit is het perfecte moment om ervoor te zorgen dat het de aandacht krijgt die het verdient.

Hardware is natuurlijk belangrijk, maar dat geldt ook voor weten welke software u moet installeren om er het beste uit te halen. Je hebt waarschijnlijk al Office, je favoriete browser en een paar andere apps voor entertainment, maar er zijn tal van andere tools die je kunt gebruiken om je productiviteit te verhogen.

Hier is onze lijst met de beste Windows-tools om studenten te helpen met opdrachten zoals onderzoekspapers, essays en groepsprojecten.

Google Drive

Als student ben je vaak bezig met je opdrachten vanaf meerdere apparaten. U bent altijd onderweg en het is veel gemakkelijker als u overal toegang heeft tot al uw bronnen. Google Drive maakt dat mogelijk door middel van cloudopslag.

Je krijgt alles wat je zou hebben als je MS Word zou gebruiken, plus meer. Als je een groepsproject doet met je collega’s, kun je je werk met hen delen en feedback krijgen. Een ander pluspunt is dat Google Drive compatibel is met alle versies van Windows, Android en iOS, zodat u kunt schakelen tussen pc’s, laptops en mobiele apparaten.

grammaticaal

Sommige professoren zijn erg kieskeurig over grammatica en interpunctie. Je wilt niet dagen of zelfs weken aan een schrijfopdracht werken om punten te verliezen door een paar fouten die je over het hoofd hebt gezien. Maar hoe vaak u uw opdrachten ook doorneemt, u kunt nog steeds een paar fouten missen.

Nou, met Grammarly hoef je je daar geen zorgen meer over te maken. U kunt het vanuit uw browser gebruiken of toevoegen aan MS Word. Het zal al je fouten opsporen en manieren voorstellen om delen van je tekst te herformuleren om de leesbaarheid te vergroten. Het kan u ook synoniemen geven en uw werk controleren op plagiaat. Grammatica is een hulpmiddel dat elke student nodig heeft.

Zotero

Wanneer u een onderzoekspaper of een proefschrift schrijft, wordt van u verwacht dat u referenties opneemt. Zotero is een Windows-app waarmee je ze kunt ordenen. Het ondersteunt de meest populaire referentiestijlen, waaronder APA, Harvard, Chicago en MLA.

Op deze manier hebben je schrijfopdrachten de juiste metadata, extra pdf en links om je claims te onderbouwen. Terwijl u zich nog in de onderzoeksfase van uw opdracht bevindt, kunt u deze samen met een PDF-editor gebruiken waarmee u PDF-bestanden kunt splitsen of samenvoegen, zodat u de informatie die u verzamelt kunt ordenen op basis van de verschillende secties van uw paper.

Mijn Huiswerk Student Planner

Van de middelbare school naar de universiteit gaan is een enorme verandering. Het eerste jaar is bijzonder moeilijk totdat je manieren ontdekt om aan hogere verwachtingen te voldoen. Vaak heb je zoveel opdrachten dat je ze uit het oog verliest. Daar is myHomework voor. Het helpt je bij het organiseren en bijhouden van je opdrachten.

Om alle voordelen van deze tool te benutten, moet je upgraden naar de premium-versie, maar het is zeer betaalbaar.

Een notitie

Deze tool wordt meegeleverd met de Microsoft Windows-suite. Vooral studenten zullen er baat bij hebben, gezien het grote aantal aantekeningen dat ze moeten maken en bijhouden. Je kunt het zelfs gebruiken voor het maken van niet-testnotities, zoals audio- en video-opnames.

OneNote is zeer intuïtief en stelt u in staat om uw notities op een zeer eenvoudige manier te maken en te ordenen.

Dropbox

Schoolboeken, onderzoekspapers, essays en alle bronnen die je moet citeren – het klopt. Met Dropbox krijg je cloudopslag voor grote bestanden waar je vanaf meerdere apparaten toegang toe hebt wanneer dat nodig is. Bovendien kun je het ook gebruiken om grote documenten naar collega’s of professoren te sturen.

schriftelijk

Wanneer je overweldigd wordt door een berg cursussen en dreigende deadlines, zit je soms achter je computer terwijl je aan een schrijfopdracht werkt en niet in staat bent om de juiste woorden voor een specifieke context te vinden. Het is frustrerend en tijdrovend.

Writefull kan u in dergelijke situaties helpen door uw tekst te scannen en te vergelijken met verschillende databases om u te adviseren over de beste formulering voor de context.

Wolfram Alpha

Google doorzoekt het internet om u de meest relevante informatie te bieden. Maar soms gebruik je Google om specifieke informatie voor een collegeopdracht te onderzoeken en zijn de resultaten te breed om relevant te zijn.

In dat geval kunt u Wolfram Alpha gebruiken – een computationele zoekmachine die kunstmatige intelligentie gebruikt om u te helpen specifieke informatie te vinden, zoals wetenschappelijke verklaringen met feiten en cijfers, statistieken, vergelijkingen en formules. Het is perfect voor opdrachten met betrekking tot algebra, calculus, statistiek en financiën.

Polair

Polar is een gecombineerde reader en documentmanager waarmee je al je leesmateriaal op één plek kunt ordenen. Het houdt uw leesvoortgang bij en laat u mappen, tags en annotaties maken om het gebruik van meerdere digitale bronnen gemakkelijker te maken.

Met Polar kun je in fasen lezen. Het vereenvoudigt de artikelen door ze op te splitsen in logische stappen. Je kunt het zelfs gebruiken met flashcard-tools zoals Anki voor gespreid herhalend leren.

Koud Turkije

Facebook, Instagram, Twitter, YouTube – er zijn zoveel platforms die je kunnen afleiden van je werk. Je hebt het waarschijnlijk al vaak meegemaakt. Je moet een opdracht afmaken die je steeds uitstelde, en nu heb je een strakke deadline. Helaas gaat het niet over een onderwerp waarin u erg geïnteresseerd bent.

Je verveelt je, en je wilt een pauze nemen. Je zegt tegen jezelf dat het maar vijf minuten, tien minuten gaat duren. En voordat je het weet, ga je van de ene YouTube-video naar de andere, of scrol je een uur door je social media-feed.

Cold Turkey kan je helpen gefocust te blijven. U kiest de websites die u wilt beperken en voor hoe lang, en zodra u de beperkingen activeert, kunt u ze niet meer wijzigen.

Lees ook:

0 Shares:
You May Also Like