Beste weerstation voor thuis: beoordelingen en koopadvies

Iedereen heeft zijn eigen ochtendroutine. Sommigen van ons gaan hardlopen, anderen maken de kinderen klaar voor school, sommigen willen gewoon weten of het vlot zal gaan tijdens hun woon-werkverkeer in de spits. Het weer kan een aapsleutel in een van die plannen gooien.

Het bezitten van een persoonlijk weerstation is een manier om op de hoogte te blijven van moeder natuur. Ja, je kunt een app openen, maar de informatie daar is van een afgelegen station mijlenver weg en maximaal een uur oud. Met een weerstation voor thuis krijg je tot op de minuut de laatste informatie over wat ze voor je deur aan het doen is.

We hebben uitgebreide evaluaties uitgevoerd op een aantal weerstations voor thuis en hebben onze favorieten uitgekozen. We bespreken ook de functies waar u op moet letten bij het kopen van een van deze systemen.

Beste platform voor weerstations voor thuis

Ambient Weather doet het beste bij het ontwerpen en vervaardigen van een weerstation voor thuis dat kan worden geïntegreerd in een slim huis. De WS-5000 maakte indruk op ons met zijn eenvoudige installatie, nauwkeurige rapportage en ondersteuning voor Amazon Alexa, Google Assistant en IFTTT. We houden ook van de app en de kleurenconsole. Het is een grote prijsstijging vergeleken met de WS-2902 van Ambient Weather die nog steeds beschikbaar is, maar u zult merken dat de investering gerechtvaardigd is.

Tweede plaats

De WeatherFlow Tempest is nog steeds een sterk weerstation voor thuis, maar we ontdekten na verloop van tijd (we hebben het in juni 2020 beoordeeld) dat de haptische regensensor niet zo nauwkeurig was als we dachten dat het zou moeten zijn. Het is nog steeds een goed product – en net als onze topkeuze ondersteunt het Amazon Alexa, Google Assistant en IFTTT. De Ambient Weather WS-5000 is echter net iets beter en net iets goedkoper.

Scroll naar beneden om meer te lezen over weerstations voor thuis en om meer productrecensies te zien.

Hoe we hebben getest

We testen weerstations gedurende een periode van ten minste een maand om ervoor te zorgen dat we een zo breed mogelijk scala aan weersomstandigheden krijgen om te zien hoe het station presteert. We hebben speciale aandacht besteed aan gebruiksgemak en installatie, en hebben ook gebruik gemaakt van nabijgelegen National Weather Service-stations om de nauwkeurigheid te beoordelen.

De weersomstandigheden kunnen in slechts een paar mijl dramatisch variëren, dus met een temperatuur beoordeelden we metingen van binnen plus-of-min twee graden, en alle andere metingen binnen een tolerantie van vijf procent van het NWS-station als nauwkeurig.

We evalueerden ook het vermogen van elk systeem om verbinding te maken met en invloed uit te oefenen op slimme thuissystemen. Welke platformen worden ondersteund? Kun je spraakopdrachten gebruiken? Werkte het zoals verwacht?

Tot slot hebben we gekeken naar de duurzaamheid. Met instrumenten die 24/7 in de weer zijn, is dit een zeer belangrijke factor om te overwegen.

Waar moet je op letten bij het winkelen?

Een basisweerstation moet op zijn minst temperatuur en vochtigheid rapporteren, binnen en buiten uw huis, en barometrische druk buiten uw huis. Een middengeprijsd station zal windsnelheid en -richting meten, evenals regenval. Een high-end model moet al het bovenstaande leveren, plus andere gespecialiseerde metingen zoals UV-index, bodemvocht en watertemperatuur (denk bijvoorbeeld aan uw zwembad of een koivijver).

Netatmo weerstation

Zoals bij elk product, garandeert het uitgeven van meer geld niet per se dat je een geweldig product krijgt, maar we hebben nog geen goedkoop weerstation gevonden dat echt waarde levert. De overgrote meerderheid van de budgetstations die beschikbaar zijn bij winkelketens en bouwmarkten zijn onnauwkeurig. Hoewel de temperatuur over het algemeen tot op een graad nauwkeurig is, wordt de vochtigheid slecht gemeten en kunnen de metingen 10 tot 15 procent afwijken van de werkelijke waarden.

Mid-range en high-end weerstations zijn meestal veel beter, en in mijn ervaring meestal nooit meer dan ongeveer vijf procent korting.

Wind- en regenmetingen zijn erg handig, vooral als je activiteiten hebt die door dat soort weer worden beïnvloed. High-end stations zijn leuk om te hebben als je ze kunt betalen; ze zijn meestal het meest nauwkeurig, maar tenzij je speciale metingen nodig hebt – UV, bodemvocht en dergelijke – geef het geld niet uit.

Hier zijn enkele andere functies die u misschien wilt zoeken in een weerstation:

Nauwkeurigheid: Veruit het belangrijkste, nauwkeurigheid is ook het moeilijkst te meten. Hier raden we aan om naar de specificatiebladen te kijken en stations te kiezen met lage foutmarges. Bekijk bovendien gebruikersrecensies (of die van ons) voor tests in de echte wereld. Niet alle weerstations zijn hetzelfde gebouwd en een hoge prijs betekent niet altijd hoge kwaliteit.

Batterij of zonne-energie? Vrijwel alle weerstations werken tegenwoordig draadloos, dus uw instrumenten werken op batterijen of op zonne-energie. Vermijd stations die grotendeels of uitsluitend op zonne-energie werken, aangezien een paar sombere dagen ervoor kunnen zorgen dat de instrumenten geen energie meer hebben om hun werk te doen. Units op batterijen of op zonne-energie zijn de beste keuze – u moet de batterijen misschien eenmaal per jaar vervangen.

Internet connectiviteit: Als uw weerstation verbinding kan maken met internet, hebt u er niet alleen toegang toe terwijl u weg bent, meestal via een app of een speciale website, maar kunt u uw gegevens ook met de wereld delen via services zoals Weather Underground. Meteorologen hebben mogelijk uw gegevens nodig, vooral als u zich op een plaats bevindt waar hun weerstations niet zijn!

Smarthome-ondersteuning: Persoonlijke weerstations kunnen uw slimme huis nog slimmer maken. Als je al een connected home-systeem hebt, zoek dan naar een weerstation dat compatibel is met je installatie. Sommige stations ondersteunen nu automatiseringsservices zoals IFTTT, dus je kunt je verwarming aanzetten als de temperatuur te laag wordt, of je airconditioning als het te warm wordt. Anderen zijn compatibel met Amazon Alexa en Google Assistant, zodat u zeer gelokaliseerde weerberichten kunt opvragen.

Uitbreidbaarheid: Uw weerstation is nu misschien goed voor u, maar uw behoeften kunnen later veranderen. In plaats van alle toeters en bellen van tevoren te gebruiken, kunt u wat geld besparen en een product uit het middensegment kopen dat later kan worden uitgebreid met nieuwe en andere sensoren. Zo ontgroei je het nooit.

Duurzaamheid: De elementen kunnen hard zijn en je sensoren zullen er 24/7 in zitten. Goedkope stations zijn gemaakt van laagwaardig plastic dat snel zal verslechteren. Zoek naar een goed gebouwd station en blijf bij ‘alles-in-één’-units waar alle sensoren in één behuizing zitten. De sensoren vertegenwoordigen het grootste deel van de kosten, en als er een defect raakt, moet je ze vervangen, zelfs als de andere prima werken.

Oregon Scientific Pro-weerstation

Een woord over sensorplaatsing

Dit is waar mijn meteorologische kant naar voren komt. Kies alstublieft zorgvuldig waar u uw instrumenten plaatst. De temperatuur- en vochtigheidsmeter moet in een schaduwrijk en met gras begroeid gebied worden geplaatst op ongeveer ooghoogte van de grond (specificaties van de National Weather Service zeggen anderhalve meter), en uit directe regen of sneeuwval. Plaats het niet in de buurt van of boven beton, macadam of andere potentiële warmtestralers. Dit betekent ook uw slaapkamerraam: warme lucht die uit uw huis ontsnapt, zal de meetwaarden verwerpen.

Voor de regenmeter is het niveau waarop je hem plaatst niet zo belangrijk. Wat belangrijk is, is dat het niet te laag wordt geplaatst, zodat terugspatten van de grond abnormaal hoge metingen veroorzaakt of in de buurt van hoge obstakels die regenval bij winderige omstandigheden kunnen blokkeren. De NWS beveelt over het algemeen aan om de regenmeter zo ver van obstakels als hoog te plaatsen. Dat is moeilijk om te doen, dus plaats het gewoon op een zo vrij mogelijke plek.

De anemometer (de mooie naam voor de windmeter) is het moeilijkste instrument om te plaatsen. De meeste mensen zijn verrast om te ontdekken dat de windsnelheidsmetingen die u op tv ziet, zijn genomen op een hoogte van 10 meter boven de grond. Dat is niet praktisch voor de meesten van ons, maar probeer het zo mogelijk 10 voet boven eventuele obstakels in de buurt te krijgen. Je hebt ook een kompas in de buurt nodig: je hebt het nodig om de windvaan in de goede richting te wijzen. De installatie-instructies van het station vertellen u hoe u het correct kunt uitlijnen.

Beoordelingen van onze weerstations voor thuis

Kijk hieronder voor praktische beoordelingen van de weerstations die we hebben getest. We zullen onze dekking de komende maanden uitbreiden en we zullen nieuwe functies toevoegen om naar te zoeken als ze zich voordoen.

Netatmo slimme windmeter

Netatmo slimme windmeter

Regenmeter voor Netatmo Weerstation

Regenmeter voor Netatmo Weerstation

BloomSky

BloomSky

Adviesprijs: $ 299,99 bij beoordeling; prijs vanaf februari 2022: $ 319,99

Lees onze volledige BloomSky-recensie

Ed is een technologiejournalist, muziekgek en gadgetgek die afkomstig is uit het ietwat kleine stadje Reading, Pennsylvania.

0 Shares:
You May Also Like