Beste waterlekdetectoren 2021: beoordelingen en koopadvies

leak sensor hub 2019

Brand is misschien de grootste angst van een huiseigenaar, maar elke verzekeringsmaatschappij zal u vertellen dat water de veel voorkomende oorzaak is van materiële schade, zelfs als u niet in een gebied woont dat onderhevig is aan overstromingen. En het kan van vele kanten komen: een defecte boiler, een gesprongen leiding, een kapotte toevoerleiding onder uw gootsteen, een verstopt toilet of zelfs een gespleten slang die op uw wasmachine is aangesloten.

Net zoals het essentieel is om een ​​rookmelder te hebben in alle slaapkamers en gemeenschappelijke ruimtes van uw huis, is het ook verstandig om lekdetectoren te installeren op plaatsen waar waterschade kan ontstaan: de wasruimte, de kast van de boiler, de badkamer, onder uw keuken zinken, enzovoort. Lekmeldingen zijn aantoonbaar minder belangrijk voor huurders, maar het is iets dat verhuurders zouden kunnen overwegen, hoewel dat de vraag oproept hoe de sensoren verbinding zouden maken met internet. Daarover later meer.

Als u denkt dat een leksensor iets is wat uw huis zou moeten hebben, zijn hier onze topkeuzes. Wil je meer informatie over dit onderwerp en meer reviews lezen, scroll dan een stukje naar beneden.

De Phyn Plus slimme waterklep is onze favoriete slimme waterafsluitklep, dus we zijn heel blij dat het bedrijf nu een slimme watersensor aanbiedt die alleen of in combinatie met het duurdere apparaat kan werken. Net als de runner-up Flo by Moen Smart Water Detector, profiteert u het meeste van Phyn’s sensor als u ook de Phyn Plus bezit, maar als u de sensor alleen gebruikt, krijgt u voldoende waarschuwing dat u uw watertoevoer moet afsluiten handmatig voordat uw huis aanzienlijke waterschade oploopt.

Tweede plaats

De Flo by Moen Smart Water Detector controleert de aanwezigheid van water op plaatsen waar het niet zou moeten zijn (van een lekkende toevoerleiding, apparaat of afvoerleiding), houdt de omgevingstemperatuur bij en kan u waarschuwen voor vriescondities die kunnen leiden tot waterspatten buis, en meldt de vochtigheid van de omgeving en slaat alarm als de lucht zo vochtig wordt dat dit kan leiden tot schimmelgroei. U haalt het meeste voordeel uit het apparaat als u ook de Flo by Moen Smart Water Shutoff bezit, die uw watertoevoer in geval van nood automatisch kan uitschakelen, maar het is een geweldig slim apparaat voor thuisgebruik, zelfs als u dat niet doet.

Beste waterlekdetectiesysteem voor het hele huis

De Phyn Plus is uitgerust met geavanceerde sensoren die realtime analyses uitvoeren op het zoetwatersysteem van uw hele huis en rapporteren over de watertemperatuur, waterdruk en waterverbruik. Met behulp van een patroonanalyse-algoritme kan het overal in uw huis een waterlek detecteren en uw hoofdwatertoevoer afsluiten in het geval van een catastrofale lekkage, zoals een gesprongen leiding. Aangezien het moet worden geïnstalleerd op uw belangrijkste inkomende watertoevoer, raadt de fabrikant u aan om het door een professionele loodgieter te laten installeren.

Tweede plaats

Er zijn enkele kenmerken van de Flo by Moen slimme klep van Flo Technologies die we eigenlijk verkiezen boven de Phyn Plus, namelijk het vermogen om robo-oproepen te doen die u waarschuwen voor mogelijke problemen met uw watertoevoersysteem voordat het wordt uitgeschakeld, maar we ontdekten de Phyn Plus iets geavanceerder te maken. Net als bij de Phyn Plus, moet de Flo van Moen worden geïnstalleerd op uw hoofdinkomende watertoevoer, dus Moen raadt aan deze door een professionele loodgieter te laten installeren.

Beste doe-het-zelf lekdetectiesysteem voor het hele huis

Deze Flume van de tweede generatie kan uw watertoevoer nog steeds niet afsluiten als hij een lek detecteert, maar hij kost honderden minder dan de systemen die dat wel kunnen, en u hoeft niet in uw waterleiding te snijden – of een loodgieter in te huren – om installeer het. De Flume 2 is zelfs beter dan het product van de eerste generatie en heeft een fantastische waarde voor $ 199.

Hoe we hebben getest

Om de effectiviteit van elke sensor te meten, hebben we deze op een badkamertegel geplaatst en vervolgens voldoende water gegoten om het oppervlak van die tegel te bedekken. De meeste sensoren reageerden onmiddellijk, hoewel de Honeywell Lyric zijn alarm routinematig met ongeveer 30 seconden uitstelde, wat we opmerkten in onze volledige recensie.

We hebben het alarmvolume gemeten met de Decibel 10th-app op een iPhone 6 Plus, met de microfoon vanaf 15 cm naar de sensor gericht. Afgezien van empirische tests, was het volume van de Honeywell Lyric subjectief veel luider dan bij de andere sensoren.

We hebben integraties met andere smart home-apparaten niet rechtstreeks getest, maar elke bijbehorende app en de online service IFTTT gecontroleerd op beschikbare functies. We hebben handleidingen en productvermeldingen geraadpleegd voor schattingen van de levensduur van de batterij en de afmetingen van het apparaat.

Waar moet je op letten bij het winkelen?

Je zult misschien verrast zijn door de verschillende benaderingen van wat een eenvoudige taak lijkt: het detecteren van de aanwezigheid van water waar het niet zou moeten zijn. Sommige werken op wifi, andere hebben een hub nodig om te communiceren. Sommige pluggen in een stopcontact, andere hebben een batterij nodig. Sommige worden geleverd met externe sensorkabels en kunnen aan de muur worden bevestigd, andere liggen op de grond. De meeste, maar niet alle, hebben sirenes aan boord.

Als de bovenstaande aanbevelingen niet voor u werken, zijn hier de specificaties en functies waarmee u rekening moet houden bij het kopen van een slimme waterlekdetector voor thuis.

Naafvereisten: Honeywell’s Lyric en D-Link’s sensor werken beide op wifi, dus je hebt geen extra producten nodig om ze te laten werken. Andere producten, zoals de Fibaro Flood Sensor en Insteon Water Leak Sensor, hebben een hub nodig om verbinding te maken met internet en de apps op je telefoon.

fibarosensorfront

Verbindingsprotocollen: Als je al een hub hebt, moet je ervoor zorgen dat de sensor een compatibel verbindingsprotocol gebruikt. Fibaro maakt bijvoorbeeld gebruik van Z-Wave, dat werkt met SmartThings en Wink-hubs. Insteon-sensoren werken alleen met Insteon-hubs (waarvan er één compatibel is met de HomeKit-technologie van Apple). Als u een bekende hub zoals Wink of SmartThings bezit, ziet u die namen waarschijnlijk op de doos van de sensor.

Integraties: Met sommige hubs, zoals Wink, SmartThings en Insteon, kunt u acties op andere apparaten automatiseren wanneer er een lek optreedt. Zo activeer je lampen, zet je camera’s aan of laat je een alarm afgaan. (Iris by Lowe’s ondersteunt dit ook, maar alleen met een abonnement van $ 10 per maand.) Wink, SmartThings en D-Link ondersteunen ook IFTTT, een service waarmee je taken tussen aangesloten apparaten en services kunt automatiseren. Sensoren die communiceren met waterkleppen kunnen uw hoofdwatertoevoer afsluiten om een ​​lek te dichten.

Grootte en uitbreidbaarheid: Waar ben je van plan om je leksensor te plaatsen? Als het een krappe ruimte is, zorg er dan voor dat de sensor klein genoeg is om te passen, of dat er een sensorkabel is om het bereik te vergroten.

Ingebouwde sirene: Tenzij u van plan bent de sensor ver te plaatsen van waar u hem normaal gesproken zou horen, is het handig om een ​​sirene aan boord te hebben. Zo blijf je thuis ook gewaarschuwd als het internet uit is.

Extra sensoren aan boord: Sommige leksensoren kunnen ook andere omgevingscondities meten die tot extreme problemen kunnen leiden, zoals temperatuur (een bevroren leiding kan barsten en catastrofale waterschade veroorzaken) en vochtigheid (overtollig vocht in de lucht kan schimmelgroei veroorzaken).

Krachtbron: De meeste leksensoren werken op batterijen, maar sommige, zoals de wifi-watersensor van D-Link, zijn afhankelijk van wisselstroom. Een stopcontact-aangedreven sensor met batterij back-up in het geval van een black-out zou ideaal zijn; helaas zijn ze zeldzaam.

Opmerking van de uitgever: Mel Nussbaum, de eigenaar van Water Works Plumbing in Overland Park, Kansas, mailde deze handige tip om waterschade als gevolg van het barsten van bevroren leidingen te voorkomen: “Als u de hoofdkraan van uw waterleiding afsluit [you’ll] nooit het probleem hebben, en twee minuten van uw tijd [will] kost je niets. Tegen de tijd dat je gewaarschuwd wordt en iemand actie onderneemt, loop je nog steeds enorme schade op.”

Peril Protect-systeem

Peril Protect-systeem

Adviesprijs: $ 23 per maand ($ 74 kosten als u uw abonnement binnen de eerste 12 maanden opzegt)

Lees onze volledige Peril Protect System-recensie

0 Shares:
You May Also Like