Beste VLC alternatieve Mac-videospelers [2022]

Hoewel er veel mediaspeler-applicaties op macOS zijn, stelt VLC een hoge standaard die maar weinigen kunnen bereiken. Wanneer u overstapt, kan het zijn dat u enkele van uw favoriete functies en opties mist. Om nog maar te zwijgen over het feit dat sommige formaten niet kunnen worden geopend.

Gelukkig is VLC niet uniek, en sommige apps bieden een vergelijkbare ervaring, waarbij een groot deel van de functionaliteit wordt geïmplementeerd. Of meer, zoals het kunnen streamen van Mac naar tv, converteren of beheren van een mediabibliotheek. Sommige van deze apps worden gepresenteerd in het onderstaande artikel. Blijf scrollen en misschien ontdek je de VLC-vervanger die je nodig hebt.

Voor- en nadelen van VLC Player

VLC-alternatieven moeten enkele voordelen delen of de nadelen compenseren. Het is een geweldige app, maar verre van perfect – dit is waarom.

Pluspunten nadelen
Speelt elk formaat af dat wordt ondersteund door Libavcodec (FFmpeg) Geen DLNA- of AirPlay-streaming
Opent Blu-ray met dvd-menu’s Verwarrende interface en instellingen
Videodownloads, conversie, YouTube-streaming Geen garanties of ondersteuning als het niet werkt
Heeft een audio-equalizer en video-effecten
Bladwijzers, afspeellijsten, afspeelsnelheid
Selecteer en open ondertitel- en audiotracks met synchronisatie

Elmedia kan de meeste dingen die VLC kan; het bevat veel van zijn afspeel-, geluid- en video-opties. Dit omvat audio-egalisatie en video-afstemming. Het ondersteunt een vergelijkbare verscheidenheid aan formaten, waaronder veel bestanden die normaal niet kunnen worden afgespeeld op macOS, zoals WMV, MKV, FLAC en AVI.

Elmedia Player biedt een functie die niet in VLC te vinden is: eenvoudige DLNA- en AirPlay 2-streaming. De speler heeft een andere lay-out dan VLC, met veel keybinds, wat handiger aanvoelt. Hetzelfde kan gezegd worden over de menustructuur.

Elmedia is de beste alternatieve VLC-app voor Mac

Topkenmerken:

– Smart TV-streaming met afspeellijsten

– Frame-voor-frame afspelen en instelbare snelheid

– YouTube, Vimeo en Dailymotion kunnen ad-free

– Kleurthema kan worden aangepast

– Tijdlijnvoorbeeldminiaturen

– Bladwijzers, kunnen ook uw positie op de tijdlijn onthouden

QuickTime is een prima speler, zolang je je geen zorgen maakt over extra formaten. MP4 is het meest voorkomende videotype en daarom zullen de meeste video’s die je zult vinden compatibel zijn met QT. QuickTime Pro is in staat om schermopnames te maken, clips te bewerken en deze om te zetten in audiovorm.

Deze speler heeft ook toegang tot films vanaf de iCloud-schijf, waardoor je in feite overal je online bibliotheek kunt bekijken. QuickTime is echter in andere opzichten beperkt – het heeft bijvoorbeeld geen geavanceerde audiobedieningen.

Quick Time is de standaard mediaspeler die Mac-computers gebruiken

Topkenmerken:

– Schermopname, bewerking, conversie met QuickTime Pro

– Bekijk zowel lokale als iCloud-bestanden

– Configureerbare afspeelsnelheid en PiP-modus

Ondanks dat free om te gebruiken, 5KPlayer is behoorlijk indrukwekkend als het gaat om HD-weergave. Het kan met name 2K- en 4K Ultra HD-video’s afspelen zonder glitches of vertragingen. En het doet dit met een hoge efficiëntie en gebruikt minder dan 10% van de verwerkingskracht van je Mac.

5KPlayer ondersteunt tal van lossy en lossless formaten, waaronder FLV, AAC, APE en FLAC. Eindelijk – en dat is ook een free functie – 5KPlayer kan ook video’s downloaden van YouTube, Facebook en andere platforms. Er zijn twee grote nadelen aan deze speler: ten eerste wordt hij gestart bij het opstarten; en ten tweede heeft het advertenties.

5KPlayer ondersteunt tal van lossy en lossless formaten

Topkenmerken:

– Ondersteunt evenveel, zo niet meer, formaten dan VLC

– Vlekkeloze HD-weergave die niet belastend is voor uw CPU

– Downloads van YouTube, Vimeo en andere websites

MPlayerX is gebouwd voor autonoom kijken. Het herkent automatisch patronen in bestandsnamen om afspeellijsten te vormen, het detecteert S/PDIF-verbindingen voor audio-uitvoer en de gebaren maken het gemakkelijk te bedienen zonder te hoeven wennen aan sneltoetsen.

Het is een soepele ervaring zonder leercurve – alles werkt gewoon. Voeg Apple Remote-ondersteuning toe en je hebt alles wat je nodig hebt voor een bioscoopervaring.

MPlayerX is misschien een goed alternatief voor VLC-mediaspeler

Topkenmerken:

– Volledig te bedienen met gebaren

– Geschikt voor Surround Sound

– Vindt alle afleveringen van een show door bestandsnamen te controleren

Movist biedt verbeterde compatibiliteit doordat u de decoder kunt selecteren en de kwaliteit en resolutie voor elke video kunt instellen. Het bevat HDR-toontoewijzing om het volledige kleurengamma, anders alleen beschikbaar op flatscreen-tv’s, op uw Mac-scherm te krijgen.

Als onderdeel van de geavanceerde ondertitelondersteuning kan Movist meerdere ondertiteltracks tegelijk weergeven. Het is totaal uniek voor een mediaspeler, vooral voor een speler die kan concurreren met VLC.

Movist als alternatief voor VLC

Topkenmerken:

– HDR tone mapping-functionaliteit

– Decoders kunnen worden omgeschakeld

– Volledige ondertitelondersteuning, meerdere tegelijk inschakelen

IINA is een van de belangrijkste VLC-concurrenten. Het is enigszins in tegenspraak met de app, met een grotere focus op de interface, Macbook-functies en esthetiek. Het onderscheidt zich zeker van het blokkerige ontwerp van VLC, maar de functies zijn er allemaal – inclusief audiobediening, video-effecten, tracksynchronisatie en meer.

Maar, in tegenstelling tot VLC, kan het overschakelen naar een donker thema, in Picture-in-Picture draaien, gebarenbediening en de Touch Bar gebruiken. Over het algemeen is het een geavanceerde, gepolijste speler.

IINA is een van de belangrijkste VLC-concurrenten

Topkenmerken:

– Donker thema

– PiP-modus

– Sneltoetsen voor gebaren

– Touch Bar-integratie

– De interface kan worden aangepast

DivX Player is de beste manier om uw bestanden in een enkele mediabibliotheek te verbinden – zelfs via internet. Het biedt alle benodigde tools om snel afspeellijsten te maken, te beheren, te doorzoeken en te bekijken. U kunt DivX ook gebruiken om de bestanden af ​​te spelen die u op Google Drive of Dropbox hebt opgeslagen.

Als je eenmaal hebt besloten wat je wilt kijken, kun je het uitzenden naar elk DLNA-compatibel apparaat, inclusief Chromecast. En deze speler is erg kieskeurig over Surround Sound en ondersteunt verschillende coderingsstandaarden.

DivX speelt rechtstreeks af vanuit Google Drive of Dropbox

Topkenmerken:

– DLNA-streaming

– Speelt rechtstreeks af vanuit Google Drive of Dropbox

– AC3, DTS-surroundgeluid

– Mediatheek

Conclusie

VLC heeft tegenwoordig tal van alternatieven, en nieuwe kanshebbers, zoals Elmedia Player, overtreffen het in verschillende categorieën: draadloos streamen, mediabeheer, zoeken naar ondertitels of zelfs UI-toegankelijkheid. Bepaal welke functies belangrijker voor je zijn, en zo weet je welke speler je moet kiezen.

0 Shares:
You May Also Like