Beste tweaks om de prestaties van Windows 10 te verbeteren en sneller te werken (bijgewerkt)

Microsoft heeft Windows 10 uitgebracht, dat veel veiliger en sneller is dan eerdere versies van Windows. Ook met Windows 10 heeft Microsoft veel nieuwe functies toegevoegd, zoals het menu Start, Edge-browser, nieuwe gebruikersinterface, actiecentrum en nog veel meer. Maar na het installeren van een aantal toepassingen gaan de prestaties van Windows achteruit. Meestal worden gebruikers na de installatie geconfronteerd met recente updates windows 10 werkt erg traag, het opstarten kost veel meer tijd en wannen presteren niet goed. Als u hier ook last van heeft en op zoek bent naar een oplossing, dan hebben we hier enkele aanpassingen aan

Hoe de prestaties van Windows 10 te verbeteren

Opmerking Voordat u onderstaande stappen uitvoert, raden we aan eerst een systeemherstelpunt te maken. Zodat als er iets misgaat tijdens het uitvoeren van de balg-tweaks, we terug kunnen gaan naar een eerdere werkende staat door Systeemherstel uit te voeren.

Problemen met langzaam opstarten van Windows 10 oplossen

Het is bekend dat Windows 10 nog steeds kwetsbaar is voor malware-infecties, vooral als u geen antivirusscan of volledige systeemmalwarescan heeft uitgevoerd na de free upgrade. Dus ga je gang en voer een volledige systeemscan uit met je favoriete antivirus-/antimalwaresoftware om mogelijke infecties van de pc te verwijderen.

Houd Ctrl, Shift en Esc ingedrukt om Taakbeheer op te roepen. Selecteer vervolgens het tabblad Opstarten en sorteer de items op basis van hun impactbeoordeling bij opstarten. Schakel alle apparaten in de categorie Hoog uit, behalve de cruciale beveiligingssoftware die op de computer is geïnstalleerd. U kunt bijvoorbeeld AMD- en Nvidia-stuurprogrammaservices veilig uitschakelen vanaf het opstarten zonder de grafische prestaties van het systeem te beïnvloeden.

Schijfopruiming uitvoeren

Het ingebouwde hulpprogramma Schijfopruiming in Windows 10 doet eigenlijk goed werk door onnodige bestanden te verwijderen.

    Open eerst Deze pc, klik hier met de rechtermuisknop op Lokale schijf C: en kies Eigenschappen. Klik nu op het tabblad Algemeen op de knop Schijfopruiming.

Schijfopruimingstool scant systeemfoutgeheugendumpbestanden, tijdelijke internetbestanden enz. wanneer het scannen is voltooid, selecteert u alle onnodige bestanden (tijdelijke internetbestanden, enz.)’ en klikt u vervolgens op OK

Hiermee worden alle ongewenste, tijdelijke systeembestanden verwijderd. U kunt ook op de knop Systeembestanden opschonen klikken voor geavanceerde systeemopruiming. Hiermee worden eerdere installatiebestanden van Windows (windows.old), oude herstelpunten enz.

Defragmenteer uw C: schijf

Defragmenteren van C: schijf is meer van toepassing als u nog steeds opstart vanaf een draaiende harde schijf en niet vanaf een SSD. SSD’s hoeven niet te worden gedefragmenteerd, en tenzij u een meer geavanceerd bestandssysteemformaat zoals EXT4 gebruikt, moet u wat defragmenteren.

1. Klik op de knop Start en klik vervolgens op de koppeling Verkenner
2. Klik met de rechtermuisknop op Lokale schijf C: en kies Eigenschappen
3. Klik op het tabblad Extra
4. Klik op “Optimaliseer en defragmenteer station” of typ in het startmenu defragmentatie

Snel opstarten inschakelen

Windows 10 kwam zonder gebrek aan prestatieverbeteringen, maar een van de leukste zijn de snelle opstarttijden. Als uw machine er te lang over doet om op te starten, zorg er dan voor dat deze instelling is ingeschakeld om de zaken te versnellen. De functie in kwestie heet Fast Startup. De manier waarop het werkt, is dat wanneer u uw computer afsluit, in plaats van alles in RAM te dumpen, Windows een afbeelding van uw geladen kernel en stuurprogramma’s opslaat in iets dat de hiberfile wordt genoemd. Op deze manier, wanneer het systeem opnieuw opstart, wordt dit bestand gewoon opnieuw geladen, waardoor de opstarttijden veel sneller gaan. Volg deze stappen om dit in te schakelen:

Eerst moet u de energie-opties van Windows openen. vanuit Configuratiescherm > Van kleine pictogramweergave Klik op Energiebeheer. of u kunt eenvoudig energie-opties typen in het menu Start zoeken en hetzelfde selecteren in de zoekresultaten.

Hierdoor wordt hier het venster Energiebeheer geopend. Selecteer in de linkerkolom Kies wat de aan / uit-knoppen doen.

Nu in het venster Systeeminstellingen ziet u de opties Snel opstarten inschakelen, Slaapstand, Slaapstand en vergrendelen onder afsluitinstellingen. Als de opties grijs worden weergegeven, selecteert u Instellingen wijzigen die momenteel niet beschikbaar zijn.

Na een klik op Instellingen wijzigen die momenteel niet beschikbaar zijn, zult u merken dat de opties Snel opstarten inschakelen, Slaapstand, Slaapstand zichtbaar zijn. Vink hier de Fast Startup aan en klik op Save changes. Sluit geopend venster.

Klik nu op Wijzigingen opslaan. Dat is alles. Wanneer u de volgende keer Windows opnieuw opstart, zult u merken dat het opstarten veel beter zal zijn in vergelijking met de vorige.

Programma’s uitschakelen bij opstarten

De startup is een geweldige plek om rond te neuzen om te zien wat voor soort programma’s zich daarin hebben ingeklemd, waardoor de opstart-naar-desktop-tijden worden vertraagd en onnodige CPU-cycli worden geladen. Vaak zie je dat dingen die je eigenlijk niet wilt, automatisch worden ingeschakeld. Programma’s zouden moeten starten als we erom vragen, niet omdat ze denken dat ze bevoorrecht zijn!

Om opstartprogramma’s uit te schakelen, opent u eerst Taakbeheer door tegelijkertijd op de toetsen Ctrl, Shift en Esc te drukken. of klik met de rechtermuisknop op de lege ruimte van de taakbalk en klik vervolgens op Taakbeheer om hetzelfde te openen.

Als Taakbeheer wordt gestart met de minimale weergave, klikt u op de knop Meer details om het werkelijke Taakbeheer te bekijken. Ga nu naar het tabblad.

Hier raakt u de lijst met apps kwijt die beginnen bij het opstartproces van Windows 10 en 8.1. U kunt ook de status van de applicatie controleren of deze is ingeschakeld om te worden uitgevoerd bij het opstarten of is uitgeschakeld. Klik met de rechtermuisknop op het programma-item dat u niet meer wilt laden met Windows 10 en klik vervolgens op de optie Uitschakelen om het uit de opstartmap van Windows 10 te verwijderen. Klik met de rechtermuisknop op elk programma met de High Impact-classificatie en selecteer Uitschakelen.

Verwijder ongebruikte programma’s

Deze wijst zich vanzelf! Verwijder spullen die u niet gebruikt!

1. Klik met de rechtermuisknop op de knop Start. Klik op Programma’s en onderdelen. Selecteer hier de ongewenste software en klik op “Verwijderen/wijzigen”.

Onnodige services uitschakelen

Services lijken erg op programma’s in Startup, behalve dat ze veel belangrijker kunnen zijn voor de algehele werking van Windows. Er zijn veel Microsoft-specifieke functies die zijn ingeschakeld, maar er zijn er enkele die de meeste mensen niet nodig hebben. Bekijk het tabblad Services en lees de beschrijving van elk ervan. U kunt de service stoppen om te zien of deze iets beïnvloedt en deze indien nodig opnieuw inschakelen. U kunt een service ook permanent uitschakelen om helemaal te starten.

Druk op Windows + R-toets, typ services.msc op Uitvoeren en druk op de enter-toets. Hiermee worden de Windows-services geopend. Scroll hier naar beneden en zoek naar de onnodige services.

Klik er gewoon met de rechtermuisknop op en selecteer eigenschappen. Wijzig hier het opstarttype om uit te schakelen en klik op stop naast het servicestandbeeld.

Opmerking: het uitschakelen van de Windows-updateservice, BIT’s en super fetch werkt geweldig voor mij en je kunt na het uitschakelen van deze services opmerkelijke snelheid voor Windows opmerken.

Transparantie-effecten uitschakelen

Transparantie-effecten kunnen vaak onnodige effecten aan dingen toevoegen, alleen omwille van speciale effecten. Als u die klassieke, solide look wilt, schakelt u de transparantie-effecten uit en krijgt u een behoorlijke toename van het reactievermogen.

Klik met de rechtermuisknop op het bureaublad en kies PersonaliserenKies kleuren Schakel “Start, taakbalk en actiecentrum transparant maken” uit

Windows aanpassen voor de beste prestaties

Klik met de rechtermuisknop op het pictogram “Computer” en selecteer “EigenschappenSelecteer “Geavanceerde systeeminstellingen” om naar de vensters “Systeemeigenschappen” te gaan.Volgende Selecteer “Instellingen”, “Aanpassen voor de beste prestaties” en “Toepassen”. Klik op “OK”. Start uw computer opnieuw op.

Register Tweak om opstart-apps te versnellen bij lancering

Dit is een zeer interessante aanpassing om de opstart-apps te optimaliseren, zodat Windows heel snel voor u kan laden en starten. Microsoft-technici hebben bij de lancering een korte vertraging in opstarttoepassingen geïmplementeerd om de opstarttijden sneller te laten lijken. Voor degenen onder ons met snelle computers, kan het uitschakelen van deze opstartvertraging u sneller toegang geven tot uw opstart-apps. U kunt dit doen door een registeraanpassing uit te voeren, zodat u kunt zien hoe u dit moet doen.

Druk eerst op win + R, typ regedit en druk op enter. Hiermee wordt de Windows Register-editor geopend. Navigeer hier in het linkerdeelvenster naar de volgende sleutel:

Let op als de serialisatiesleutel niet beschikbaar is, klik dan met de rechtermuisknop op verkenner> nieuw> sleutel en geef deze een naam om te serialiseren.

Klik met de rechtermuisknop op de sleutel “StartupDelayInMSec” en wijzig de waarde in 0.

Als Serialize of de StartupDelayInMSec-sleutel niet bestaat, maakt u deze aan door met de rechtermuisknop te klikken in de Verkenner en Nieuw > Sleutel te selecteren. Noem het Serialize en klik met de rechtermuisknop om een ​​nieuwe DWORD-waarde met de naam “StartupDelayInMSec” (zonder aanhalingstekens) te maken en stel de waarde in op 0.

Sluit nu gewoon de registervensters en start de computer opnieuw op.

Tips voor het behouden van geoptimaliseerde Windows 10

Houd uw Windows up-to-date Installeer alleen noodzakelijke softwareprogramma’sGebruik een goede antivirus en houd deze up-to-date

Lees ook:

0 Shares:
You May Also Like