Beste smart home-systemen 2021: recensies en koopadvies

smart home hub lead art

Van slimme gloeilampen en thermostaten die voor zichzelf denken tot Bluetooth-deursloten, draadloze beveiligingscamera’s en allerlei sensoren, de huidige domotica-technologie kan erg geavanceerd klinken, terwijl het in feite een rommelig mengelmoes van gadgets en apps is. Het installeren van al deze spullen in je huis is slechts het halve werk. Om het soepel en met één gebruikersinterface samen te laten werken, kan iets heel anders zijn.

Hier is de essentiële uitrusting om u daar te krijgen, die we in twee categorieën hebben verdeeld: all-round smart home-systemen, die zijn ontworpen om een ​​breed scala aan smart home-producten te coördineren, en op veiligheid gerichte systemen, die zijn gebouwd rond sensoren en sirenes.

Houd er ook rekening mee dat sommige van onze keuzes starterkits zijn, bestaande uit een smart-home-hub en een handvol apparaten, terwijl andere slechts de hub zijn. U moet de componenten die u wilt toevoegen aan de laatste, door te kiezen uit producten die zijn gecertificeerd door de fabrikant van de hub.

.

Beste allround smart home-systeem

SmartThings is dood! Lang leve SmartThings! Eigenlijk is het enige dat SmartThings dood is Samsung’s eigen SmartThings Hub. Het bedrijf besloot te stoppen met de productie van zijn eigen hardware, maar verlaat het platform zelf niet. In plaats daarvan gaf het toestemming aan andere bedrijven, waaronder het slimme huis Aeotec, om in plaats daarvan zijn hub te bouwen. Sluit dit kleine kastje aan op uw router en u kunt een eenvoudige en intuïtieve app gebruiken om het enorme aantal smart home-producten te bedienen die bogen op “Works with SmartThings”-compatibiliteit. Elke belangrijke categorie komt aan bod, inclusief de slimme luidsprekers van Amazon Echo en Google Home, talloze slimme verlichtingsproducten (waaronder Philips en Sylvania-apparatuur), de Ring Video Doorbell, slimme deursloten en meer.

Beste op beveiliging gerichte smart home-systeem

Met de Ring Alarm Pro tilt Ring zijn best-in-class huisbeveiligingssysteem naar een hoger niveau, door een geïntegreerde Wi-Fi 6-router toe te voegen, evenals een uitbreidbare batterij en breedbandback-upfunctionaliteit. U zult gewoon geen betere waarde vinden op de markt voor slimme huisbeveiliging, of een die de belangrijke optie van professionele bewaking biedt voor zo weinig geld: $ 20 per maand, inclusief cloudopslag voor videoclips van een onbeperkt aantal Ring-videodeurbellen en beveiliging camera’s. Onze vorige topkeuze in deze categorie, het iets minder dure Ring Alarm (2e generatie), is misschien een betere keuze voor diegenen die niet de behoefte voelen om hun bestaande wifi-installaties te upgraden.

We moeten echter opmerken dat we nog steeds teleurgesteld zijn dat Ring niet de moeite heeft genomen om zijn Ring Alarm-systemen, inclusief de Ring Alarm Pro, om te zetten in volledige smart home-hubs. De Zigbee-radio in de Ring Alarm Pro is frustrerend slapend, er is helemaal geen Thread-radio en de routines voor domotica zijn zowel onhandig als onsamenhangend. Misschien zal Ring op een dag het aspect van de thuishub samenbrengen, maar die dag is nog niet aangebroken.

Tweede plaats

Abode blijft indruk op ons maken met zijn op beveiliging gerichte slimme thuishub. De Abode Iota bevat een 1080p beveiligingscamera in een behuizing die compacter is dan het origineel, maar toch alle functies behoudt die we leuk vinden, inclusief ondersteuning voor Zigbee en Z-Wave smart home-apparaten en sensoren, optionele mobiele back-up voor extra veiligheid en optionele professionele toezicht houden.

Beste huisbeveiligingssysteem voor privacy

Het Minut Smart Home Security-systeem is eigenlijk vrij beperkt in termen van zijn vermogen om de andere slimme apparaten in uw huis te bedienen, maar als u bijzonder gevoelig bent voor privacy, kan dit systeem uw huis beschermen zonder afhankelijk te zijn van camera’s, microfoons of vergelijkbare technologie die sommigen als invasief beschouwen.

Zoals we eerder vermeldden, zijn slimme thuissystemen er in een duizelingwekkend scala aan vormen en maten, van hersendood eenvoudig tot enorm complex. Functies variëren net zo sterk, dus u moet meer aandacht besteden dan normaal wanneer u het veld verkleint om het product te vinden dat bij u past. Hier is een blik op enkele van die belangrijke beslissingsfactoren. Om te zien hoe elk systeem op de markt aan die beloften voldoet, kunt u dieper ingaan op de beoordelingen aan het einde van de kopersgids.

nest thermostaat nest afbeelding schoonheid

Apparaatondersteuning: Sommige slimme hubs ondersteunen slechts een klein aantal apparaten die door de fabrikant van de hub zijn gemaakt. Anderen bieden certificeringsprogramma’s voor apparaten van derden en/of haken aan in systemen die zijn ontwikkeld door derden: Amazon (Alexa), Nest (thermostaten, camera’s en rook-/CO-detectoren) en Google (Google Assistant) zijn hier de groten, maar Apple’s HomeKit zou later belangrijk kunnen worden. Het is van cruciaal belang om rekening te houden met alle apparaten die u al in huis hebt en of de hub deze ondersteunt. Als de hub ze niet ondersteunt, kijk je misschien later naar een enorme upgrade. U moet ook nadenken over welke apparaten u later aan uw netwerk wilt toevoegen.

IFTTT-ondersteuning: Veel top smart home-systemen ondersteunen IFTTT (If This Then That), het eenvoudige scriptsysteem waarmee u apparaten kunt aansluiten die anders niet zouden zijn. U kunt IFTTT bijvoorbeeld gebruiken om alle lichten in huis blauw te maken als uw slimme hub een waterlek detecteert, zelfs als deze niet rechtstreeks met het verlichtingssysteem zelf kan praten. Stringify is een vergelijkbare – en misschien meer geavanceerde – service, maar heeft nog niet zoveel grip gekregen als IFTTT.

Bekabelde vs. draadloze hubverbinding: Veel slimme hubs moeten via een ethernetkabel verbinding maken met je draadloze router, wat je plaatsing beperkt en natuurlijk een vrije ethernetpoort op je router vereist. Dat kan een probleem zijn met de nieuwe generatie puck-achtige mesh-routers die slechts twee ethernetpoorten hebben (Eero, Google Wifi, TP-Link Deco M5, et al). Een kleiner aantal hubs is draadloos en kan overal binnen het bereik van de router worden geplaatst, wat uw flexibiliteit vergroot.

Fibaro deurraam sensor

Sensorbereik: Als je huis groot of verspreid is, moet je letten op het bereik dat de sensoren van de hub ondersteunen. Hubs ondersteunen mogelijk een breed scala aan verbindingsprotocollen, waaronder Bluetooth, Wi-Fi, Z-Wave en Zigbee, die allemaal een heel ander bereik hebben. Net als bij een draadloze router kan het bereik van de slimme hub ook worden beïnvloed door interferentie en plaatsing van apparaten, en slimme apparaten voor thuisgebruik hebben zelf ook andere specificaties. Neem de tijd om de gedetailleerde specificaties te bekijken om er zeker van te zijn dat sensoren en apparaten van derden ook echt werken met de infrastructuur van uw huis.

Batterij backup: Als de stroom uitvalt, zijn je slimme lampen misschien niet handig, maar andere slimme huisfuncties, zoals beveiligingssensoren, vertrouwen op een hub die altijd aan staat. Veel slimme hubs, zelfs degenen die niet rond beveiliging zijn gebouwd, beschikken over batterijback-ups (via oplaadbare cellen of standaard AA’s). Zelfs een korte stroomstoring kan een aanzienlijke vertraging veroorzaken terwijl de hub opnieuw verbinding maakt, dus een batterijback-up is in veel thuisomgevingen zinvol. Als je al het andere leuk vindt aan een bepaalde hub die geen batterijback-upoptie heeft, overweeg dan om te investeren in een ononderbroken stroomvoorziening om hem op aan te sluiten.

Wink Hub 2-app

Bruikbaarheid van mobiele apps: U zult waarschijnlijk voornamelijk communiceren met uw hub via de mobiele app, dus u wilt er een die intuïtief en krachtig is, met alle belangrijke functies die u voorop en in het midden gebruikt. Schermafbeeldingen van de App Store en natuurlijk onze beoordelingen kunnen u helpen een idee te krijgen van waar u aan de app-kant mee te maken hebt.

Algemene complexiteit: Dit is een aanvullende overweging voor de mobiele app, die voornamelijk betrekking heeft op het publiek waarvoor het smart home-systeem is ontwikkeld. Is het systeem gericht op dagelijkse gebruikers met beperkte aanpassingsbehoeften? Of is het gebouwd met extreme flexibiliteit in het achterhoofd, tot het punt waarop de configuratiebeslissingen een beginnende gebruiker kunnen overweldigen? Nogmaals, als u onze beoordelingen goed in de gaten houdt, kunt u inschatten hoe comfortabel u zich waarschijnlijk zult voelen met welk systeem dan ook.

Sensorondersteuning: Een aanvullende overweging voor het bovenstaande probleem met apparaatondersteuning, als u op zoek bent naar een op beveiliging gerichte slimme hub, wilt u er een die ondersteuning biedt voor alle sensoren die u nodig hebt. De meeste beveiligingshubs werken alleen met de sensoren van dezelfde fabrikant, dus je kunt niet mixen en matchen zoals je zou doen met een slimme hub voor algemeen gebruik. Sommige beveiligingssystemen bieden slechts een zeer beperkt aantal sensortypes, terwijl andere een grote verscheidenheid hebben om uit te kiezen.

Iris by Lowe's GSM-module

Back-up van mobiele radio: Als je gewoon de breedbandverbinding zou kunnen verbreken om een ​​beveiligingssysteem te verslaan, zou dat niet veel goeds zijn, toch? Elk goed beveiligingssysteem bevat een mobiele 3G-back-up die kan worden gebruikt als uw breedbandverbinding wegvalt. U moet ook zorgvuldig nadenken over de bovenstaande overweging voor back-up van de batterij, die essentieel is voor het omgaan met stroomuitval en een standaardfunctie is op de meeste beveiligingshubs.

Professionele bewaking: Als u uw eigen beveiligingssysteem niet 24/7 wilt bewaken, wilt u op zijn minst de mogelijkheid hebben om in contact te komen met een professioneel beveiligingsbedrijf dat het voor u in de gaten kan houden wanneer u op pad bent. Deze kosten steevast extra, wat leidt tot onze laatste overweging….

Serviceplan kosten: De kosten van een serviceabonnement variëren sterk van systeem tot systeem, en veel leveranciers bieden een scala aan abonnementen om uit te kiezen. Sommige systemen werken zonder een serviceplan, zodat u zelf kunt controleren. Sommige hebben een plan nodig om überhaupt te kunnen functioneren. Houd er ook rekening mee dat lagere serviceplannen mogelijk geen professionele monitoring omvatten (Ring Alarm heeft een van de goedkoopste abonnementen: $ 10 per maand zonder langetermijnverplichting). Prijs serviceplannen zorgvuldig uit voordat u de trekker overhaalt.

Onze nieuwste beoordelingen van smart home-systemen

Christopher Null is een ervaren technologie- en bedrijfsjournalist. Hij levert regelmatig bijdragen aan TechHive, PCWorld en Wired, en beheert de websites Drinkhacker en Film Racket.

0 Shares:
You May Also Like