Beste slimme thermostaten voor 2021: recensies en koopadvies

thermostat hub 2019

Je weet dat het allang voorbij is om te overwegen een slimme thermostaat aan het repertoire van je huis toe te voegen, of degene die je al hebt te upgraden. Als u er een installeert, heeft dit niet alleen een grote impact op hoe comfortabel u zich thuis voelt, maar ook op uw huishoudbudget. Volgens het Amerikaanse ministerie van Energie is het verwarmen en koelen van uw huis goed voor bijna de helft van de energierekening van een gemiddeld huis.

Een programmeerbare thermostaat kan die kosten helpen verlagen door uw HVAC-systeem in te schakelen wanneer u verwacht thuis te zijn, en uit wanneer u denkt dat u geen binnenklimaatregeling nodig heeft. Een thermostaat gaat veel verder dan vertrouwen op een eenvoudig schema. Hiermee kunt u geavanceerdere schema’s maken voor elke dag van de week en krijgt u volledige controle over uw HVAC-systeem, zelfs als u niet thuis bent. We testen en evalueren voortdurend slimme thermostaten en kunnen u helpen de juiste te vinden voor uw huis.

Beste slimme thermostaat

Nest krijgt meestal alle aandacht – en het bedrijf verdient lof voor het opschudden van een ooit slaperige markt – maar de nieuwste slimme thermostaat van Ecobee is de beste die je vandaag kunt kopen. Het nieuwe model bouwt voort op het model dat eraan voorafging, dat zelf zeer goed werd uitgevoerd. Veel andere slimme thermostaten zijn afhankelijk van het meten van de temperatuur van een huis op slechts één plek: waar de thermostaat zich bevindt. Het probleem is dat die plek meestal in een gang is of ergens anders waar je nooit tijd doorbrengt. Met Ecobee kun je multifunctionele sensoren in verschillende kamers in je huis plaatsen, zodat de kamers die je bent degene zijn die de thermostaat instrueert uw HVAC-systeem te verwarmen of te koelen om u comfortabel te houden.

Tweede plaats

Tel Nest niet mee in het thermostaatspel. De Google-divisie heeft harder gewerkt dan wie dan ook om een ​​uitgebreid smart home-ecosysteem uit te bouwen met zijn eigen producten (de Nest Cam-beveiligingscameraserie en de Nest Protect rook- en koolmonoxidemelders) en een breed scala aan producten van derden: Alles, van plafondventilatoren tot lichtregelingen en zelfs slimme apparaten. De recente toevoeging van de Nest Temperature Sensor maakt dit apparaat nog slimmer.

Dus waarom krijgt het hier de tweede plaats? Nest rekent erop dat je andere Nest-producten koopt om te bepalen wanneer je thuis en afwezig bent, om te beginnen. En iedereen die investeert – of van plan is te investeren – in het opkomende HomeKit-ecosysteem van Apple, moet uit de buurt blijven van Nest-producten.

Beste budget slimme thermostaat

Amazon wint deze categorie met de goedkoopste, meest geavanceerde slimme thermostaat in zijn prijsklasse, en dat geldt dubbel voor huishoudens die draaien om Alexa van Amazon, aangezien deze niet compatibel is met Google Assistant of Apple HomeKit. Maar het ondersteunt een breed scala aan HVAC-systemen en het zal in de loop van de tijd leren wat u gaat en gaan om energie te besparen door een leeg huis niet te verwarmen en te koelen.

Tweede plaats

Het is moeilijk om het Nest-team te verslaan als het gaat om een ​​aantrekkelijk industrieel ontwerp, en de Nest Thermostat is een elegant apparaat als je geen geavanceerdere HVAC-systemen hoeft te ondersteunen of als het je niet kan schelen dat het geen externe sensoren ondersteunt die kan warme en koude plekken in uw huis elimineren.

Beste slimme thermostaat voor hoogspanningsverwarmers

Dit soort thermostaten is ontworpen voor plint-, stralings-, ventilator-geforceerde convectoren en soortgelijke soorten verwarmers, in tegenstelling tot de meer gebruikelijke centrale HVAC-systemen. Als zodanig zijn er veel minder keuzes in deze categorie. Tot nu toe is de Mysa Smart Thermostat onze topkeuze, vanwege het elegante industriële ontwerp en de brede ondersteuning voor andere slimme apparaten voor thuisgebruik, waaronder Amazon Alexa, Google Assistant en Apple HomeKit.

Beste controller voor een stand-alone airconditioner

Als je geen centraal HVAC-systeem hebt, of als je er een aanvult met een of meer stand-alone airconditioners, zal de Sensibo Air die units slimmer en efficiënter maken. Het is duur, maar zeer het geld waard.

Tweede plaats

De Cielo Breez Plus heeft niet de gelikte discrete kamersensor die bij de Sensibo Air wordt geleverd, maar het zal de prestaties van uw stand-alone airconditioner nog steeds aanzienlijk verbeteren, en het is minder duur dan zijn meer geavanceerde concurrent.

C-draadvereiste: De meeste slimme thermostaten hebben meer stroom nodig dan een set batterijen kan leveren. Gelukkig hebben ze niet zoveel stroom nodig dan dat ze op de muur moeten worden aangesloten. Ze vertrouwen in plaats daarvan op laagspanningsstroom die wordt geleverd door uw HVAC-systeem. Veel slimme thermostaten vereisen hiervoor de aanwezigheid van een speciale C (gemeenschappelijke) draad, terwijl andere elektriciteit van een andere bron kunnen overhevelen, meestal de R (stroom) draad. Maar het is bekend dat deze laatste praktijk problemen veroorzaakt met sommige HVAC-systemen, inclusief permanente schade. Als je je bestaande thermostaat eruit haalt om een ​​slim model te installeren en er is geen C-draad aangesloten, kijk dan in de muur om te zien of er een is die niet is aangesloten. Als er geen C-draad is, is ons advies om er een te laten installeren. Sommige slimme thermostaten worden geleverd met voedingsadaptersets die kunnen worden geïnstalleerd als u geen C-draad hebt en niet wilt betalen om er een te installeren.

Installatiegemak Een thermostaat zou niet moeilijk moeten zijn om te installeren, zelfs als je maar matig handig bent. De fabrikant moet uitgebreide, maar gemakkelijk te begrijpen instructies verstrekken met veel foto’s of illustraties om u door het proces te leiden. De thermostaat zelf moet duidelijk aangeven welke draden waarheen gaan, en de meeste bedrijven bieden labels die u kunt bevestigen aan de draden die uit de muur komen terwijl u uw oude model loskoppelt en verwijdert. De draden zelf hebben een kleurcode, maar het is een goede gewoonte om uw oude thermostaat ter referentie te fotograferen voordat u hem verwijdert.

Honeywell Lyric-geofencing

geofencing Deze functie maakt gebruik van de app van de thermostaat en de gps-chip van je smartphone om een ​​perimeter rond je huis vast te stellen. Wanneer je de perimeter verlaat, hoef je vermoedelijk niet langer je huis te verwarmen en te koelen, of je kunt in ieder geval de thermostaat de temperatuur laten aanpassen zodat deze niet onnodig draait. Wanneer u de perimeter weer oversteekt als u thuiskomt, kan uw HVAC-systeem in actie komen, zodat uw huis comfortabel is wanneer u door de deur loopt.

Ondersteuning voor hoogspanningsverwarming De meeste slimme thermostaten zijn ontworpen om te werken met centrale HVAC-systemen. Als uw huis wordt verwarmd door hoogspanningsverwarmers (bijvoorbeeld plint-, stralings- en ventilatorconvector), hebt u een thermostaat nodig die speciaal is ontworpen om met dat type verwarming te werken.

Toegang op afstand Met toegang op afstand kun je je thermostaat op afstand bedienen, zodat je overal waar je een internetverbinding hebt kunt inchecken en de temperatuur kunt aanpassen.

Sensoren Geofencing is geweldig, op voorwaarde dat iedereen die thuis woont een smartphone heeft. Bewegings- en naderingssensoren bieden een alternatief middel om te bepalen of uw huis bewoond is en dus klimaatbeheersing nodig heeft. De originele Nest-thermostaat werd vaak bekritiseerd omdat hij te veel op zijn bewegingssensor vertrouwde. Als niemand er vaak genoeg langs liep, zou hij besluiten dat het huis leeg was en zou hij stoppen met verwarmen of koelen. Sommige slimme thermostaten kunnen ook gebruikmaken van deur- en raamsensoren, evenals de bewegingssensoren voor uw huisbeveiligingssysteem. En nabijheidssensoren op de thermostaat zelf kunnen ervoor zorgen dat het display van een thermostaat wordt ingeschakeld wanneer je er langs loopt, waardoor de schermen een handige functie op zich zijn, ook al is er geen andere reden dan ‘s nachts een padverlichting te bieden.

Smart-home systeemintegratie Elke slimme thermostaat wordt geleverd met een app zodat je hem kunt bedienen met je smartphone of tablet, maar de beste modellen zijn ook te integreren met andere smarthome-apparaten en bredere smarthome-systemen. Dit kan variëren van het kunnen aanpassen van de temperatuur met een spraakopdracht via een Amazon Echo of Google Home digitale assistent, tot het koppelen aan je rookmelder zodat je ventilator automatisch uitschakelt wanneer er brand wordt gedetecteerd, zodat er geen rook door je hele huis kan circuleren. . Andere opties om te overwegen zijn IFTTT- en Stringify-ondersteuning, Apple HomeKit-compatibiliteit, smart-vent-connectiviteit en koppelingen met huisbeveiligingssystemen.

Systeemcomplexiteit Elk van de door ons geteste thermostaten ondersteunt meertraps verwarmings-, ventilatie- en airconditioningsystemen (HVAC), evenals warmtepompsystemen. Als je huis is opgedeeld in zones die onafhankelijk van elkaar worden verwarmd en gekoeld, heb je waarschijnlijk per zone één thermostaat nodig. Een enkele app moet meerdere zones kunnen bedienen.

Gebruikersomgeving De tijd dat de gebruikersinterface van een thermostaat uit cijfers op een wijzerplaat bestond, is lang voorbij. Hoe geavanceerder een apparaat wordt, hoe moeilijker het kan zijn om het te leren gebruiken. Het laatste wat je wilt doen, is staren naar ondoorgrondelijke hiërogliefen aan de muur, terwijl je eigenlijk alleen maar warmer of koeler wilt zijn. Een slimme thermostaat moet in één oogopslag belangrijke informatie overbrengen en zich gemakkelijk aanpassen aan uw specifieke behoeften.

Hoe we slimme thermostaten testen

We installeren thermostaten in een eengezinswoning met een conventioneel HVAC-systeem en gebruiken ze elk een week of langer om te bepalen hoe effectief het is om een ​​comfortabele omgeving te behouden. De bestaande thermostaat van het huis was bedraad met G-, R-, W- en Y-draden. Er zat ook een C-draad in de muur die verbonden was met de oven, maar die niet eerder was gebruikt.

Hoewel er geen gereguleerde norm is voor HVAC-draden met kleurcodering, heeft de industrie de G-draad die de thermostaat met de ventilator verbindt. Deze draad is meestal groen. De R-draad, meestal rood, is voor stroom. Sommige systemen hebben aparte stroomdraden voor verwarming en koeling en zijn respectievelijk gelabeld als RH en RC. De typisch witte W-draad is voor hulpverwarming; dat wil zeggen, een tweede warmtebron. De Y-draad, die meestal geel is, verbindt de thermostaat met uw airconditioner. Ten slotte wordt de C of “gewone” draad gebruikt om stroom te dragen en is meestal blauw (denk aan cerulean als je een geheugensteuntje nodig hebt).

Onze slimme thermostaat beoordelingen

0 Shares:
You May Also Like