Beste slimme stekkers 2021: beoordelingen en koopadvies

Elke kamer in uw huis heeft ze: stopcontacten, en ze zijn ongeveer zo dom als technologie kan zijn. Om een ​​echt slim huis te creëren, moet je de manier waarop je bedrading werkt upgraden, zodat deze op afstand kan worden bestuurd, beheerd en bewaakt.

U kunt een elektricien inhuren om uw bestaande stopcontacten eruit te halen en ze te vervangen door slimme inbouwmodellen, maar er is een eenvoudigere, goedkopere manier: steek een slimme stekker in die stopcontacten. Ze werken precies zoals ze klinken: het stopcontact in de muur verandert niet, je configureert de add-on-stekker gewoon met een app, verbindt hem met je netwerk en gebruikt hem om alles te bedienen wat erop is aangesloten.

Slimme stekkers zijn op allerlei manieren handig. Sommige modellen hebben ingebouwde dimmers, zodat u de helderheid van de lamp die erop is aangesloten kunt aanpassen; andere kunnen kleine apparaten van stroom voorzien, zoals een ventilator of een kachel. Andere kunnen worden gepland, zodat u uw huis er bewoond kunt laten uitzien terwijl u op vakantie bent, of zodat u de uren kunt beperken die uw kinderen videogames kunnen spelen of tv kunnen kijken.

Welke slimme stekker is het beste voor jouw huis? Hier zijn onze topkeuzes, plus een winkelgids die u zal helpen beslissen welke voor u geschikt is als geen van onze keuzes aan uw behoeften voldoet. U kunt ook hier klikken om een ​​lijst te zien van alle slimme stekkers die we tot nu toe hebben beoordeeld.

Beste slimme stekker voor de meeste mensen

Leviton blijft onze favoriete slimme stekker maken, en het apparaat van de tweede generatie, model D215P, voegt HomeKit-compatibiliteit toe aan zijn repertoire (hoewel we een beetje moeite hadden om die functie meteen te laten werken). Net als zijn voorganger maakt deze slimme stekker rechtstreeks verbinding met je netwerk via Wi-Fi, dus je hoeft niet te investeren in een hub. En dankzij de slanke vormfactor kunt u er twee op hetzelfde duplex-stopcontact aansluiten. Dit is een aan/uit-apparaat, geen dimmer. Als je dimfuncties nodig hebt, overweeg dan de tweede generatie Decora Smart Mini Plug-In Dimmer van Leviton (model D23LP).

Beste voordelige slimme stekker

De slimme stekker van Wyze Labs rapporteert uw energieverbruik niet en is beperkt tot aan/uit-functionaliteit, niet dimmen, maar het is de minst dure slimme stekker die u zult vinden, en hij is opgenomen in het bredere slimme thuisecosysteem van Wyze Labs , dus het was een gemakkelijke keuze om onze beste keuze te zijn in de budgetcategorie.

Beste slimme stekker voor ervaren gebruikers

De hub in de starterskit van Lutron kan meer aansturen dan alleen de meegeleverde slimme stekkers. Het ondersteunt ook de inbouwdimmerschakelaars van Lutron en u kunt het gebruiken om de serie Serena-aangedreven raamzonweringen van Lutron te plannen en te automatiseren. Bovendien kun je de kit in een breder smart home-systeem opnemen en is hij ook compatibel met het HomeKit-ecosysteem van Apple.

Beste slimme stekkerdoos

Er is niet veel concurrentie op dit gebied, maar het is niet alleen dat TP-Link standaard wint. De Kasa Smart Wi-Fi Power Strip heeft zes geaarde stopcontacten die onafhankelijk kunnen worden bediend en gepland, plus drie snelle USB-oplaadpoorten. Het biedt natuurlijk ook bescherming tegen stroompieken. Het lijkt misschien duur voor ongeveer $ 80, maar het is eigenlijk een behoorlijk sterke deal als je het vergelijkt met slimme stekkers met twee stopcontacten die ongeveer $ 60 kosten.

Beste slimme stekker voor buiten

De Wyze Plug Outdoor is niet het koopje van $ 10 dat het was toen het afgelopen december voor het eerst werd aangekondigd, maar het is nog steeds een ongelooflijke waarde. Het verslaat niet alleen de concurrentie op prijs, het biedt ook enkele functies die deze apparaten niet hebben. U kunt bijvoorbeeld de twee stopcontacten afzonderlijk bedienen en dankzij de geïntegreerde fotocel kunt u het apparaat programmeren om de stopcontacten in te schakelen bij zonsondergang en uit te schakelen bij zonsopgang, zelfs als de stekker buiten het bereik van uw wifi-netwerk is (programmeer gewoon terwijl u verbonden bent met uw netwerk en verplaats het vervolgens naar de eindbestemming – de instructies worden in het geheugen opgeslagen). De stekker zal ook uw energieverbruik monitoren en rapporteren. Dat is veel te bieden voor een adviesprijs van $ 17.

Slimme stekkers lijken misschien een handelsartikel, maar ze bestrijken een breed scala aan ontwerpstijlen, mogelijkheden en compatibiliteit. Als u op zoek bent naar een slimme stekker, overweeg dan hoe uw omgeving – en wat u van plan bent om de slimme stekker aan te sluiten – overeenkomt met de volgende lijst met functies.

Zoals altijd volgen volledige beoordelingen van alle smart plug-hardware op de markt aan het einde van de kopersgids.

Binnen versus buiten: De meeste slimme stekkers kunnen alleen binnen worden gebruikt, omdat ze niet weerbestendig zijn. (Deze zijn bijna altijd wit van kleur.) Verweerde schakelaars (bijna altijd zwart) zijn duidelijk aangegeven als veilig voor gebruik buitenshuis.

idevices buitenschakelaar

Naafvereisten: Als u de switch moet bedienen via een hub van derden, zoals SmartThings of Wink, is dat nog een stuk uitrusting waarvoor u een budget moet maken. In veel gevallen zal een leverancier van een switch ook een eigen hub als optie aanbieden, hoewel deze beperkt kan zijn in flexibiliteit en functies. Het gebruik van een hub maakt het ook gemakkelijker om verschillende apparaten met elkaar te verbinden, dus als je op een enkele knop wilt drukken om zowel bovenlichten als lampen tegelijkertijd in te schakelen, is een hub een geweldige manier om dit voor elkaar te krijgen.

Draadloze standaard: Zoals met alle smart home-apparatuur, ondersteunen slimme stekkers een van de verschillende draadloze technologieën, waaronder Zigbee, Z-Wave of Wi-Fi. Wi-Fi-stekkers hebben meestal geen hub nodig – uw router vervult die rol – terwijl Zigbee- en Z-Wave-modellen dat wel doen. U zult ook twee eigen standaarden tegenkomen: Clear Connect, gebruikt in de Caséta-producten van Lutron; en Insteon, een hybride van draadloos en powerline thuisnetwerken.

zigbee-logo

HomeKit-ondersteuning: Als u op zoek bent naar compatibiliteit met Apple’s HomeKit-apparaten (en Siri wilt vertellen om de lichten aan en uit te doen), moet u op zoek naar deze ondersteuning, die goed moet worden vermeld op de website en verpakking van een product.

Compatibiliteit met stemassistent: Veel slimme stekkers werken met Amazon Alexa, Google Assistant of beide. Ondersteuning voor Siri van Apple is minder gebruikelijk, maar niet moeilijk te vinden. Als je slimme Amazon Echo-, Google Home- of Apple HomePod-speakers in huis hebt, zul je het geweldig vinden om stopcontacten met spraakopdrachten aan en uit te kunnen zetten.

Vermogensbeperkingen: Je kunt niet op een slimme stekker aansluiten. De meeste zijn geschikt voor slechts een paar honderd watt stroomverbruik, wat prima is voor een lamp of een koffiezetapparaat, maar u kunt problemen ondervinden als u er een föhn of een professionele blender op aansluit. Fabrikanten van stekkers hebben de neiging om hun maximale wattage in de kleine lettertjes te stoppen, dus controleer vooraf goed of je verwacht dat het stopcontact apparaten met een hoog verbruik ondersteunt.

tp link kasa overspanningsbeveiliging 1

Aantal stekkers: De ontwerpen lopen hier sterk uiteen. Sommige slimme stekkers vervangen een enkele stekker, sommige vervangen er twee. Sommige ontwerpen bieden twee stekkers, maar slechts één daarvan is slim; de andere is een always-on pass-through-stekker. Welk ontwerp u ook kiest, houd rekening met het fysieke ontwerp van het apparaat zelf. Veel van deze apparaten, zelfs die met een ontwerp met één stekker, bedekken beide wandcontactdozen, wat hun bruikbaarheid aanzienlijk kan beperken. Er komen ook slimme stekkerdozen op de markt, die meerdere, individueel aangestuurde slimme stekkers in één apparaat bieden. TechHive prees onlangs een model van TP-Link.

Geaard of ongeaard: Sommige slimme stekkers bieden alleen ongeaarde voeding met twee pinnen. (Dit wordt gedeeltelijk gedaan om u ervan te weerhouden zware machines aan het stopcontact te bevestigen.) Als u driepolige, volledig geaarde elektriciteit nodig heeft, moet u een van de vele slimme stekkers op de markt kopen die deze functie hebben.

ge jasco slimme stekker

Energiebewakingsfuncties: Benieuwd hoeveel stroom uw aangesloten apparaat naar beneden zuigt? Met energiemonitoringfuncties kunt u de mobiele app van het apparaat gebruiken om het stroomverbruik in de loop van de tijd te volgen, waardoor u een beter argument hebt om te gebruiken tegen uw verkwistende, verkwistende kinderen die nooit de tv uitzetten.

Geïntegreerd dimmen: Als je een lamp aansluit op een slimme stekker, kun je er eenvoudig een dimbare lamp van maken als de schakelaar een ingebouwde dimmer heeft. Deze schakelaars bevatten hardwareknoppen om het dimmen rechtstreeks op de schakelaar zelf te regelen, naast app-gebaseerde bediening.

Meer slimme stekker beoordelingen

Leviton Decora Smart Wi-Fi Plug-in Dimmer (2e generatie) (model D23LP)

Leviton Decora Smart Wi-Fi Plug-in Dimmer (2e generatie) (model D23LP)

Peace by Hampton slimme wifi-stekker

Peace by Hampton slimme wifi-stekker

Christopher Null is een ervaren technologie- en bedrijfsjournalist. Hij levert regelmatig bijdragen aan TechHive, PCWorld en Wired, en beheert de websites Drinkhacker en Film Racket.

0 Shares:
You May Also Like