Beste slimme speakers van 2021: recensies en koopadvies

best smart speaker

Je hoeft niet in een smart home te wonen om te profiteren van slimme speakers. Alexa, Google Assistant, Siri en andere digitale assistenten kunnen je op tientallen manieren helpen, en je hoeft geen vinger uit te steken om ze op te roepen – spreek gewoon hun naam uit. Als je al hebt besloten dat je een slimme luidspreker wilt, klik dan hier voor onze topaanbevelingen.

Maar denk goed na over uw beslissing. In een perfecte wereld zouden deze apparaten interoperabel zijn, dus je zou het ene merk kunnen kopen omdat het beter is voor muziek, een ander merk omdat het het beste is voor slimme huisbediening, en een derde omdat het superieur is voor het ophalen van algemene informatie van internet. Zo werkt het niet in de echte wereld. Als je je eenmaal aan één platform hebt gecommitteerd, wil je eraan vasthouden.

best

Positief is dat het kiezen van het ene merk slimme luidspreker boven het andere je over het algemeen niet bindt aan het ecosysteem van dat merk. Als u bijvoorbeeld een Amazon Echo koopt, hoeft u zich niet te abonneren op de muziekservices van Amazon – u kunt hem ook gebruiken met Spotify, Pandora, SiriusXM-radio en verschillende andere services. En zelfs als je een smart home-systeem van één bedrijf hebt, kun je spraakopdrachten gebruiken om smart home-producten te bedienen die anders niet compatibel zouden zijn met dat systeem, op voorwaarde dat die apparaten compatibel zijn met je digitale assistent naar keuze.

sonos beam met samsung q7f smart tv

Dat gezegd hebbende, als je getrouwd bent met Google Play Music, is het streamen van muziek van je account naar een Amazon Echo niet perfect naadloos (hetzelfde geldt voor het streamen van muziek van Amazon-services naar een Google Home). En er zijn enkele belangrijke uitzonderingen op het naast elkaar bestaan: Google blokkeert momenteel bijvoorbeeld de weergave van YouTube-video’s op de Echo Show- en Echo Spot-apparaten (hoewel je daar kunt komen met een webbrowser op de tweede generatie Echo Show), en Apple’s HomePod streamt alleen muziek van Apple Music (of andere diensten van een mobiel apparaat met AirPlay, maar dat legt beslag op uw mobiele apparaat). Als je van plan bent om producten van derden te mixen en matchen met je slimme luidspreker, doe dan onderzoek om er zeker van te zijn dat ze samenwerken.

Als je meer wilt weten over wat slimme luidsprekers in het algemeen kunnen doen voordat je er een kiest, ga dan verder naar “Wat kunnen slimme luidsprekers doen?” sectie.

Beste allround slimme luidspreker

De beste slimme luidsprekers hebben schermen om visuele informatie over te brengen: alles, van songteksten tot weersvoorspellingen, boodschappenlijstjes, video’s, beveiligingscamerafeeds en meer. De tweede generatie van Amazon’s Echo Show 8 rechtvaardigt gemakkelijk zijn vraagprijs van $ 130, hoewel we nog moeten zien wat de nieuwe, kleinere en goedkopere ($ 85) Echo Show 5 kan doen. Als dat nog steeds te hoog is voor uw budget, kost de displayless Echo Dot (4e generatie) slechts $ 50 en is deze vaak te koop.

Tweede plaats

De tweede generatie Google Nest Hub geeft Amazon een run voor zijn geld. De Google Assistent is veel beter als het gaat om het vragen om algemene informatie, en Google heeft op agressieve wijze ondersteuning toegevoegd voor smart home-producten en -services van derden. Dit is ook de beste keuze voor mensen die van Chromecast, Google Foto’s, YouTube en YouTube Music houden.

Beste slimme luidspreker op instapniveau

Als je een slimme luidspreker voornamelijk gebruikt om je smart home-apparaten te bedienen, en je niet zoveel geeft om audioprestaties, neem dan de vierde generatie Echo Dot. Amazon blijft de audioprestaties van zijn slimme luidsprekers verbeteren en je kunt er twee koppelen voor stereo. U kunt zelfs een Echo Sub toevoegen aan een enkele luidspreker of een paar om de lage frequentierespons te verbeteren. De variant Echo Dot met klok heeft een eenvoudig en uiterst handig LED-display, maar het kost iets meer.

Tweede plaats

Google neemt hier opnieuw de tweede plaats in, ondanks de verbeteringen die het bedrijf heeft aangebracht aan zijn rebranded slimme luidspreker. Ja, de audiokwaliteit is verbeterd en Google Assistant is nog steeds slimmer dan Alexa, maar Amazon loopt voorop als het gaat om haken in het slimme huis. Als je betere audioprestaties wilt, levert de Google Nest Audio veel waar voor je geld, maar hij kost twee keer zoveel als de Mini.

Beste slimme luidspreker voor muziek

Als je het brood hebt, heeft Bowers & Wilkins de best klinkende slimme luidspreker op de markt. Het ondersteunt echter alleen Alexa, dus fans van Google Assistent willen misschien ergens anders kijken. Bowers & Wilkins belooft ook verschillende nieuwe en verbeterde functies, waaronder ondersteuning voor audio in meerdere kamers met de luidsprekers uit de Formation-serie van het merk, met toekomstige firmware-updates. Zorg ervoor dat je kunt leven met wat er ontbreekt voordat je de trekker overhaalt.

Tweede plaats

Amazon’s Echo Studio is een geweldige waarde voor $ 200, en het heeft een geïntegreerde Zigbee smart home-hub om op te starten. Hij is uitgerust met drie 2,0-inch mid-range drivers (één die links afvuurt, één die rechts afvuurt en één die recht omhoog schiet) en een 1,0-inch tweeter die recht op de luisteraar afvuurt. Een 5,25-inch naar beneden gerichte woofer verwerkt de lagere frequenties en is direct boven een basopening met sleuven gemonteerd. Je kunt er twee koppelen voor stereo, en Amazon biedt zelfs een optionele subwoofer aan.

Beste slimme luidspreker met een groot scherm

Amazon herwint de eerste plaats in deze categorie met zijn geheel nieuwe Amazon Echo Show (3e generatie). Een 10,1-inch scherm dat je bewegingen volgt en roteert zodat het altijd naar je toe is gericht, is hier de grote aantrekkingskracht, maar Amazon heeft ook de weergavekwaliteit en audioprestaties verbeterd en zijn nieuwe AZ1 Neural Edge-processor toegevoegd zodat het je beweging goed kan volgen op het apparaat, waardoor uw privacy wordt verbeterd door uw afbeelding niet naar de cloud te uploaden. Zoals met al zijn duurdere Echo-apparaten, is er een geïntegreerde Zigbee smart home-hub, plus een radio die gebruikmaakt van Amazon’s nieuwe Sidewalk-buurtnetwerktechnologie.

Tweede plaats

Met zijn rommelige merkherschikking uit de weg, boekt Google enorme vooruitgang in zijn strijd met aartsrivaal Amazon op het gebied van slimme weergave. De Google Nest Hub Max levert geweldig geluid, fantastische beeldkwaliteit en nauwe integratie met het Google-ecosysteem. Alexa is nog steeds de superieure digitale assistent als het gaat om compatibiliteit met smart home, maar dat voordeel zal niet eeuwig duren.

Beste draagbare slimme luidspreker

OK, de Sonos Move is een beter klinkende draagbare slimme luidspreker, maar de Sonos Roam is net zo veel praktischer als je je muziek onderweg wilt meenemen. Het is niet erg om de Move mee naar buiten te nemen op het terras, maar hem in een rugzak te stoppen en je muziek mee te nemen op een wandeling? Daarvoor wil je Roam. De Roam kost ook een stuk minder dan de Move. Begrijp ons niet verkeerd, we zijn helemaal weg van de Move, maar als je wilt zwerven, pak dan de Roam.

Wat kunnen slimme luidsprekers doen?

Met uitzondering van Amazon’s Echo, worden slimme luidsprekers aangedreven door dezelfde digitale assistenten die worden gebruikt met smartphones. Siri komt van de iPhone, Google Assistant komt van Android-telefoons en Cortana van Microsoft’s inmiddels overleden Windows Phone-platform (Cortana heeft sindsdien een thuis gevonden in Windows 10). Alexa is exclusief gemaakt voor de Amazon Echo, maar is nu te vinden in tal van andere apparaten, variërend van de Ecobee Smart Thermostat tot de Leviton Decora Smart Voice Dimmer.

In de basis is een digitale assistent cloudgebaseerde software die spraakopdrachten in natuurlijke taal begrijpt, taken uitvoert en informatie voor u ophaalt. In de echte wereld zijn digitale assistenten niet zo geavanceerd. Hoewel je niet als een robot hoeft te praten, bijvoorbeeld “Alexa, timer instellen, 20 minuten”, raken ze gemakkelijk in de war en hoor je een behoorlijk aantal reacties zoals “Sorry, ik weet het niet die” (dat is trouwens een Alexa-zin) wanneer je ze laat struikelen. Het leuke is dat de algoritmen die digitale assistenten aandrijven, in de loop van de tijd kunnen leren en beter kunnen voorspellen wat je nodig hebt.

Hier zijn slechts enkele van de dingen die de meeste slimme luidsprekers kunnen doen (je kunt “en meer!” toevoegen aan het einde van elke lijst met opsommingstekens):

Vermaken

Muziek streamen via wifiStream muziek via Bluetooth (de meeste modellen)Werken met Chromecast-apparaten (Google Home-modellen)Bedien uw tv Stream muziek naar meerdere luidsprekers (audio in meerdere kamers)Games spelen Stream video’s (modellen met schermen)

Nieuws en informatie ophalen

NieuwskoppenWeervoorspellingenVerkeersberichtenDatum en tijdWikipedia-items

Beheer je agenda

Afspraken instellenHerinneringen gevenDien als wekkerTo-do-lijsten bijhouden

Hulp in de keuken

Reciteer recepten (en laat ze zien op modellen met displays)Stel meerdere timers in Ontvang meetconversies (“Hoeveel kopjes gaan er in een kwart?”) Houd boodschappenlijstjes bij Stel de temperatuur in voor een sous-vide-koker Vraag voedingsinformatie op (“Hoeveel calorieën zitten er in een appel? ”) Bellen en gebeld worden (video-oproepen op modellen met displays) Dienen als intercom in huisSms-berichten verzenden

Bedien je slimme huis *

* Er zijn kanttekeningen bij het gebruik van een slimme luidspreker voor thuisbediening. Smarthome-apparaten die via wifi kunnen worden bediend, hebben geen andere hardware nodig. Producten die gebruikmaken van de Zigbee- of Z-Wave-protocollen zijn afhankelijk van de aanwezigheid van een smarthome-hub, zoals een Samsung SmartThings. De duurdere Echo-modellen van Amazon vormen een uitzondering op die regel, omdat ze een geïntegreerde smart home-controller hebben (hoewel deze beperkt is tot Zigbee)

Onze beoordelingen over slimme luidsprekers

We werken deze lijst bij als er nieuwe modellen aankomen.

Amazon Echo Show 15

Amazon Echo Show 15

Adviesprijs: beoordeeld met Sanus-kantelstandaard van $ 29,99; prijs zoals beoordeeld: $ 279,98

Lees onze volledige Amazon Echo Show 15-recensie

Michael is de hoofdredacteur van TechHive. Hij bouwde in 2007 zijn eigen slimme huis en gebruikte het als een echt testlab bij het beoordelen van nieuwe producten. Na een verhuizing is hij bezig zijn nieuwe huis, een bungalow uit 1890, om te bouwen tot een modern smart home.

0 Shares:
You May Also Like