Beste slimme rookmelders 2022: beoordelingen en koopadvies

smoke detector hub

Het concept is simpel: een rookmelder die je vertelt dat er brand in de buurt is, is geweldig, maar een rookmelder die je vertelt dat er brand is, waar je ook bent, is nog beter. Slimme rook- en koolmonoxidemelders (CO) zijn een van de handigste categorieën slimme apparaten voor thuisgebruik op de markt, vooral omdat ze een duidelijk voordeel bieden ten opzichte van “domme” versies van hetzelfde product. En als u een tweede huis heeft of vaak reist, is de extra gemoedsrust die ze u kunnen bieden van onschatbare waarde.

Eenmaal geïnstalleerd en ingeschakeld, download je de relevante app en maak je draadloos verbinding met het apparaat. Als het alarm afgaat, ontvangt u niet alleen een audio-waarschuwing – veel bevatten nuttige gesproken instructies in plaats van alleen een sirene – uw smartphone vertelt u ook wat het probleem is (of het rook of koolmonoxide is, welk alarm is geactiveerd, en soms zelfs de ernst van de rook). Veel slimme rookmelders haken aan op extra smart home-apparatuur en IFTTT, dus je kunt nog slimmer worden door bijvoorbeeld de lampjes te laten knipperen als er rook is gedetecteerd. Misschien wel het grootste voordeel van een slimme rookmelder: geen jacht meer op middernachtelijke piepjes, aangezien je ook op de telefoon gebaseerde meldingen krijgt over bijna lege batterijen.

Hier zijn onze keuzes voor de beste opties die momenteel op de markt zijn.

Beste slimme rookmelder

De Nest Protect is een van de meest volwassen slimme rookmelders op de markt, en het is een goede keuze als je een van de meest geavanceerde en betrouwbare slimme rookmelders wilt die er zijn. Alarmen zijn gevarieerd, geïntegreerde verlichting is kleurgecodeerd op basis van het type dreiging, en het product bevat handige gesproken waarschuwingen wanneer het wordt geactiveerd. Tijdens het testen werd onze telefoon bijna onmiddellijk gewaarschuwd en de app kon niet eenvoudiger te beheersen zijn. Als je thuis extra Nest-apparatuur hebt, zoals een Nest-thermostaat, wordt het nog slimmer, omdat je de Protect kunt configureren om je ventilatiesysteem uit te schakelen als het rook detecteert, wat een potentiële reddingsboei is.

Voor $ 119 is de Nest Protect niet goedkoop, maar er zijn duurdere opties. In dit geval is de uitgave echter de moeite waard.

Beste budget slimme rookmelder

De X-Sense XS01-WT is lang niet zo slim als de veel geavanceerdere Nest Protect – hij waarschuwt je niet voor gevaarlijke niveaus van koolmonoxide in je huis, en je kunt niet meerdere units met elkaar verbinden, zodat wanneer er een klinkt uit, ze klinken allemaal niet, maar de catalogusprijs van $ 40 maakt het een aantrekkelijke waarde voor de veiligheid van thuis.

Wat u moet weten over slimme rookmelders

Voor het grootste deel werken slimme rookmelders bijna identiek. Het apparaat kan aan het plafond of hoog aan de muur worden geïnstalleerd (meestal ter vervanging van een ouderwetse rookmelder op dezelfde locatie), met batterijen of stroom in de muur. De meeste slimme rookmelders die we hebben geëvalueerd, zijn verkrijgbaar in beide formaten en kosten hetzelfde. Let goed op bij het winkelen, zodat je niet met het verkeerde type eindigt.

Als u een bekabeld model upgradet, is het belangrijk dat u alle detectoren in de keten vervangt door hetzelfde merk en model. Een van de redenen voor het bedraden van een rookmelder is dat als er een een gevaarlijke toestand detecteert, deze alle andere kan activeren om af te gaan. Maar er is geen garantie dat deze functie werkt als je een combinatie van apparaten van verschillende fabrikanten hebt die op elkaar zijn aangesloten.

Rook CO: Uw huis moet waarschuwen voor het gevaar van koolmonoxide en rook. Sommige detectoren doen beide, dus u hoeft de batterijen niet in meer dan één apparaat te plaatsen en te controleren.

Detectorgevoeligheid en nauwkeurigheid: Het is erg moeilijk om wetenschappelijk te testen hoe goed een rook-/CO-melder zijn primaire taak doet zonder je huis daadwerkelijk af te branden. Dat gezegd hebbende, kan het simuleren van rokerige omstandigheden iets onthullen over hoe gevoelig een detector is. Ook kunt u rekening houden met de algemene consensus over de onderliggende technologie in een rookmelder. De Nest Protect maakt bijvoorbeeld gebruik van een foto-elektrische split-spectrumsensor die als superieur wordt beschouwd aan de ionisatiesensor die in veel oudere apparaten wordt gebruikt en die vatbaarder is voor valse alarmen.

Meldingsvariant: Er wordt een luide sirene verwacht, maar spraakwaarschuwingen zijn best handig: ze vertellen u niet alleen welk type gevaar is gedetecteerd, maar waarschuwen u ook voor de locatie en kunnen u zelfs vertellen hoe u moet reageren (of dat nu een raam opent of 911 belt ). Kleurgecodeerde lampjes op het alarm zelf zijn een ander pluspunt. En natuurlijk zijn snelle pushmeldingen naar je telefoon een must in de slimme alarmruimte.

Meerdere gebruikers: Uiteraard ben je het veiligst als meer dan één persoon een pushmelding krijgt dat er brand in huis is. Zoek een systeem dat meerdere gebruikers ondersteunt via een uitnodigingssysteem.

Interconnectiviteit: Sommige apparaten ondersteunen een interconnectiviteitsfunctie, dus als één alarm afgaat, gaan alle andere alarmen in huis ook af. Dit kan een groot voordeel zijn als je een heel groot huis hebt en bang bent dat je ergens anders in huis misschien geen alarm hoort afgaan. We hebben de interconnectiviteitsfuncties niet getest in onze recensie, omdat we afzonderlijke alarmen afzonderlijk hebben getest, dus controleer de specificaties tijdens het winkelen als deze functie nuttig klinkt.

Ondersteuning voor slimme thuishubs: Als je je rookmelder wilt integreren met de rest van je huis, overweeg dan of deze wordt ondersteund door een grote smart home hub. De Nest Protect is duidelijk gekoppeld aan het Nest-ecosysteem, maar Alexa, SmartThings en HomeKit-opties zijn ook beschikbaar. Merk op dat we matige resultaten hadden met verschillende van deze haken – en zelfs als je het alarm aansluit op je slimme thuishub, kan het uiteindelijke nut van deze verbinding beperkt zijn.

Dat gezegd hebbende, kunnen sommige slimme rookmelders, in combinatie met een slimme thermostaat, de thermostaat activeren om uw HVAC-systeem uit te schakelen, zodat rook niet in uw ventilatiesysteem wordt gezogen en door uw hele huis circuleert.

Meer slimme rookmelder beoordelingen

Christopher Null is een ervaren technologie- en bedrijfsjournalist. Hij levert regelmatig bijdragen aan TechHive, PCWorld en Wired, en beheert de websites Drinkhacker en Film Racket.

0 Shares:
You May Also Like