Beste slimme gloeilampen 2021: beoordeeld en beoordeeld

combined led smart bulb hub

Slimme led-lampen die via een hub of smartphone-app kunnen worden aangestuurd, zijn geen nieuw idee meer. Wat nieuw is, is hoe ver deze technologie is gekomen sinds de komst slechts een paar jaar geleden. Ook nieuw: producten zoals de Nanoleaf Light Panels – een systeem van in elkaar grijpende LED-panelen waarmee je kunt decoreren met licht – veranderen het gloeilampconcept fundamenteel.

Slimme LED-lampen zijn niet echt een handelsartikel, maar ze komen dicht bij de volwassenheid voor zover de markt reikt. De lampen van vandaag zijn compacter, veel helderder, hebben een betere kleurweergave en beschikken voor het grootste deel over controle-apps die meer doen dan ooit en gemakkelijker in te stellen zijn. De prijzen zijn ook gedaald, met enkele naamloze, kleurafstembare lampen die nu beschikbaar zijn voor minder dan $ 10 per stuk. (Koper let op: u krijgt waar u voor betaalt.)

Witte led-lampen zijn ook slim

Met hun regenboog van tinten en talloze feesttrucs krijgen kleuren-LED’s alle pers in de wereld van slimme verlichting. Het is leuk spul, maar de realiteit is dat de meesten van ons zelden de behoefte zullen hebben om alle lichten in huis blauw of rood te maken, tenzij het tijd is om te vieren dat ons team de World Series heeft gewonnen. Zelfs dan wil je ze waarschijnlijk allemaal weer wit maken na het feest.

Wit licht is op zichzelf ook belangrijk, aangezien er tegenwoordig voldoende wetenschap is om aan te tonen hoe verschillende tinten wit – met variaties in kleurtemperatuur – onze psychologische toestand beïnvloeden. Koel licht dat dichter bij blauw ligt, heeft een stimulerend effect en is het beste in de ochtend. Warm licht is ontspannend en is het beste als de zon ondergaat. Houd er echter rekening mee dat niet elke witte LED-smartlamp kan worden aangepast aan de kleurtemperatuur. Bekijk de specificaties voordat je koopt.

Witte slimme lampen bagatelliseren de feestkenmerken die een hoofdbestanddeel zijn van op kleur afstembare lampen. Aan de andere kant zijn witte slimme lampen goedkoper dan gekleurde lampen, waardoor het betaalbaarder is om ze in meerdere kamers uit te rollen.

We hebben zowat elke kleur en witte slimme led-lamp op de markt getest. Onder aan de pagina vindt u links naar veel van onze beoordelingen en we zullen dit verhaal bijwerken als er nieuwe modellen worden geïntroduceerd.

Beste kleur LED slimme lamp

Philips was een van de eerste spelers op deze markt en de ervaring van het bedrijf leert dat. Fysiek zijn de Hue Color- en Ambiance-lampen niet veel veranderd sinds hun introductie eind 2012, maar de nieuwste generatie gaat veel langer mee en het bedrijf heeft een Bluetooth-radio toegevoegd die de Philips Hue Bridge overbodig maakt (maar de meeste smart home inwoners zullen de brug toch willen). Het Philips Hue-ecosysteem is het diepste en breedste in de branche en omvat niet alleen lampen van elke denkbare vorm en grootte, maar ook armaturen voor binnen en buiten, waaronder de Philips Hue Calla-padverlichting en de Philips Hue Lily-buitenspot, die we allebei heel graag.

Tweede plaats

LIFX is een zeer sterke concurrent op het gebied van slimme verlichting en komt op een zeer goede tweede plaats in onze verzameling. LIFX heeft niet langer alleen A19- en BR30-vormfactoren te bieden, en we houden echt van zijn unieke LIFX+ (die een reeks infrarood-LED’s heeft waarmee uw beveiligingscamera in het donker kan zien), maar Philips levert nog steeds veel meer diversiteit in zijn ecosysteem en universum van ondersteuning door derden.

Beste witte LED slimme lamp

Onze keuze zal niemand verbazen die deze markt volgt. Philips domineert deze ruimte en is ook onze topkeuze voor de beste kleuren LED-smartlamp. De nieuwste Hue-lampen kunnen worden bediend via Bluetooth of Zigbee (de laatste vereist de Philips Hue Bridge), ze leveren licht van hoge kwaliteit en worden ondersteund door een sterke garantie. We hebben de BR30-vormfactor ontvangen voor onze beoordeling, maar de lamp is ook verkrijgbaar in A19, kandelaar en zelfs met vintage-stijl LED-filamenten.

Tweede plaats

Als u een slimme, alleen witte lamp wilt waarvoor geen slimme thuishub nodig is, is de LIFX Mini White een uitstekende keuze. Hoewel hij iets zwakker is dan de LIFX-lamp van volledige grootte, produceert hij een 60 watt-equivalent van 800 lumen.

Beste voordelige slimme lamp

De nieuwe Cree Connected Max-lijn van slimme lampen is agressief geprijsd en verkrijgbaar in de meest populaire vormfactoren: A19, A21, BR30 en PAR38. De A19 Tunable White + Color Changing-lamp die we hebben beoordeeld, kost slechts $ 10 en ondersteunt zowel Bluetooth als Wi-Fi, dus je hoeft geen rekening te houden met de extra kosten van een hub om deze in je slimme huis te integreren. Het is een heel goed product.

Beste slimme lamp om te koppelen met een beveiligingscamera

De meeste beveiligingscamera’s voor thuis zijn uitgerust met infrarood-LED’s om een ​​schijn van nachtzicht te geven. de LIFX+ is uitgerust met eigen infrarood-LED’s, die zelfs actief zijn als de lamp softwarematig is uitgeschakeld. Infrarood licht is onzichtbaar voor het blote oog, maar de LIFX+ kan er een kamer in baden, zodat uw beveiligingscamera meer van de kamer en gedetailleerder kan zien dan met zijn eigen infrarood LED’s.

Beste LED-lichtstrip

De 2020-versie van de Philips Hue Lightstrip Plus LED is de enige striplamp die zowel Bluetooth als het robuustere Zigbee-protocol ondersteunt (als je bereid bent te betalen voor de vereiste bridge om hem met je wifi-netwerk te verbinden, tenminste) . De aard van LED-lichtstrips maakt ze delicate apparaten, en het eerste recensieproduct dat we ontvingen ging na een korte tijd kapot (de tweede houdt het prima vol). Maar we zijn nog geen concurrerend apparaat tegengekomen dat zo veelzijdig is als dit.

Protocollen en functies voor slimme gloeilampen

Drie besturingstechnologieën blijven strijden om leiderschap in de markt voor slimme lampen (Z-Wave is een grote concurrent in slimme verlichting, maar je zult het niet tegenkomen in lampen – alleen in schakelaars, plug-in modules, bedieningspanelen en slimme- thuishubs).

Zigbee: Lampen die gebruikmaken van het populaire smart-home-netwerkprotocol hebben een bridge nodig om te communiceren met uw wifi-thuisnetwerk. Dit is de technologie die Philips heeft gebruikt voor zijn Hue-reeks, maar het is niet de enige.Wifi: Deze lampklasse praat rechtstreeks met uw Wi-Fi-router, geen hub of bridge vereist. LIFX en TP-Link produceren beide uitstekende slimme Wi-Fi-lampen, maar geen van beide bedrijven komt in de buurt van Signify’s Philips Hue-reeks wat betreft de diepte en breedte van het Hue-ecosysteem.Bluetooth: Deze lampen slaan uw thuisnetwerk helemaal over en koppelen rechtstreeks met uw smartphone of tablet. Als zodanig kunnen ze niet van buiten uw huis worden bediend. GE en een aantal andere fabrikanten maken Bluetooth-lampen, sommige van betere kwaliteit dan andere. Signify heeft onlangs Bluetooth-radio’s toegevoegd aan zijn Philips Hue-lijn van slimme lampen, waardoor het niet meer nodig is om de Philips Hue Bridge te implementeren. Door de brug uit de vergelijking te halen, worden de totale implementatiekosten verlaagd, maar worden er enkele beperkingen toegevoegd. Meer lees je in onze review van de nieuwe Philips Hue lampen.

Elk van deze technologieën heeft voor- en nadelen, dus voordat u probeert een specifieke lamp te kiezen, moet u eerst proberen te bepalen welke technologie voor u geschikt is. Als je je lampen wilt aansluiten op een breder smart-home-systeem, zoals SmartThings of Nest, zijn Bluetooth-lampen uit. Je kunt meer dan één lamp bedienen met je telefoon, maar je kunt hem niet aansluiten op sensoren of andere systemen in je huis. Houd je niet van het idee om een ​​lamp aan je telefoon te koppelen? Een wifi-lamp werkt het beste voor jou, hoewel je niet zoveel opties hebt als bij een Zigbee-product.

Slimme lamp of slimme schakelaar?

Er is veel discussie over de beste manier om slimme verlichting te installeren, en er zijn twee benaderingen. Je kunt kiezen voor dure slimme lampen en ze allemaal afzonderlijk bedienen, of je kunt goedkope domme lampen gebruiken en slimme schakelaars installeren om alle lichten op dat circuit te bedienen. Beide benaderingen zijn logisch: met slimme lampen zijn de kosten het grootste probleem, maar er is ook complexiteit om mee om te gaan. Hoewel lampen meestal kunnen worden gegroepeerd op basis van locatie, is dit slechts zo intuïtief te beheren als de app voor lampcontrole.

Slimme schakelaars zijn daarentegen veel gecompliceerder om te installeren – tot het punt waarop sommige gebruikers zich misschien ongemakkelijk voelen bij het omgaan met blootliggende bedrading en liever een elektricien inhuren. Slimme schakelaars bieden echter meer flexibiliteit in veel installaties.

Gewend aan jarenlang omdraaien van bedrade schakelaars, zullen veel gebruikers (of hun kinderen) instinctief de wandschakelaar gebruiken om het licht uit te doen wanneer ze een kamer verlaten. Zodra dat gebeurt, kunnen alle apps ter wereld het licht pas weer aanzetten als de schakelaar weer in de aan-stand wordt gezet. Hoewel dit geen probleem is als je slimme schakelaars installeert, kunnen ze de kleur of kleurtemperatuur van een lamp niet veranderen.

Dat gezegd hebbende, slimme lampen, ongeacht de technologie, zullen nog steeds niet voor iedereen geschikt zijn. Met name de meeste van deze lampen kunnen niet worden gedimd via een bedrade wandschakelaar (het knoeit met de stroom naar de radio, waardoor ze onbruikbaar worden). Sommige zullen uitvallen, zelfs als er een dimmer op het circuit aanwezig is en op vol vermogen is ingesteld. Het licht van een LED-lamp is waarschijnlijk veel, veel beter.

Het goede nieuws is dat de prijzen van lampen dalen, dus het is gemakkelijker om met slimme lampen aan de slag te gaan en minder straf als je merkt dat een product niet voor je werkt. Dat gezegd hebbende, willen we u op de juiste manier op weg helpen. Dus zonder verder oponthoud, hier zijn diepe duiken in de meest waardevolle gekleurde en witte LED-smartlampen op de markt.

Onze nieuwste beoordelingen van slimme ledlampen

Christopher Null is een ervaren technologie- en bedrijfsjournalist. Hij levert regelmatig bijdragen aan TechHive, PCWorld en Wired, en beheert de websites Drinkhacker en Film Racket.

0 Shares:
You May Also Like