Beste slimme garagedeurcontrollers van 2022

garage door controller opening art

De garagedeuropener markeert in sommige opzichten het ontstaan ​​van het slimme huis. Radiogestuurde afstandsbedieningen voor elektrische garagedeuropeners dateren uit 1931, bijna 20 jaar ouder dan de afstandsbediening van de tv. Het is dus grappig dat moderne smart home-technologie, die draadloos verbindt met op internet gebaseerde technologie, relatief langzaam de garagedeur bereikt. Relatief weinig bedrijven concurreren tegenwoordig op deze markt, en veel van hun producten voelen meer ontworpen voor mannen die graag in hun werkplaatsen sleutelen dan voor mensen die een slim huis willen ontwikkelen.

Het goede nieuws is dat deze apparaten zeker verbeteren in zowel eenvoud als capaciteit, en hoewel de garagedeur in de nabije toekomst een beetje een uitbijter in uw slimme huis kan blijven, biedt het toevoegen van een slimme garagedeurcontroller aan uw opstelling enkele echte voordelen . U kunt de deur niet alleen overal openen en sluiten – gasten, familieleden of bezorgers binnenlaten – u weet ook in realtime of de deur open of gesloten is.

Als je een van die mensen bent die vaak vergeet de deur te sluiten – of als je je zorgen maakt of je eraan hebt gedacht om hem te sluiten terwijl je op weg was naar een roadtrip van twee weken – wil je zeker de investering doen.

Dit is onze topkeuze in deze markt, gevolgd door een lijst met functies waarmee u rekening moet houden bij het winkelen voor een slimme garagedeurcontroller, en links naar onze beoordelingen van andere producten in deze categorie.

Beste slimme garagedeurcontroller

Het is nog steeds een goed idee: alles wat we zeiden over het Chamberlain-model MYQ-G0301 myQ Smart Garage Door Hub is nu waar voor het Chamberlain-model MYQ-G0401: het is de gemakkelijkste slimme garagedeurcontroller om in te stellen, de meest functionele controller op de markt, , het is de minst dure op de markt – met een ruime marge. Dat gezegd hebbende, is er weinig reden om te upgraden van het vorige model.

Het volledig draadloze systeem betekent dat u niet hoeft te sleutelen aan nieuwe bedrading naar uw garagedeuropener, en een enkele hub kan twee deuren bedienen (als u een tweede sensor koopt – die ongeveer net zoveel kost als de hub-en- sensorkit). De app is eenvoudig te configureren en te gebruiken en het systeem ondersteunt een klein maar groeiend aantal smart home-ecosystemen, waaronder HomeKit. De myQ is niet compatibel met opener, maar als het werkt met die van jou – controleer online voordat je koopt – het is absoluut degene die je moet krijgen.

Tweede plaats

Meross smart home-producten hebben ons met gemengde gevoelens achtergelaten. Ze zijn allemaal goedkoop, maar waarde wordt bepaald door meer dan een prijskaartje. De Meross Smart Wi-Fi garagedeuropener bevindt zich aan de betere kant van die schaal. Als het product van Chamberlain niet aan uw behoeften voldoet, is dit het overwegen waard. (Opmerking: dit apparaat is niet HomeKit-compatibel, maar Meross biedt wel een apart model aan. Het was echter niet beschikbaar bij het ter perse gaan, maar voor ons om te evalueren.)

Hoe u de juiste slimme garagedeurcontroller kiest?

Hoewel garagedeuropeners in een groot aantal merken, stijlen en mogelijkheden verkrijgbaar zijn, is het goede nieuws dat u waarschijnlijk zonder veel problemen een slimme controller kunt vinden die met uw systeem werkt.

Zoals ik hierboven al zei, is de Chamberlain myQ om verschillende redenen mijn beste keuze, maar omdat het uitsluitend afhankelijk is van draadloze technologie, is het niet compatibel met elk systeem op de markt. Ga om te beginnen naar de compatibiliteitstool van myQ en controleer of uw bestaande opener wordt ondersteund. Als dat zo is, en het maakt je niet uit dat het niet compatibel is met Alexa of Samsung SmartThings, is je werk gedaan: verkrijg de myQ. Als dat niet het geval is, kun je ofwel een geheel nieuwe opener krijgen zoals Chamberlain suggereert (hoewel dat de problemen met Alexa en SmartThings niet oplost), of je verdiepen in de wereld van slimme garagedeurcontrollers.

nexx NXG-200 geïnstalleerd op liftmaster deuropener

Eigenlijk is het upgraden van je oude, incompatibele deuropener geen slecht idee, en nieuwe modellen zijn veiliger en goedkoper dan je zou denken. Aangezien een bedrade garagedeurcontroller u ongeveer $ 100 kan kosten, is het de moeite waard om goed na te denken of u meer geld wilt steken in een verouderd systeem dat op het punt staat te falen, of het gewoon vanaf het begin wilt upgraden. (Veel nieuwe openers hebben slimme technologie ingebouwd, waardoor er geen extra controller nodig is.)

Maar als je een opener hebt die niet compatibel is met onze topkeuze, en je wilt hem in de buurt houden, dan heb je een bedrade controller nodig zoals de Nexx Garage NXG-200 of de Garadget. Bekabelde regelaars. Deze moeten via een paar draden op de opener worden aangesloten, dus u moet vertrouwd zijn met wat klein elektrisch werk om ze te installeren. Net als myQ biedt Nexx een online compatibiliteitstool, maar hier zult u waarschijnlijk merken dat Nexx direct uit de doos compatibel is, of alleen compatibel is met een extra adapter. Met andere woorden, bedrade controllers zijn over het algemeen compatibel met alles, of ik heb tenminste nog geen openers gevonden die ermee compatibel zijn.

Garadget geïnstalleerd 1

De vangst betreft de adapter. Over het algemeen geldt dat als u een oudere garagedeuropener heeft, Nexx en Garadget er direct uit de doos mee werken. Als je een nieuwere opener hebt, heb je ook hun adapter nodig. Dit komt omdat nieuwere openers vaak een complexer encryptiesysteem hebben ingebouwd, en een standaard afstandsbediening met drukknop – wat bedrade slimme controllers emuleren – zal er niet mee werken. De oplossing is om een ​​knop te plaatsen die compatibel is met deze codering tussen de controller en de opener: de controller vertelt de knop om te activeren, wat op zijn beurt de opener vertelt om te openen of te sluiten. Het is een beetje wankel, maar in mijn testen werken deze opstellingen net zo goed als het draadloze alternatief.

Het probleem is dat het gewoon een stuk duurder is om het op deze manier te doen. Als u een Nexx en een adapter koopt, betaalt u $ 105 bij het ter perse gaan, en een Garadget plus-adapter kost $ 98. Vergelijk dat met de minder dan $ 40 die u aan de myQ uitgeeft en er is echt geen keus.

Nogmaals, als myQ niet compatibel is, zal Nexx of Garadget een acceptabel alternatief zijn, op voorwaarde dat je bereid bent een beetje extra uit te geven om de klus te klaren. We zullen nieuwe producten in deze ruimte beoordelen zodra ze op de markt komen en zullen onze topkeuze zo nodig bijwerken.

Christopher Null is een ervaren technologie- en bedrijfsjournalist. Hij levert regelmatig bijdragen aan TechHive, PCWorld en Wired, en beheert de websites Drinkhacker en Film Racket.

0 Shares:
You May Also Like