Beste slimme deursloten 2021: recensies en koopadvies

smart lock hub 2019

Hoewel traditionele slot-en-sleutelsystemen in de loop van de tijd zijn verbeterd, is het basismechanisme niet echt veranderd sinds het eerste slot meer dan duizend jaar geleden werd uitgevonden: een stuk metaal met precies de juiste vorm duwt pinnen in een slot in juiste positie, waardoor het vergrendelingsmechanisme kan draaien. Als samenleving is het moeilijk om een ​​systeem te vervangen dat letterlijk een millennium redelijk betrouwbaar heeft gewerkt.

Zijn slimme sloten echt beter?

Je kunt de horeca bedanken voor het eindelijk duwen van sloten in het digitale tijdperk. Hotels hebben lang geleden geleerd dat sleutels gemakkelijk verloren gaan, duur zijn om te vervangen en eenvoudig te omzeilen, omdat dieven sloten kunnen openbreken of eenvoudigweg kopieën van een sleutel kunnen maken om toekomstige toegang onbelemmerd mogelijk te maken. Aan de andere kant accepteren hotelgasten gemakkelijk sleutelkaarten (en in sommige gevallen op smartphones gebaseerde oplossingen) als het belangrijkste middel om hun kamer binnen te komen. De elektronische oplossing is zo veel eenvoudiger. Hotelsleutelkaart kwijt? Vervangen is niet erg.

Maar het grootste voordeel van elektronische toegangssystemen is dat ze zeer configureerbaar zijn. Digitale sloten kunnen in een oogwenk worden gewijzigd (daarom is die oude hotelsleutelkaart in uw portemonnee nergens goed voor), en de eigenaar van het pand kan een record genereren van wanneer elke deur werd geopend. In een meer geavanceerde omgeving kunnen verschillende sleutels worden gegenereerd voor hetzelfde slot, zodat een huiseigenaar kan zien wanneer elk gezinslid binnenkwam of wanneer de huishoudster arriveerde.

Of je nu een tiener hebt die de neiging heeft om de avondklok te overtreden of alleen tijdelijke toegang wil geven aan huisgasten, serviceproviders of Airbnbers, slimme sloten zijn een ongelooflijke upgrade ten opzichte van de oude manier van doen. Klaar om de sprong naar smart lock-technologie te maken? Dit zijn onze topkeuzes van de markt op dit moment.

Beste slimme slot in het algemeen

Sommigen zullen beweren dat we de Level Touch onze beste keuze in deze categorie hadden moeten noemen – het verdiende tenslotte een hogere score – maar Level behandelt iOS-gebruikers beter dan Android-gebruikers. Kwikset dumpt ook het oude vertrouwde toetsenbord ten gunste van een vingerafdruklezer op zijn nieuwste slimme losck. Hierdoor kon het bedrijf de voetafdruk die het slot aan de buitenzijde van uw deur presenteert drastisch verkleinen. Kwikset geeft je ook de mogelijkheid om het slot met een conventionele sleutel te openen, voor het geval de lezer een geautoriseerde vingerafdruk niet herkent (mocht je huid bijvoorbeeld snoeien na een duik in het zwembad).

Tweede plaats

De minimalistische Level Lock – Touch Edition ziet er net zo goed uit als hij werkt en is ons best beoordeelde slimme slot. De reden dat we hem de tweede plaats hebben genoemd, in plaats van de beste in deze categorie, is dat hij alleen op afstand kan worden bediend met een iOS-apparaat, tenzij je ook Ring-producten in huis hebt en Amazon Sidewalk gebruikt. Als u het gemak van aanraakbediening kunt opgeven, kost de nieuwe Level Lock $ 80 minder.

Beste retrofit smart lock

De augustus Smart Lock Pro is afgezet. Level Home’s Level Bolt is ons nieuwe favoriete slimme retrofit slot, grotendeels dankzij het vermogen om te verdwijnen. De slimme componenten van de Bolt verbergen zich in uw deur, waar ze de interne mechanische elementen van uw bestaande nachtschoot vervangen. U bevestigt uw bestaande binnen- en buitencomponenten opnieuw, zodat de algehele esthetiek van uw deur niet in het minst verandert.

Tweede plaats

Het was moeilijk om het gemak van wifi af te wegen tegen de visuele aantrekkingskracht van de nulvoetafdruk die de Level Lock met alleen Bluetooth biedt, maar uiteindelijk won Level Lock het. Hé, het behalen van de tweede plaats in de dekking van TechHive is geen gemakkelijke prestatie, en als het gemak van wifi opweegt tegen esthetiek, dan is dit het slimme retrofit-slot om te kopen.

Beste budget slimme slot

Wyze Labs heeft een welverdiende reputatie voor het produceren van slimme smart home-producten met een goede prijs-kwaliteitverhouding, en de nieuwe Wyze Lock-nachtschootconverter is zeker geen uitzondering. Monteer dit apparaat op uw bestaande nachtschoot, sluit de meegeleverde Wi-Fi-brug aan en u verandert uw domme nachtschoot in een modern smart home-apparaat dat kan worden geopend met uw bestaande sleutel, en u kunt geen ruzie maken met zijn minder- vraagprijs van meer dan $ 100. (De prijs is gestegen sinds onze beoordeling.)

Meest innovatieve slimme slot

De Lockly Vision vermindert het aantal beveiligingsapparaten dat u op uw veranda moet gebruiken door een krachtig slim slot te combineren met een geweldige videodeurbel. Het is niet perfect – het is groot, omvangrijk en niet erg aantrekkelijk – maar er is niets anders zoals dit op de markt.

Hoe kies je een slim slot? (Geen woordspeling bedoeld.) Dit is een jonge en enorm onvolwassen ruimte, en veel producten op de markt zijn nog steeds extreem ruw aan de randen. Zelfs topproducten kunnen wankelen als ze te maken hebben met oude of stijve nachtschoot, deuren die niet goed sluiten of omgevingen waar niet-standaard armaturen worden gebruikt. Het komt erop neer dat het moeilijk is om te beweren dat elk product universeel perfect is voor elk huis. Dat gezegd hebbende, hier zijn enkele belangrijke overwegingen waarmee u rekening moet houden om u te helpen uw boodschappenlijstje te verfijnen.

bluetooth-logo

Hoe slim is het? Een belangrijk voorbehoud om eerst te overwegen: sommige “slimme sloten” werken helemaal niet met een smartphone-app of slimme thuisnetwerkhubs; het zijn eigenlijk gewoon elektronische sloten die een code gebruiken in plaats van een sleutel om te openen. Een stap hoger dan dat, vindt u alleen Bluetooth-vergrendelingen. Deze werken met een smartphone app, maar zijn niet op afstand of via een smart home systeem te monitoren. Dat is prima als u de sleutels in uw zak wilt kwijtraken, maar minder indrukwekkend als u van uw toegangspoorten een echt onderdeel van uw thuisnetwerk wilt maken.

Vervangen of renoveren? Het is je vergeven als je je antieke deurknop op je vintage Victoriaanse niet wilt vervangen door een metalen apparaat dat eruitziet alsof het meer thuis zou zijn om mensen uit een bankfiliaal in een stripwinkel te houden. Voor een aanzienlijk aantal smart lock-producten hoeft u niet al uw bestaande hardware te vervangen. In plaats daarvan worden ze alleen aan de binnenkant van de deur geïnstalleerd en vervangen ze alleen het binnenste deel van de nachtschoot. Je kunt een standaardsleutel van buitenaf blijven gebruiken of het slot openen via een smartphone-app.

Samsung connect home 3 pack

Smart home hub-integratie Als je een bestaande hub hebt zoals de Wink Hub 2, Samsung SmartThings of een Apple TV, wil je er zeker van zijn dat het door jou gekozen slimme slot vanaf het begin compatibel is. Veel slimme sloten ondersteunen Bluetooth, dus ze werken met je telefoon, maar missen de technologie die nodig is om verbinding te maken met je thuisnetwerk. Sommige Bluetooth-sloten, zoals het Yale Assure-systeem en het August Smart Lock, bieden een radiomodule als add-on om verbinding te maken met uw thuisnetwerk. Als je een slimme thuishub zoals de Samsung SmartThings of Wink Hub gebruikt, zoek dan in plaats daarvan naar een slot dat Z-Wave of ZigBee ondersteunt.

Alternatieve invoer betekent: Telefoon vergeten op kantoor? Hoe kom je in huis? Fysieke sleutel? Numeriek toetsenbord? Wachten tot je partner arriveert? Er zijn talloze verschillende benaderingen beschikbaar.

Stroomback-up Wat doe je als de batterijen in het slot leeg zijn – en je zit buiten vast? Sommige sloten maken het mogelijk om noodstroom toe te passen mocht dit gebeuren. Yale’s Real Living sloten zijn voorzien van externe palen waarop je een 9 volt batterij kunt aansluiten, waardoor je genoeg energie hebt om de deur open te krijgen. Andere modellen behouden de traditionele sleutelcilinder voor back-up.

geofencing Slecht over het handmatig vergrendelen van de deur als je weggaat? Een geofencing-systeem vergrendelt automatisch de deur wanneer het detecteert dat uw telefoon de buurt heeft verlaten, en kan worden ingesteld om automatisch te openen wanneer het ontdekt dat u thuis bent gekomen.

Functies voor gasttoegang Met de meeste slimme sloten kun je tijdelijke sleutels instellen voor huisgasten, die je kunt verwijderen wanneer ze weer thuis zijn. Met slimmere systemen kunt u zelfs tijdsbeperkingen instellen wanneer elke toegangscode kan worden gebruikt.

Onze slimme slot beoordelingen

Augustus Smart Lock 3e generatie

Augustus Smart Lock 3e generatie

Christopher Null is een ervaren technologie- en bedrijfsjournalist. Hij levert regelmatig bijdragen aan TechHive, PCWorld en Wired, en beheert de websites Drinkhacker en Film Racket.

0 Shares:
You May Also Like