Beste SD-kaartherstelsoftware voor Mac om te gebruiken in 2022 (Free & Betaald)

Of je nu een professional, een hobbyist of gewoon iemand bent die een groot deel van de foto’s heeft gemaakt, een fotoramp is je waarschijnlijk niet vreemd. Per ongeluk verwijderen, overschrijven en beschadigde bestanden kunnen allemaal toeslaan wanneer u het het minst verwacht. En ze kunnen allemaal ernstige hoofdpijn veroorzaken.

Gelukkig zijn er nogal wat opties om uit te kiezen als het gaat om SD-kaartherstelsoftware voor Mac. Deze gids gaat dieper in op zes van die software-opties in het bijzonder.

Waar u op moet letten in SD-kaartgegevensherstelsoftware voor Mac

Niet alle SD-kaartherstelsoftware is gelijk gebouwd. En als u op zoek bent naar de beste tools in de branche, zijn er een paar dingen waar u op moet letten.

Herstelkracht – Bestandssystemen, formaten, scandiepte en meer spelen allemaal een rol bij hoe effectief een softwareoptie is om uw bestanden daadwerkelijk te herstellen.

Gebruiksgemak– De krachtigste software zal niets betekenen als u niet weet hoe u deze moet gebruiken. Geweldige software is gebruiksvriendelijk en ziet er geweldig uit.

Grote waarde– Sommige software-opties vragen meer dan ze waard zijn. Zoek naar software die net zoveel waarde biedt als uw portemonnee.

Extra tools – Van back-upassistenten en bestandssortering tot gegevensbeschermingsfuncties en hex-editors, de beste SD-kaartgegevensherstelsoftware wordt geleverd met tal van handige extra tools.

Beste SD-kaartherstelsoftware voor Mac

Als u de andere methoden hebt geprobeerd om uw kaartgegevens te herstellen, zijn er tal van zowel betaalde als free software om verwijderde foto’s van een SD-kaart te herstellen.

Hieronder bekijken we in het bijzonder zes opties.

1. Disk Drill (Freemium)

Disk Drill is professionele software voor bestandsherstel die krachtig genoeg is voor experts op het gebied van gegevensherstel, maar zo gebruiksvriendelijk dat zelfs beginners er hun voordeel mee kunnen doen. De grafische gebruikersinterface is schoon, modern en gemakkelijk te navigeren.

De herstelmethoden zijn vooral goed in het herstellen van een breed scala aan bestandstypen. En er is een groot aantal extra tools om uw gegevens veilig te houden. Een van de enige nadelen is dat het dat niet is free. Disk Drill startscherm

Functies:

Verschillende herstelstrategieën. Voor kleinere taken zoekt Quick Scan naar handtekeningen van bekende partitieheaders. Deep Scan daarentegen scant per sector op verloren gegevens. Hoe uitgebreid je herstelbehoeften ook zijn, Disk Drill kan je helpen. Tal van extra hulpmiddelen. Inclusief SMART Monitoring, Duplicate Finder, Byte-to-Byte back-up, gegevensbescherming en meer. Ondersteunt vele formaten en apparaten. Met ondersteuning voor 400+ bestandsformaten en een breed scala aan compatibele apparaten (SD- en micro SD-kaarten, flashdrives, externe harde schijven, camera’s en meer), is Disk Drill een van de meest veelzijdige SD-kaartherstelprogramma’s die er zijn.

Pluspunten

Ondersteunt alle gangbare SD-kaartbestandsindelingen Gepolijste en gebruiksvriendelijke interface Meerdere herstelmethoden Compatibel met 400+ bestandsindelingen

nadelen

Alleen voorbeeld van gevonden bestanden in free versie Kan individuele mappen niet scannen Ondersteunt geen Linux

Prijzen:

Free Met versie kun je een voorbeeld van je bestanden bekijken, terwijl de PRO-versie (onbeperkt herstel, geavanceerde functies, enz.) $ 89 is.

Systeem vereisten:

macOS X 10.11.6 of hoger.

2. Testschijf (Free)

Testschijf is volledig open-source software, wat betekent dat het volledig is free software voor gegevensherstel voor Mac (een van de weinige). Het is ook even veelzijdig als krachtig. Het wordt zelfs gebruikt door professionals op het gebied van gegevensherstel.

Hoewel het primaire doel was om verloren partities te herstellen en niet-opstartende schijven weer opstartbaar te maken, is het bijbehorende freeware-programma FotoRec is gespecialiseerd in het herstellen van verloren mediabestanden. De bruikbaarheid lijdt echter onder het ontbreken van een grafische interface.Startscherm van TestDisk

Functies:

Veelzijdig. Met TestDisk en PhotoRec gecombineerd, kunnen Mac-gebruikers een breed scala aan bestandsindelingen herstellen, inclusief de bestandsindelingen die vaak worden aangetroffen op SD-kaarten (exFAT, FAT32 en NTFS). Het kan ook HFS, ext2, ext3, ext4, HFS, JFS, JPG, PNG, PDF, TXT en nog veel meer bestandstypen herstellen. Ondersteunt meerdere besturingssystemen. Inclusief macOS, Microsoft Windows (van NT 4.0 tot Windows 10), Linux, FreeBSD, NetBSD, Open BSD en SunOS. Krachtige herstelopties. Kan worden gebruikt om gebroken bestandstabellen en opstartsectoren opnieuw op te bouwen. Het kan ook niet-opstartende schijven weer opstartbaar maken.

Pluspunten

Krachtige tools voor gegevensherstel Ondersteunt veel bestandssystemen en typen Werkt met meerdere besturingssystemen
Free SD-kaartherstelsoftware voor Mac

nadelen

Geen grafische interface Kan moeilijk zijn voor beginners

Prijzen:

Free en volledig open source.

Systeem vereisten:

macOS X 10.14 of hoger.

3. R-Studio (Freemium)

Een geavanceerde applicatie voor gegevensherstel, R-Studio biedt tal van krachtige herstelfuncties die het een uitstekende keuze maken als een herstelprogramma voor SD-kaarten. Het maakt gebruik van geavanceerde herstelalgoritmen die specifieke bestandshandtekeningen detecteren voor bepaalde bestandstypen, waaronder documenten en afbeeldingen, waardoor het een voorsprong heeft op andere herstelopties. Dat gezegd hebbende, de free versie van R-Studio heeft beperkte herstelmogelijkheden en incidentele gebruikers vinden de interface mogelijk te complex. R-Studio startscherm

Functies:

Tal van ondersteunde bestandssystemen. Waaronder APFS, HFS+, FAT12/FAT32/exFAT, NTFS/NTFS5 en nog veel meer. Andere handige hulpmiddelen. Ingebouwde hex-editor, ondersteuning voor beschadigd RAID-herstel en herstel via het netwerk zijn slechts enkele van de extra meegeleverde hersteltools. Solide gebruiksfuncties. Met gebruiksfuncties zoals bestandssortering kunt u gevonden bestanden eenvoudig sorteren op originele structuur, bestandsextensie of tijd voor het maken/wijzigen van bestanden. Bovendien kunt u geschatte herstelkansen zien met behulp van File Viewer.

Pluspunten

Veel ondersteunde bestandssystemen en typen Maakt gebruik van geavanceerde herstelalgoritmen Tal van geavanceerde functies Geweldige gebruiksopties

nadelen

Matig complexe grafische gebruikersinterface Beperkte herstelmogelijkheden met free versie Betaalde versie prijzen zijn afhankelijk van het aantal licenties

Prijzen:

Free versie heeft een herstellimiet van 256 KB voor bestandsgrootte. Betaalde versies beginnen bij $ 63,99 voor een enkele licentie.

Systeem vereisten:

macOS X 10.4 of hoger.

4. Remo herstellen (Freemium)

Remo herstellen van Remo Software is een andere nuttige herstelsoftware voor SD-kaart. Met een free demoversie, veel ondersteunde bestandstypen, 24/7 ondersteuning en een gemakkelijk te begrijpen interface, het is een solide optie voor technische beginners. Beperkte herstelmogelijkheden voor de proefversie en sommige incompatibiliteiten van het bestandssysteem kunnen echter problematisch zijn. Remo Herstel startscherm

Functies

Detecteert veel bestandsindelingen (300+). Waaronder JPEG, RAW, CR2, ORF, NEF, RAF, SR2, TIFF, TIF, PNG, AVI, MOV, MPF, MPEG, MP3, WMA, MIDI, AIF en nog veel meer. Solide GUI. De grafische gebruikersinterface is eenvoudig en duidelijk, waardoor Remo Recover een bijzonder nuttige software voor het herstellen van geheugenkaarten is voor beginners en minder techneuten. Diepe scan. Met deze geavanceerde scanmodus kunnen gebruikers verloren bestanden herstellen van scenario’s voor ernstig gegevensverlies, zoals herstel van geformatteerde, beschadigde stations.

Pluspunten

Ondersteunt meer dan 300 bestandsformaten Gebruiksvriendelijke 24/7 technische ondersteuning

nadelen

Mac-versie ondersteunt FAT12, FAT16, FAT32, exFAT, NTFS of NTFS5 niet. Mac-versie is duurder dan Windows Kan geen bestanden herstellen in free versie

Prijzen:

Free download laat je scannen en een voorbeeld bekijken. Maar als je bestanden van je SD-kaart wilt herstellen, moet je de Media Edition voor $ 69,97 of de Pro Edition voor $ 94,97 kopen.

Systeem vereisten:

macOS X 10.5 of hoger.

5. Stellair (Freemium)

sterrenbeeld is een zeer gepolijst en feature-rijk SD-kaart herstelprogramma. Het biedt een hele reeks krachtige tools voor gegevensherstel, een bijzonder moderne en gebruiksvriendelijke interface en een free Versie van de SD-hersteltool die u kunt gebruiken om tot 1 GB aan bestanden te herstellen. Al zijn poetsmiddel heeft echter een prijs. Hoewel de herstelmogelijkheden goed zijn, zijn scans vaak traag. Bovendien beginnen betaalde versies bij $ 59,99 per jaar. Stellair startscherm

Functies:

Ondersteunt de meeste bestandssystemen. Kan herstellen van de meeste bestandssystemen, waaronder NTFS, FAT, FAT16, FAT32, exFAT, ext2, ext3, ext4, HFS, HFS+ en APFS. Bestandsindelingen omvatten archiefbestanden, liedjes, databasebestanden, afbeeldingen, video’s, documenten en meer. Rechttoe rechtaan-interface. Uitzonderlijk gebruiksvriendelijk. Stellar’s free De SD-hersteltool is heel gemakkelijk te navigeren en gebruikers hoeven nooit te raden welke stappen ze moeten nemen, ongeacht op welk scherm ze zich bevinden. Krachtig herstel + extra functies. Premium-versies bieden geavanceerde functies zoals dubbele scanmodi (normaal en diep), bestandsherstel en zelfs een functie die u kunt gebruiken om een ​​defecte geheugenkaart te klonen en te herstellen van de back-up (waardoor het gegevensherstelproces zo veilig mogelijk wordt).

Pluspunten

Moderne en gebruiksvriendelijke interface Ondersteunt aangepaste bestandsindelingen Herstel tot 1 GB aan gegevens met free versie

nadelen

Aan de trage kant Jaarabonnement op licentie

Prijzen:

Free versie kunt u tot 1 GB aan bestanden herstellen. Betaalde versies beginnen bij $ 59,99 per jaar.

Systeem vereisten:

macOS X 10.11 of hoger.

6. Kaartredding (Freemium)

Oorspronkelijk alleen voor Macs, Kaart redding is een product van WinRecovery-software. Het is ook een van de oudste SD-herstelprogramma’s op deze lijst. De functionaliteit is eenvoudig en to the point, waardoor het beter is voor beginners dan sommige andere, meer gecompliceerde opties. Card Rescue schiet echter tekort in vergelijking met andere herstelopties, zowel wat betreft herstelmogelijkheden als extra functies. Card Rescue-startscherm

Functies:

Makkelijk te gebruiken. De interface is eenvoudig en gebruiksvriendelijk. Selecteer gewoon de kaart die u wilt scannen, kies de bestandstypen waarnaar u wilt zoeken, stel een herstelbestemming in en klik op Go. Ondersteunt de meeste fotobestandstypen. Waaronder JPG, PNG, RAW, BMP, TIF, NEF, X3F, ORF en meer.

Pluspunten

Schone interface Relatief goedkoop

nadelen

Werkt alleen met een SD- of micro SD-kaart Beperkte mogelijkheden

Prijzen:

U kunt alleen voorbeelden van bestanden bekijken met de free versie. Om bestanden te herstellen, moet u een levenslange licentie kopen voor $ 39,95.

Systeem vereisten:

macOS X 10.4 of hoger.

Conclusie

Alleen omdat je je favoriete foto’s hebt verwijderd of per ongeluk hebt overschreven, wil dat nog niet zeggen dat ze voor altijd verdwenen zijn. Gelukkig zijn er een aantal opties (zowel betaald als free) voor SD-kaartherstelsoftware voor Mac om uit te kiezen. Maar in onze ervaring is Disk Drill de beste keuze die er is.

Zoals bij elke ramp met gegevensherstel, is preventie echter de beste stap die u kunt nemen door regelmatige en consistente best practices voor back-ups te volgen.

0 Shares:
You May Also Like