Beste ruisonderdrukkende hoofdtelefoon van 2021: recensies en koopadvies

best headphones lead art

Ruisonderdrukkende hoofdtelefoons zijn een van de meest populaire soorten blikjes, en niet zonder reden. Ze blokkeren omgevingsgeluiden die u kunnen afleiden van het genieten van uw favoriete muziek. Hoewel ze met name handig zijn voor vliegreizen en dagelijks woon-werkverkeer, vooral via het openbaar vervoer, zijn ze ook geweldig om u te isoleren van geluidsoverlast thuis, of dat nu het geruis van uw HVAC-systeem is, het gezoem van de koelventilatoren van uw computer , of de grasmaaier van uw buurman.

Ruisonderdrukking kan op twee manieren worden bereikt: Door actieve of passieve maatregelen. Onze focus ligt hier op het eerste. Dit laatste is niet per se een technologie; het verwijst eerder naar hoeveel omgevingsgeluid een hoofdtelefoon fysiek blokkeert. Gesloten over-ear hoofdtelefoons en in-ear hoofdtelefoons met memoryfoam tips bieden de beste passieve ruisonderdrukking. Onze reviews van soorten koptelefoons vind je hier.

Koptelefoons met actieve ruisonderdrukking (ANC) identificeren geluidsgolven die verband houden met ruis en genereren elektronisch een geluidsgolf die deze opheft. Dit is wat we bedoelen: Een geluidsgolf is vergelijkbaar met de rimpelingen in een vijver. Gooi een kiezelsteen in de vijver, breng dan rimpelingen van het tegenovergestelde patroon aan en je maakt het oppervlak van de vijver glad. Actieve ruisonderdrukking (ANC) werkt op een vergelijkbare manier. Microfoons die op de hoofdtelefoon zijn gemonteerd, analyseren omgevingsgeluidsgolven en produceren vervolgens omgekeerde geluidsgolven die ze opheffen.

Sony WH-1000XM4

Zoals je zou verwachten, zijn de ANC-technologieën van sommige fabrikanten ongelooflijk effectief; anderen, minder. We hebben modellen van AKG, Bose, Bowers & Wilkins, JBL, Libratone en Sony getest en vonden ze erg goed.

ruisonderdrukking is het meest geavanceerde type ANC. Het werkt volgens dezelfde principes, maar past zich aan uw omgeving aan om meer of minder van het effect toe te passen en zelfs om geluiden van de buitenwereld te brengen.

1meer triple main

Sommige adaptieve ruisonderdrukkingsoplossingen houden zelfs rekening met hoe snel je beweegt, de luchtdruk om je heen en of je waarschijnlijk in een vliegtuig zit, een wandeling maakt of een gesprek voert. Veel werken in combinatie met een mobiele app op je smartphone.

Sommige mensen merken dat ANC-hoofdtelefoons druk uitoefenen op hun oren, waardoor ze een soortgelijk gevoel creëren als onder water. Vind je een ANC-koptelefoon oncomfortabel, dan kies je voor een model met goede ruisonderdrukking. Dat type hoofdtelefoon biedt ook andere voordelen: ze geven de muziek waar je naar luistert het minst kleur en ze hebben geen batterijen nodig. Aan de andere kant zijn niet alle koptelefoons met passieve ruisonderdrukking draadloos.

Beste actieve ruisonderdrukkende hoofdtelefoon

Sony heeft niet veel gedaan om zijn benadering van hoofdtelefoons met ruisonderdrukking te veranderen, omdat dat niet nodig was. Zijn eerdere WH-1000XM3-hoofdtelefoons zijn fantastisch, en deze nieuwe generatie kan zelfs nog beter. Als ruisonderdrukking een belangrijke functie voor je is, is de Sony WH-1000XM4 absoluut de beste hoofdtelefoon die je kunt kopen.

Tweede plaats

Bowers & Wilkins introduceerde zijn PX7 noise-cancelling hoofdtelefoon in 2019, maar deze Carbon Edition is gloednieuw dit jaar en heeft een nieuwe afwerking en een nog mooier design. Sonisch nauwkeurige actieve ruisonderdrukkende hoofdtelefoons klinken misschien als een tegenstelling, maar laat het aan de ingenieurs van B&W over om het voor elkaar te krijgen. Dat gezegd hebbende, zullen veel kopers vasthouden aan Sony’s WH-1000XM4 – en niet alleen omdat ze minder kosten.

Beste budget-hoofdtelefoon met ruisonderdrukking

Het is moeilijk te geloven hoe goedkoop deze ruisonderdrukkende Bluetooth-hoofdtelefoons zijn, maar dat hoort bij de koers van Wyze Labs, een bedrijf dat altijd het meeste waar voor zijn geld lijkt te bieden in elk product dat ze maken. Hoewel hun geluidskwaliteit niet concurreert met de duurdere modellen, en ze misschien niet zo duurzaam zijn als sommige van de duurdere merken, zul je niet al te boos zijn als ze kapot gaan en na een paar jaar moeten worden vervangen.

Beste ruisonderdrukkende hoofdtelefoon voor gamers

Sony en Bose winnen misschien wat betreft hun technologie voor actieve ruisonderdrukking, maar Bang & Olufsen komt in de buurt terwijl ze verbluffende audioprestaties combineren met technologie die gamers, met name Xbox- en Windows-gamers, nergens anders zullen vinden. En ze wikkelen het allemaal in een prachtig pakket van leer, lamsleer en aluminium.

Beste echte draadloze hoofdtelefoon met ruisonderdrukking

We voegen dekking van echte draadloze hoofdtelefoons toe aan ons repertoire en beginnen met een knaller: de PI7-oortelefoons van Bowers & Wilkins leveren fenomenale prestaties, ze ondersteunen de aptX Adaptive audiocodec van Qualcomm en hun oplaadcassette kan fungeren als een Bluetooth-zender , zodat je naar muziek kunt luisteren van bijna elke bron, inclusief een NAS-box op je netwerk. We hebben het onder meer getest met een Roon Nucleus en een MacBook Pro.

Onze nieuwste beoordelingen van actieve ruisonderdrukkende hoofdtelefoons

We werken deze lijst bij als er nieuwe modellen binnenkomen voor evaluatie.

Theo Nicolakis is een C-Level technoloog en digitale communicatieprofessional. Hij is ook een gepassioneerd audiofiel en home theater liefhebber.

0 Shares:
You May Also Like