Beste robotmoppen van 2022: beoordelingen en koopadvies

bestrobotmops

Zoals gehate huishoudelijke klusjes gaan, wordt dweilen waarschijnlijk meer veracht dan zelfs stofzuigen (hoewel we het erover eens zijn dat het schoonmaken van toiletten bovenaan de lijst staat). Het vuile water, de rugpijn en het feit dat de meeste huizen veel minder dweilbare vloeren hebben dan vloerbedekking, maakt het werk maar al te gemakkelijk te verwaarlozen.

Net als bij stofzuigen is robotica echter gekomen om te redden. Robotmoppen hebben geen omslachtige emmers of vieze dweilkoppen nodig. Het enige wat je hoeft te doen is hun tank met water te vullen, ze op de grond te zetten, op de startknop te drukken en uit de weg te gaan. Sommigen zullen zelfs eerst de vloer stofzuigen of vegen, waardoor u ook van dat karwei wordt verlost. Ze elimineren niet de noodzaak om af en toe een ouderwetse dweil te gebruiken, maar ze kunnen de vloer aanzienlijk gemakkelijker schoon te maken als u dat doet.

Dit zijn onze huidige topkeuzes voor robotmoppen. Dit is een zich ontwikkelende categorie – fabrikanten experimenteren nog steeds met wat een goede robotdweil maakt – dus er kunnen aanzienlijke verschillen zijn tussen producten in termen van kenmerken en functies. Toch zijn er enkele basisdingen waar u op moet letten en we hebben ze onder onze keuzes opgenomen om u te helpen als onze topkeuzes niet aan uw unieke behoeften voldoen. Of u kunt hier klikken om naar onze nieuwste beoordelingen van robotmops te gaan.

Beste robotmop

Beste hybride stofzuiger/dweil

De Roborock S7 balanceert stofzuigen en dweilen beter en levert indrukwekkendere resultaten op dan alle concurrerende hybrides die we hebben geprobeerd. Deze LiDAR-verpakkingsrobot wordt geleverd met een innovatief dweilsysteem en sonische schrobtechnologie waarmee vlekken kunnen worden losgemaakt, iets waar de meeste robotvacuüm/dweil-hybriden, die gewoon een vochtige doek over de vloer slepen, niet toe in staat zijn. En met een maximale zuigkracht van 2500 Pa is de S7 niet traag als het gaat om het stofzuigen van zowel vloeren als vloerkleden. Je kunt het zelfs koppelen met Roborock’s optionele Auto Empty Dock, dat detecteert wanneer de S7 terugkeert naar zijn oplaadpinnen en automatisch de inhoud uit de vuilnisbak zuigt.

Waar moet je op letten bij een robotdweil

Speciale vloermop of vacuüm/mop hybride: In wezen werken alle robotmoppen op dezelfde manier: u vult een tank met water en het water wordt afgegeven terwijl de robot over uw vloeren navigeert, met behulp van een bevestigde doek/pad om het vuil van uw vloer te schrobben.

De robots zijn er echter over het algemeen in twee soorten. Modellen zoals de iRobot Braava Jet 240 en de iLife Shinebot W400 kunnen uw vloeren niet stofzuigen (hoewel de eerste een droge veeg van vuil kan doen) voordat u gaat dweilen.

Vacuüm/dweil-hybriden zijn in wezen robotstofzuigers die worden geleverd met een bevestigbaar waterreservoir. Als je wilt dweilen, vul je dit kleine reservoir met kraanwater, bevestig je er een microvezeldoek aan en schuif je het op de bodem van de stofzuiger.

Er zijn geen vaste regels over welk type robotdweil beter is, maar we hebben enkele algemene trends waargenomen. Hybride typen hebben meestal meer functies zoals app-bediening en smart home-integratie. En ze geven je natuurlijk het voordeel dat je twee klusjes met één apparaat kunt doen. We hebben echter ontdekt dat hun methode om een ​​vochtige microvezeldoek over de vloer te slepen niet de beste is voor hardnekkige vlekken. Speciale robotmoppen sproeien meestal water rechtstreeks op de vloer om smurrie en vlekken te verzachten en brengen wat beweging aan met een schuursponsje of borstel. In onze tests zijn deze borstels consequent effectiever geweest bij dieper vuil.

Navigatie: Net als hun stofzuigende tegenhangers navigeren robotmoppen rond meubels, muren en andere obstakels met behulp van een verzameling sensoren. Sommige hybride modellen maken ook gebruik van kaarttechnologie. De meeste die we hebben getest, kunnen echter niet zeggen op welk type vloer ze zich bevinden. Dat levert potentiële problemen op als de vloer die u wilt dweilen grenst aan een kamer met tapijt, zoals keukens en badkamers vaak doen. Gelukkig hebben veel robotmoppen een soort virtuele barrière die je tussen harde vloeren en vloerbedekking kunt plaatsen om de robot uit de problemen te houden.

Batterijduur: De levensduur van de batterij hangt samen met hoeveel een robotdweil kan afdekken in één keer opladen. We hebben vastgesteld dat een uur de beste plek is voor de meeste appartementen en flatgebouwen, maar voor grotere huizen wordt een minimum van 90 minuten aanbevolen. Het is ook belangrijk om te onthouden dat dweilen de batterij langer meegaat dan stofzuigen, dus als je voor een hybride model gaat, verwacht dan dat je minder krijgt dan de door de fabrikant geclaimde looptijd bij gebruik van de dweilfunctie.

Onze nieuwste beoordelingen van robotmop

Michael Ansaldo is een ervaren journalist voor consumententechnologie en technologie voor kleine bedrijven. Hij levert regelmatig bijdragen aan TechHive en PCWorld.

0 Shares:
You May Also Like