Beste MKV-speler voor Mac in 2022

About MKV file format

MKV-bestanden zijn lastig – het is niet te zeggen hoe het kan worden gecodeerd. Daarom zou een goede MKV-speler elk video- of audiospoor moeten kunnen decoderen. Maar er is meer dat u kunt halen uit een app van hoge kwaliteit: de functies kunnen uw kijkervaring verbeteren en u zelfs in staat stellen om extra dingen te doen, zoals streamen. Je kunt het allemaal zien in onze lijst.

Free MKV Player voor Mac – Elmedia Player

Op zoek naar het ultieme MKV-speler op macOS? Moet je andere formaten spelen, zoals MOV, AVI en WMV? Elmedia Player opent bijna elk mediabestand op de nieuwste Apple M1 Macs. Wanneer u MKV bekijkt, kunt u externe audio en ondertitels openen en deze synchroniseren met de video. Afspeellijsten en bladwijzers maken het gemakkelijker om uw media te beheren, hoofdstukken te markeren of gewoon een film achter te laten om later terug te komen en deze te bekijken.

Elmedia MKV Player voor Mac

Elmedia PRO is een belangrijke upgrade, die de speler verbetert met veel aanpasbare opties. Na aanschaf van de PRO-licentie kun je de 10-bands equalizer gebruiken en visuele effecten toepassen in de videotuner, inclusief handige tools zoals kleurcorrectie en de-interlacing. Je kunt je video’s ook streamen via AirPlay 2, DLNA en Chromecast.

Voordelen:

Compatibiliteit met de meeste formaten en MKV-codecs Configureerbare audio en video Streaming met één klik Gebruiksvriendelijk Werkt op de nieuwste systemen

Vergunning: free om te gebruiken, PRO-upgrade geprijsd op $ 19,95

Gebruikersbeoordeling: 4,8 van de 5, gebaseerd op getuigenissen van gebruikers

VLC (voorheen VideoLan Client) wordt standaard geleverd met tal van codecs. Als gevolg hiervan heeft het geen problemen met MKV-video’s. De veelheid aan afspeelopties maakt het mogelijk om elk aspect van het afspelen van video, audio en ondertitels te configureren. Bovendien ondersteunt VLC MKV-hoofdstukken en andere soortgelijke functies.

VLC als MKV Player voor Mac

Aan de andere kant kan het moeilijk zijn om de juiste opties te vinden, omdat veel ervan zijn verborgen in omvangrijke menu’s en worden gemengd met andere, minder nuttige instellingen. Soms zijn de opties onverklaarbaar, of hebben ze een onduidelijke omschrijving. Desalniettemin is het op dit moment een van de beste opties om MKV te spelen. En het is niet moeilijk om het gewoon te openen en een bestand te laden.

Voordelen:

Kan bijna alles afspelen, inclusief dvd’s Geavanceerde instellingen voor de perfecte installatie Volledig free te gebruiken, geen advertenties

nadelen:

Kan moeilijk te navigeren zijn Nuttige instellingen passen goed bij de niche-instellingen

Vergunning: free en open source

Gebruikersbeoordeling: 4,6 van de 5 op CNET

5KPlayer biedt veel voor free – voor bekijken, aanpassen, streamen en downloaden hoeft u niets te activeren of te kopen. Maar het is niet helemaal free – de speler bevat advertenties in de interface en wordt gestart bij het opstarten, zonder gemakkelijk toegankelijke manieren om dit gedrag uit te schakelen.

5KPlayer opent MKV-bestanden

Desondanks is het een behoorlijk bruikbare speler die veel premiumfuncties biedt zonder enige vorm van betaling. 5KPlayer kan inderdaad MKV en veel andere bestandstypen openen. Het is geschikt voor HD-weergave, zo niet UHD. Afhankelijk van wat je van een MKV-speler voor Mac verwacht, kunnen er enkele dingen ontbreken, maar de toegevoegde streaming- en downloadfunctionaliteit kan dit goedmaken.

Voordelen:

Free streaming en downloads Ondersteunt een breed scala aan codecs

nadelen:

Beperkte opties Bevat advertenties

Vergunning: gratis software

Gebruikersbeoordeling: 3.7 van de 5 op Trustpilot

Movist bevat geen fancy functies, zoals streaming of videofilters. Het kan gewoon elke FFmpeg-codec afspelen, wat meer dan genoeg is voor MKV. Movist is een goedkope, betrouwbare speler met een redelijk aantal instellingen voor dagelijks kijken of luisteren. Het heeft bijvoorbeeld een audio-equalizer en ondertitelsynchronisatie.

Movist als MKV-speler

Het ontwerp van het “schuifpaneel” is ongebruikelijk en heeft zijn voordelen. U hebt toegang tot een groot deel van de functionaliteit van Movist zonder door menu’s te klikken of sneltoetsen te onthouden. Het is een verademing in vergelijking met de uniforme interfaces in andere spelers.

Voordelen:

Eenvoudig en rijk aan functies Unieke interface

Vergunning: betaald, $ 4,99

Gebruikersbeoordeling: 4.3 van de 5 in de App Store

Cisdem biedt een minimale ervaring, zonder veel instellingen die anders gebruikelijk zijn in mediaspelers. Dit omvat afspeelsnelheid, bladwijzers, audio-equalisatie, tracksynchronisatie, enz. Het heeft echter genoeg om MKV-bestanden te openen en te bekijken.

Cisdem-videospeler

Met Cisdem kunt u extra audio- of ondertiteltracks openen en ook afspeellijsten maken. Wat nog belangrijker is, je kunt het doen voor free, aangezien videoconversie de enige functie is waarvoor betaalde activering vereist is. En als commercieel product is het een stuk veiliger dan een freeware-app.

nadelen:

Extreem simplistisch Veel belangrijke functies ontbreken

Vergunning: freemet een upgrade van $ 9,99 beschikbaar

Gebruikersbeoordeling: 3 van de 5 op MacUpdate

Deze Mac MKV-speler kan op veel verschillende manieren worden geconfigureerd. Dit omvat ondertitelkleuren en lettertypen, videokleurcorrectie, afspeelsnelheid en meer. Om nog maar te zwijgen, OmniPlayer kan streamen via AirPlay en DLNA. De meeste van deze functies zijn toegankelijk voor: free.

OmniPlayer ondersteunt MKV-bestanden

Het is echter niet allemaal perfect. Gebruikers merken op dat sommige gemakken ontbreken. U kunt bijvoorbeeld het scrollwiel niet gebruiken om het volume te wijzigen. Ook moet worden opgemerkt dat de free versie bevat advertenties, en de oproepen om een ​​recensie en een beoordeling achter te laten, kunnen zelfs na aankoop van de VIP-upgrade blijven bestaan.

Voordelen:

Volledige controle over ondertitels, audio en video Gemaksfuncties, zoals voorbeeldminiaturen van de voortgangsbalk

nadelen:

Aankoop of abonnement vereist voor toegang tot alle functies Advertenties en constante herinneringen om te beoordelen en te beoordelen

Vergunning: free met betaalde opties

Gebruikersbeoordeling: 4,7 van de 5 in de App Store

Wat is een MKV-bestand?

Matroska-video is een open containerformaat dat is ontwikkeld om elke hoeveelheid audio-, video- en ondertitelstreams te bevatten, naast XML-metadata en afbeeldingen. MKV-metadata kunnen onder andere worden gebruikt om hoofdstukken af ​​te bakenen. Zoals elk open-sourceproject is het uitgebreid gedocumenteerd en zijn de tools om MKV-bestanden te maken of te bewerken beschikbaar voor free.

Wat is MKV-bestand

Momenteel geniet MKV niet dezelfde populariteit als MP4 of WMV. Matroska-ondersteuning kan moeilijk zijn vanwege de mogelijke verscheidenheid aan inhoud. Toch bevat Windows 10 al native ondersteuning voor MKV. Het heeft de potentie om meer wijdverbreid te worden.

Pluspunten nadelen
Tools en documentatie vrij beschikbaar Moeilijk volledig te ondersteunen omdat er geen codec-beperkingen zijn
Inhoud wordt niet beperkt door aantal, grootte of codering Nog in ontwikkeling; niet alle gewenste functies zijn geïmplementeerd
Geen licentieproblemen – FOSS Wordt niet ondersteund door grote organisaties
Kan lossy en lossless data bevatten

Conclusie

We hopen dat dit artikel je helpt de app te vinden die je nodig hebt op Mac, MKV-bestanden af ​​te spelen en van het resultaat te genieten. U kunt niet fout gaan met software uit de bovenstaande lijst. En als je het niet naar je zin hebt, hebben de meeste van deze applicaties een free proefversie beschikbaar. Veel succes met je video’s!

0 Shares:
You May Also Like